Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κραβαρίτης στο gavros.gr: «Ατού μας η ομοιογένεια και η πίστη»

Κραβαρίτης στο gavros.gr: «Ατού μας η ομοιογένεια και η πίστη»
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 17:15

Στη φυσική της θέση, στο Final 4 του LEN Champions League επέστρεψε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού μετά από έναν χρόνο απουσίας με στόχο να σηκώσει για τέταρτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο μετά το 2015, 2021 και 2022, και να φτάσει συνολικά τους επτά τίτλο στην Ευρώπη.

Η αποστολή είναι δύσκολη, κόντρα στη Ματαρό, την ισπανική ομάδα που είναι η μοναδική την τελευταία τριετία η οποία μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει νικήσει δύο φορές τις «ερυθρόλευκες».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο gavros.gr για τον ημιτελικό του Σαββάτου (20/4, 15:00) στο Final 4 της Βαρκελώνης με τη Ματαρό, αλλά και το άλλο ζευγάρι, τον ισπανικό «εμφύλιο» ανάμεσα στη Σαν Αντρέου και τη Σαμπαντέλ.

«Η Ματαρό είναι μια πολύ γεμάτη ομάδα. Με Ισπανίδες και Ολλανδέζες διεθνείς. Με πέντε ξένες. Είμαστε προετοιμασμένοι για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και αν τα καταφέρουμε να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να βάλουμε και εμείς την πίεσή μας, να δούμε πώς θα αντιδράσει. Υπάρχουν πολλά miss match μαρκαρίσματα, με συγκεκριμένες παίκτριες. Θα πρέπει να δούμε πώς θα κυλήσει το παιχνίδι» τόνισε ο προπονητής του Θρύλου και σχολιάζοντας αν η Ματαρό είναι το φαβορί της διοργάνωσης είπε: «Οι αριθμοί και τα νούμερα λένε ότι η Σαν Αντρέου στην Ισπανία έχει κερδίσει και τη Ματαρό και τη Σαμπαντέλ.Ως ονόματα η Ματαρό και η Σαμπαντέλ είναι πιο ψηλά. Όμως η Σαν Αντρέου είναι μια πάρα πολύ δεμένη ομάδα με πολλά ατομικά χαρακτηριστικά. Σε ένα Final 4 όμως, και σε ένα μονό παιχνίδι, οι προσωπικότητες αλλάζουν τις ισορροπίες. Λέμε ότι μια ομάδα μπορεί να είναι πολύ κάτω, όμως σε έναν ημιτελικό ή σε έναν τελικό δυο – τρεις παίκτριες που λέμε ότι έχουν μεγαλώσει ή έχουν βαρεθεί επειδή έχουν πάρει τα πάντα να αλλάξουν την ισορροπία σε ένα παιχνίδι μέσα σε πέντε λεπτά. Κάθε διοργάνωση είναι μοναδική και κάθε ομάδα θέλει να κάνει μια μεγάλη επιτυχία».

Αναφορικά με τη δική του φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στον Ολυμπιακό, ο Κραβαρίτης στάθηκε πολύ στην ταχύτητα: «Η ταχύτητα και η αντίληψη πολλών πραγμάτων πριν γίνουν κάποιες φάσεις. Το είχαμε καταφέρει στον πρώτο γύρο που είχαμε δουλέψει ενάμιση μήνα μαζί. Σίγουρα για όλες τις ομάδες έπαιξε ρόλο η διακοπή για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι έχουμε χάσει αρκετά πράγματα από αυτοματισμούς που αποκτούνται μέσα από προπόνηση και επαναλήψεις και αγώνες, και επίσης έχουμε Τετάρτη - Σάββατο αγώνες που δεν μας αφήνουν να προπονηθούμε. Δεν είναι δικαιολογία. Όλες οι ομάδες το έχουν χάσει, αλλά εμείς ακόμα περισσότερο γιατί είχαμε 11 παίκτριες συνολικά στην προετοιμασία και 9 στα παιχνίδια της Εθνικής Γυναικών».

Παράλληλα, μίλησε και για το γεγονός ότι ο Θρύλος είναι μια αμιγώς ελληνική ομάδα: «Για να πάρει μια ξένη παίκτρια ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει διαφορά. Και οι Ελληνίδες που έχει η ομάδα είναι πολύ καλές για να πάρουμε κάποια άλλη παίκτρια».

Κλείνοντας, ο Έλληνας τεχνικός του Θρύλου στάθηκε στο πλεονέκτημα της ομάδας του: «Το μεγάλο ατού του Ολυμπιακού είναι η ομοιογένεια που έχουμε ως ομάδα και η πίστη ότι θέλουμε να καταφέρουμε κάτι μεγάλο».

Διαβάστε επίσης