Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αθλητική παντοκρατορία

Αθλητική παντοκρατορία
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011 - 16:45

Από το 1992, που κατέκτησε για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα μετά το 1991, μέχρι και το 2010, που πήρε ακόμα ένα τρόπαιο, ο λόγος είναι ασφαλής: πρόκειται για παντοκρατορία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει, αυτά τα 19 χρόνια, 15 πρωταθλήματα Ελλάδος. Και πάνε για τα 16 στα 20, σε μία εποχή (όπως είναι η εικοσαετία) ανθηρή για το ελληνικό γουότερ πόλο. Με τη διοργάνωση του πρωταθλήματος να καλύπτει όλη τη χρονιά και όχι να αποτελεί «μία αγάπη για το καλοκαίρι» και το ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ζαππείου. Με τον Ολυμπιακό ανταγωνιστικό στην Ευρώπη: τους δύο τελικούς Κυπέλλου Κυπελλούχων, τους δύο τελικούς και τη μία κούπα της Ευρωλίγκας, το Final 4 του Μιλάνου και τις συνεχόμενες παρουσίες στους προημιτελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με πολλές ομάδες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, πλην του Εθνικού: τη Βουλιαγμένη, τη Χίο, τον ΝΟ Πατρών, τη Χαλκίδα, τον Πανιώνιο και τη Γλυφάδα. Με την αποκέντρωση να κάνει το παιχνίδι πολύ πιο ελκυστικό και, ακόμα και όταν άλλαξαν οι κανόνες, οι «ερυθρόλευκοι» ξεχώρισαν. Πια, το να λύσεις το μυστήριο της κυριαρχίας αποτελεί ισάξια πρόκληση με τον «Κωδικό Ντα Βίντσι» και τις πολυετείς συνδέσεις των βαρυσήμαντων πολιτικών σκανδάλων.

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε, με την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, 14 συνεχόμενους τελικούς πρωταθλήματος. Από το 1998 έως το 2011 φθάνει συναπτά στην τελική φάση. Μόνο δύο φορές σε αυτό το διάστημα έχασε την πρωτοκαθεδρία. Από τους «μπέμπηδες» του Γιαννουρή την πρώτη χρονιά και από τον Εθνικό, το 2006, με το πέναλτι που έχασε ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος, στο πρωτάθλημα που ήταν, τρόπον τινά, οφειλή στον αδικοχαμένο Νώντα Σαμαρτζίδη.

Από το 1999 και έπειτα, δηλαδή, οι «ερυθρόλευκοι» τρέχουν ένα σερί 11 κατακτήσεων σε 12 χρόνια και μπορούν, φέτος, να κάνουν το 12 στα 13. Απέχουν, από τούτη τη νέα επισήμανση ότι πρόκειται για μία αθλητική παντοκρατορία, μόλις τρεις νίκες.

Οι πολίστες του Ολυμπιακού αναχωρούν από το ΟΑΚΑ.

Διαβάστε επίσης

Ο Ντένις και η Ρέκο

Ο Ντένις και η Ρέκο

Το νταμπλ της Μπούντβα στο Μαυροβούνιο και η πρόκρισή της στο Final 4 αθωώνει τον Ολυμπιακό.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στις ακαδημίες του πόλο.

Τους ψάχνουν στον πάτο

Τους ψάχνουν στον πάτο

Η συνήθεια που έγινε λατρεία! Νέα φάπα στον πελάτη στο πόλο (12-7) και ο Θρύλος στον τελικό της Α1 Ανδρών.