Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από «Καμπ Νου»... Άλιμο

Από «Καμπ Νου»... Άλιμο
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 - 04:07

Τα δύο γκολ της Σταυρούλας Αντωνάκου και το παρθενικό, φέτος, της Άλκηστης Αβραμίδου (των δύο πολιστριών του Ολυμπιακού) στην εθνική ομάδα είναι καλοδεχούμενα, αλλά η γαλανόλευκη επιστρέφει στον Άλιμο και πρέπει, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, να κάνει τρεις νίκες κόντρα σε Βρετανία, Ισπανία και Ουγγαρία για να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του World League στην Τιανγίν της Κίνας, από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου.

Η νίκη επί της Ισπανίας το Σάββατο ήταν ζωτικής σημασίας για την ομάδα του Γιώργου Μορφέση και την Κυριακή δεν υπήρξε ήττα, αλλά, εν τέλει, ως τέτοια χρεώνεται αυτή επί της Ουγγαρίας στα πέναλτι, με 14-13. Στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες δεν έλυσαν τις διαφορές τους, 9-9, το σκορ έμεινε εκεί έως να κλείσει ο κύκλος και των παρατάσεων και στα πέναλτι έχασε το χτύπημά της η πιο έμπειρη πολίστρια της εθνικής ομάδας: η Άντι Μελιδώνη.

Τούτο δεν σημαίνει κάτι. Το απόγευμα της Κυριακής η Εθνική πήρε τον δρόμο για το «Καμπ Νου», μάλιστα αυτό ήταν… χρωστούμενο προς τις πολίστριες του Ολυμπιακού, που δεν πήγαν το Μεγάλο Σάββατο, τη γιορτινή μέρα του Σαν Ζόρντι για τη Βαρκελώνη, αφού τότε όλες οι ομάδες είχαν απορρίψει την πρόσκληση των διοργανωτών για το ματς της Μπαρτσελόνα με την Οσασούνα. Ωστόσο εκείνο το ματς είχε ενδιαφέρον, σε εκείνο το παιχνίδι η Μπαρτσελόνα έψαχνε βαθμούς για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, στις 23 Απριλίου, ενώ σε αυτό έπαιξαν οι πιτσιρικάδες της Μπάρτσα, αστέρες του μέλλοντος, αλλά πάντως δεν χρησιμοποιήθηκε ο Λίο Μέσι. Συν τοις άλλοις, το παιχνίδι ήρθε 0-0, όχι πως ένοιαξε τις πολίστριες του Γιώργου Μορφέση, οι οποίες απήλαυσαν τη θρησκευτική εμπειρία, όπως εκείνη αναδεικνύεται στο γήπεδο που σχεδίασε ο Φράνσεσκ Μιτχάνς.

Η Εθνική επιστρέφει τη Δευτέρα στην Αθήνα και ξεκινά προετοιμασία για τον δεύτερο προκριματικό γύρο στον Άλιμο.

Διαβάστε επίσης

Πάμε... τελικούς

Πάμε... τελικούς

Ο Ολυμπιακός σφραγίζει την Τρίτη (19:30 *gavros.gr) στο ΟΑΚΑ την πρόκριση στους τελικούς της Α1 πόλο Ανδρών.

Τα λίγα λόγια ζάχαρη

Τα λίγα λόγια ζάχαρη

Ο πρώτος ημιτελικός του Λαιμού δικαίωσε τον Νικόλα Δεληγιάννη, που μιλούσε για «ντέρμπι».