Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μπλακ άουτ» η Εθνική και «πικρή» ήττα...

«Μπλακ άουτ» η Εθνική και «πικρή» ήττα...
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024 - 23:08

Ούτε αυτή τη φορά, στο Ζάγκρεμπ, θα μπορέσει να κατακτήσει μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Μετάλλιο, που τόσο πολύ της λείπει από τη συλλογή της στις μεγάλες διοργανώσεις. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έπαθε «μπλακ άουτ» στο δεύτερο ημίχρονο του κρίσιμου προημιτελικού με την Κροατία, μέσα στο «άντρο» των διοργανωτών, που είχαν δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα, μια «κόλαση» στην πισίνα της Μλάντοστ, ηττήθηκε με 13-8 και αποκλείστηκε από την τετράδα και τη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Η Ελλάδα θα παίξει, πλέον, για τις θέσεις 5η-8η, με τον πρώτο αγώνα της να είναι την Κυριακή (14/6) κόντρα στη Σερβία. Αντίθετα, οι Κροάτες θα αγωνιστούν στα ημιτελικά κόντρα στην Ουγγαρία και εκτός από το μετάλλιο θα διεκδικήσουν και το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που έχει εξασφαλίσει ήδη η Ελλάδα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήλεγχε τον αγώνα στο πρώτο μέρος του, το οποίο ήταν απόλυτα ισορροπημένο. Μάλιστα, στο φινάλε πήρε και το προβάδισμα (6-5), χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Παπαναστασίου στην «εκπνοή».

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, το δεύτερο δεν κύλησε καθόλου καλά για την Εθνική μας, που δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της σε καμία στιγμή του αγώνα και έπαθε καθίζηση. Οι Κροάτες, με ένα σερί 8-0, πήραν ένα μεγάλο προβάδισμα και έφτασαν στην επικράτηση.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-0, 4-2

Κροατία (Ιβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 2, Μπιλιάκα, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς 2, Ζουβέλα, Μάρινιτς Κράγκιτς 4, Βρλιτς, Μπούτιτς, Χάρκοβ 1, Πόπαντιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Καλογερόπουλος 1, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 2, Αλαφραγκάκης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος

Διαβάστε επίσης