Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πρόκληση της χρονιάς

Η πρόκληση της χρονιάς
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011 - 23:00

Αντέχετε; Είναι το ερώτημα που συνοδεύει τις πολίστριες του Ολυμπιακού εν όψει του τέταρτου τελικού για την Α1 Γυναικών επί της Βουλιαγμένης στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» (19:00, Novasports 4, live από το gavros.gr) την Τρίτη, 10 Μαΐου. Ο Χάρης Παυλίδης, το βραδάκι της Δευτέρας στον Λαιμό, ήταν σίγουρος για την αντίδραση των παικτριών του στο επόμενο παιχνίδι, αν και προβληματίζεται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει διακοπή ανάμεσα στους τελικούς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να δει τις παίκτριές του να αντιδρούν με εγωισμό, ενώ η Σταυρούλα Αντωνάκου δεν χρειάστηκε καν να περιμένει μέχρι την Τρίτη για να δείξει τον εγωισμό της. Αυτοπρο(σ)καλείται στο παιχνίδι, που είναι το σημαντικότερο της χρονιάς, προ(σ)καλεί τις συμπαίκτριές της, δηλώνει ευθέως ότι «θα πάρουμε το πρωτάθλημα» και εύχεται ο κόσμος να είναι παρών σε αυτό το ματς, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και πυγμή από αυτή που έδειξε στον Λαιμό.

Ο Ολυμπιακός, τη Δευτέρα, κουράστηκε στο νερό, όσο κι αν οι πολίστριες της ομάδας διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το αντίθετο. Η Βουλιαγμένη βρήκε λύσεις όχι ακριβώς in extremis, αλλά τουλάχιστον που δεν έβρισκε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Με πιο σταθερή παίκτρια την Αντιγόνη Ρουμπέση στη σειρά, που το γκολ της, για να κάνει το 6-4 ήταν «μαχαιριά» γεμάτη στο κορμί των «ερυθρόλευκων», ο ΝΟΒ χρειάστηκε λίγη βοήθεια και από τις υπόλοιπες παίκτριες. Τα δύο «κολλητά» γκολ της Κονούκ και της Κουτέλη ήρθαν από την εξυπνάδα της Λαρά, που η συμμετοχή της στο παιχνίδι έδινε στον Παυλίδη την ευκαιρία να παίξει άμυνα που θα άρχιζε και θα τελείωνε στο «man to man», αλλά η διεθνής φουνταριστός είχε την οξυδέρκεια να «σπάσει» την μπάλα, τη στιγμή που ερχόταν η βοήθεια στην αμυντικό και αυτός ο ετεροχρονισμός έδινε πλεονέκτημα με παίκτρια παραπάνω στη Βουλιαγμένη. Έτσι έβαλε η Κονούκ το 7-5, έτσι και η Κουτέλη τη λόμπα που «κλείδωσε» το ματς για λογαριασμό της Βουλιαγμένης. Η Τσουρή δεν γινόταν να πιάνει επ’ άπειρον οποιαδήποτε απόπειρα των παικτριών του ΝΟΒ και καταγράφηκε το πρώτο δείγμα γκολ που δέχθηκε με δική της ευθύνη, το δεύτερο της Ρουμπέση όταν ο χρόνος επίθεσης της Βουλιαγμένης έληγε.

Οι Γαύροι αναμένεται να δώσουν το «παρών στο ματς της Τρίτης. Το έκαναν στον Λαιμό, ήλπισαν ότι η νύχτα θα έχει ευτυχισμένο τέλος. Πρέπει να το δώσουν, αφού η ομάδα χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή ώθηση και να πανηγυρίσει στο «σπίτι» της ένα πρωτάθλημα που θα αναδεικνύει την, ούτως ή άλλως, μεγάλη μαγκιά που διαθέτει η ομάδα, κουρασμένη ή ξεκούραστη. Αυτή είναι η πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού σε κανονική διάρκεια και δεύτερη μετά τον ημιτελικό του Champions Cup με την Κατάνια, που κρίθηκε στην παράταση.

Διαβάστε επίσης

Έξω από τα 5 μέτρα

Έξω από τα 5 μέτρα

Τα πλέι οφ ξεκινούν την επόμενη Κυριακή και οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν.

«Θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

«Θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

Η σιγουριά της Σταυρούλας Αντωνάκου, είκοσι λεπτά μετά τη λήξη του τρίτου τελικού, είναι ο οδηγός για το ματς της Τρίτης.

Σηκώνουν την κούπα!

Σηκώνουν την κούπα!

Τα κορίτσια του Θρύλου υποδέχονται σήμερα (19:00, Live στο gavros.gr) στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» τη Βουλιαγμένη και σηκώνουν την κούπα!