Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μη μας αμφισβητούμε»

«Μη μας αμφισβητούμε»
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 - 03:39

«Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό, η Βουλιαγμένη έχει πολύ καλή ομάδα», τόνισε ο Γιάννης Φουντούλης, που «επαφίεται» στην παράδοση, η οποία φέρνει τα παιχνίδια στο ανοικτό κολυμβητήριο του Λαιμού να είναι «κλειστά». Δηλαδή μικρής διαφοράς και χαμηλού σκορ, όπως προβλέπεται από το αέναο πρωτόκολλο του ελληνικού γουότερ πόλο.

Τούτο συνιστά απλή σκέψη, πρώτον για να μην παρασυρθεί ο παίκτης από τη χαλάρωση που φέρνει η νίκη στο πρώτο παιχνίδι, δεύτερον για να δείξει στον αντίπαλο ότι δεν πρόκειται να πιαστεί κορόιδο στο δεύτερο ματς. Υπάρχει, ωστόσο, μία λογική συνέχεια του 13-4 με το οποίο υπερνίκησε τη Βουλιαγμένη στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός και την εξέφρασε ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας, με τους δέκα συνεχόμενους τελικούς πρωταθλήματος. Ο καλώς εννοούμενος αθλητικός εγωισμός, τον οποίο επικαλέστηκε ο προπονητής του ΝΟΒ, Τέο Λοράντος, επικαλείται και από τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων», Νικόλα Δεληγιάννη, ο οποίος δεν θεωρεί ότι είναι θέσφατο το «λάου λάου». Κυρίως διότι «αμφισβητούμε τους εαυτούς μας και τον τρόπο που μπορούμε να παίξουμε, λέγοντας ότι σίγουρα το ματς θα είναι διαφορετικό. Μπορεί να είναι, αλλά ίσως να είναι ίδιο με το πρώτο», τόνισε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, που το βράδυ της Τρίτης κουβέντιασε με τον προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Πάτερο, λες και επρόκειτο για μία συζήτηση σε στυλ ρέκβιεμ. Και τους δύο- αν και θα έπρεπε- θα είναι δύσκολο να τους βρει η επόμενη σεζόν με το ερυθρόλευκο σκουφάκι.

Μέχρι τότε, για να φανεί αν ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος θα παραμείνει μέρος της καθημερινότητάς τους και όχι μόνο της ζωής τους, μεσολαβούν τέσσερα ματς. Το λιγότερο, δηλαδή ο τελικός με τη Βουλιαγμένη το Σάββατο, 28 Μαΐου, και την Τετάρτη, 8 Ιουνίου και τα δύο ματς του Final 4, με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό της 3ης Ιουνίου και με έναν εκ των Χίου και Πανιωνίου στον τελικό, στις 4 Ιουνίου.

Προέχει το ματς του Λαιμού. Ο Ολυμπιακός έχει αναγνώσει τις αδυναμίες του ΝΟΒ, φάνηκε από το πρώτο ματς και το τέταρτο οκτάλεπτο, που έκανε το 6-0, είναι μέρος του παιχνιδιού και όχι κάτι περιττό. Ο Λοράντος έβαλε τρελά γκάζια στους παίκτες του στα αποδυτήρια και μετά- αν και ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα της ομάδας του- σάρκασε την παρατήρηση δημοσιογράφου για τους ταλαντούχους νέους πολίστες του ΝΟΒ, λέγοντας ότι «όλοι οι Έλληνες είναι ταλαντούχοι».

Ο Δεληγιάννης κοιτάζει τα δικά του. Και, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα γκολ σε δέκα περιπτώσεις που έπαιξε με παίκτη λιγότερο, θεωρεί ότι «μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα στον παίκτη λιγότερο, αλλά και στον δικό μας παίκτη παραπάνω πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Όταν βγουν ο Σχίζας, αρχηγός της ομάδας πια, ο Δεληγιάννης και οι έτεροι παίκτες του Ολυμπιακού στο παζάρι, θα είναι μέρα Σάββατο.

Διαβάστε επίσης

«Πρέπει να το πάρουμε»

«Πρέπει να το πάρουμε»

Προβλέψεις για το αν είναι καλή η διακοπή του πρωταθλήματος για το κύπελλο, δεν είναι δυνατό να γίνουν.

Θέλουν δουλειά πολλή

Θέλουν δουλειά πολλή

Οι Έφηβοι του Ολυμπιακού έπαιξαν με τους αντίστοιχους της Βουλιαγμένης στο «Καπαγέρωφ» και το gavros.gr ήταν εκεί.