Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκαναν απλώς τις... Κινέζες

Έκαναν απλώς τις... Κινέζες
Κυριακή, 22 Μαΐου 2011 - 03:35

Επειδή οι διεθνείς δεν γινόταν να χάσουν δεύτερη φορά από τη Γουϊνστάνλεϊ- Σμιθ, που θυμίζει σιδηροδρομικό σταθμό στην Οξφόρδη ή 38άρι πιστόλι της αστυνομίας του Μπέρμιγχαμ, νίκησαν με 10-8 τη Βρετανία στο κολυμβητήριο του Αλίμου και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην τελική φάση του World League της Κίνας (Τιανγίν, 14-19 Ιουνίου).

Βεβαίως, έβαλε το χεράκι της και η Ισπανία για να έρθει από το Σάββατο η πρόκριση για την Κίνα, που η άλλη μισή καρδιά του Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ βρίσκεται εκεί, αφού νίκησε με 14-11 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στο World League, παίρνοντας την εθνική ομάδα μαζί της. Τούτο σημαίνει ότι οι δύο ομάδες την Κυριακή διαξιφίζονται, στις 11:00, σε ένα πολύ ενδιαφέρον τεστ που, ευτυχώς για εκείνον, δεν θα δημιουργήσει επιπλέον άγχος στον Γιώργο Μορφέση.

Ούτε, επίσης στη Σταυρούλα Αντωνάκου και ας μην επαναλήφθηκε το Facebook στατιστικό. Πέρυσι η περιφερειακός του Ολυμπιακού, που το Σάββατο πέτυχε τρία γκολ κόντρα στις Βρετανίδες, είχε γράψει «Ελλάδα- Ισπανία 12-7 και Σαν Ντιέγκο ερχόμαστε», φέτος το πήγε διαφορετικά: «Αύριο στις 11 Ισπανία- Ελλάδα στο κολυμβητήριο Αλίμου. Στόχος επετεύχθη, στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου και πάμε Κίνα…». Αν υπάρχουν προφορικές ή γραπτές εκδηλώσεις που δείχνουν πείρα, η διαφορά του ενθουσιασμού ανάμεσα στα δύο status είναι εμφανής. Η Σταυρούλα, όπως και ο κάθε αθλητής που διαβαίνει το κατόπι μίας νέας πρόκλησης- και είναι ελάχιστοι, αυτοί που δεν το κάνουν, ακόμα και αν πρόκειται για ερασιτέχνες, ακόμα κι αν πρόκειται για ασκήσεις με την ίδια μηχανική κίνηση κάθε μέρα.

Ο Μορφέσης, πάντως, αν εξαιρεθεί το ματς με την Ισπανία στη Βαρκελώνη, έπρεπε σε όλα τα παιχνίδια να ζήσει με το άγχος του τέταρτου οκτάλεπτου. Σε αυτό το ματς η Ρουμπέση πέτυχε το 10-6 και η Βρετανία μείωσε στο τελικό σκορ με 1’09’’ να απομένουν.

Αν υπάρχει στοίχημα για το ποιο οκτάλεπτο θα είναι το δυνατό της Εθνικής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης (16-31 Ιουλίου), το τέταρτο είναι η πιο δυνατή επιλογή.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 1-1, 3-2, 1-3
ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Αντωνάκου 3, Ρουμπέση 4, Ασημάκη 2, Γερόλυμου1.
ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Φέκετε): Μακ Καν 2, Ουινστάνλεϊ – Σμιθ 2, Γκίμπσον – Μπερνς 2, Χόι, Σνελ.

Διαβάστε επίσης

Με ΝΟΒ στους τελικούς

Με ΝΟΒ στους τελικούς

Με 6-4 νίκησε η Βουλιαγμένη τον Πανιώνιο και θα τεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, στους τελικούς της Α1 πόλο Ανδρών.