Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον δρόμο για το πρωτάθλημα

Στον δρόμο για το πρωτάθλημα
Κυριακή, 15 Μαΐου 2011 - 02:51

Το «Πέτρος Καπαγέρωφ» αναμένεται να γεμίσει την Κυριακή στις 16:30, αφού ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (16:30/ NS3, live από το gavros.gr) στον πρώτο ημιτελικό της Α1 πόλο Ανδρών. Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σταυρόπουλος και Βασιλείου.

Ο δρόμος για το πρωτάθλημα, το πέμπτο συνεχόμενο, άνοιξε μπροστά στα μάτια των παικτών του Βαγγέλη Πάτερου.

Την ώρα που ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου οσμίζεται, για ακόμα μία χρονιά, τη μυρωδιά της νίκης, φθάνοντας και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Σερβίας με την Παρτιζάν, ο Γιώργος Αφρουδάκης είναι έτοιμος για τη δεύτερη επιστροφή του στο «Καπαγέρωφ» ως αντίπαλος, μετά τις 2 Απριλίου. Ο φουνταριστός του Παναθηναϊκού είναι η… μισή ομάδα του Φάνη Κουντουδιού και υπό μία έννοια το γεγονός της αποβολής με αντικατάσταση από τον διαιτητή Μπιράκη, διότι τον έβρισε, έκανε καλό στην αυτοπεποίθηση των συμπαικτών του, που σε αυτό το ματς δεν… διασύρθηκαν, χάνοντας μόνο με 11-5.
Ήττα σαν νίκη για τον Παναθηναϊκό και μπορεί ο Κουντουδιός να ενστερνίζεται την άποψη του Ρικ Πιτίνο, ότι «η ήττα είναι σαν την κοπριά, βρωμάει αλλά κάνει καλό», αλλά, όσον αφορά στα ματς με τον Ολυμπιακό, η… μπόχα έχει απλωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στους «πράσινους» και δεν λέει να φύγει. Την έχουν, πια, συνηθίσει. Βλέπουν τον κόσμο μαζεμένο στις κερκίδες και γνωρίζουν ότι οι πρωταθλητές πολλαπλασιάζουν το πάθος, πανηγυρίζουν κάθε γκολ, ζουν την έκσταση της κυριαρχίας. Η τελευταία φορά που είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός τους «ερυθρόλευκους», στον πάγκο του καθόταν ο… Βαγγέλης Πάτερος.

Η αδικία αποκαταστάθηκε από τότε που ο νυν κόουτς των «ερυθρόλευκων»- ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα εν όψει του παιχνιδιού της Κυριακής- ανέλαβε τον πάγκο του Ολυμπιακού και αυτό δεν συνιστά υπερβολικό σχήμα, άλλωστε πρόκειται για «τον καλύτερο Έλληνα προπονητή», όπως τόνισε ο Νικόλας Δεληγιάννης. Μάλιστα, σε μία συνέντευξή του στη συνδρομητική τηλεόραση, ο Πάτερος είχε δηλώσει ευθέως ότι «εγώ είμαι Ολυμπιακός και όχι Ολυμπιακάρας» και αυτό ισχύει, μια και καθ’ όλη τη διάρκεια τη σεζόν ξημεροβραδιάζεται μεταξύ «Καπαγέρωφ» και Βοτσαλακίων, προκειμένου να παρακολουθεί τη βελτίωση των ομάδων στις Ακαδημίες, αλλά ακόμα και τις προπονήσεις της ομάδας πόλο Γυναικών. Αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν το εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά σαν το σπίτι τους, ο κόουτς του Ολυμπιακού θα πρέπει να το βλέπει ως σάρκα από τη σάρκα του.

Όλα αυτά σχετίζονται με έναν μαγικό τρόπο, εκείνο των παράλληλων δρόμων που όταν, πια, τελειώσουν μένει η μελαγχολία για μία εποχή, όχι μόνο που δεν υπάρχει πια αλλά, που σε καθιστά γραφικό στην προσπάθειά σου να την αναβιώσεις. Ο Χατζηθεοδώρου θα θυμάται, ασφαλώς, το καλοκαίρι και θα πρέπει να γελάει, αφού στο Facebook η φωτογραφία με τον Βλάντα Βουγιασίνοβιτς είναι όλα τα λεφτά. Ανύποπτοι περαστικοί δεν ξέρουν ακριβώς τι σημαίνουν αυτοί οι δύο τύποι στη φωτογραφία για το ευρωπαϊκό πόλο. Ο Θοδωρής ελπίζει ότι, την ώρα που ο Ολυμπιακός θα κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος στην Κάλυμνο, θα έχει ξεκινήσει η εξάρθρωση της Προ Ρέκο από την Παρτιζάν, για να μη σηκώσει η ιταλική ομάδα- που έχασε από τη Σαβόνα στον δεύτερο τελικό του ιταλικού πρωταθλήματος με 11-10- το τέταρτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της σε πέντε χρόνια. Ο Γιώργος Αφρουδάκης ελπίζει ότι θα μπορέσει να γελάσει παρέα με την ομάδα του από εδώ και πέρα, αν και γνωρίζει ότι μάλλον ο Χρηστάκης θα είναι εκείνος που θα ενεργοποιήσει τους 400 μύες που ενεργοποιούνται με το γέλιο.

Και ο Βαγγέλης Πάτερος ελπίζει ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το νταμπλ. Για να τελειώσει και αυτή η χρονιά, πριν η ομάδα του μπει σε διαδικασία υπαρξιακών ζητημάτων και ο ίδιος- που η παραμονή του στην ομάδα ήταν θέμα λόγου τιμής- ξεκινήσει να σκέφτεται αν το μέλλον του τον βρει στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Η προσπάθεια ξεκινά την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης

Τα λίγα λόγια ζάχαρη

Τα λίγα λόγια ζάχαρη

Ο πρώτος ημιτελικός του Λαιμού δικαίωσε τον Νικόλα Δεληγιάννη, που μιλούσε για «ντέρμπι».

Η Εθνική της κούρασης

Η Εθνική της κούρασης

Η εθνική Γυναικών ξεκινά το ταξίδι της, που τελειώνει την τελευταία μέρα του Ιούλη στη Σαγκάη.