Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καθαρίζει την μπουγάδα

Καθαρίζει την μπουγάδα
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 - 19:00

Για τον Ολυμπιακό, που παίζει το Σάββατο στο ανοικτό κολυμβητήριο του Λαιμού (19:00/ ΕΤ1, live από το gavros.gr) κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης, για τον δεύτερο τελικό της Α1 πόλο Ανδρών, η φράση «ήττα στα πλέι οφ» είναι άγνωστη από τις 30 Απριλίου 2008 και τον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος με τον Εθνικό.

Τούτο μεταφράζεται ποικιλοτρόπως: όχι μόνο δεν μπορεί να χάσει τρεις φορές σε πέντε ματς ο Ολυμπιακός, αλλά και η μία ενδεχόμενη ήττα του μοιάζει με εξεζητημένη είδηση, που είναι για πρωτοσέλιδο. Με την επικείμενη νίκη του στον Λαιμό, θα κάνει το 2-0 στις νίκες και θα του μένει μία για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Την οποία θα πετύχει, πια, στις 8 Ιουνίου, αφού θα έχει πάρει και το κύπελλο στο Final 4 της Καλύμνου (3-4 Ιουνίου).

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βαγγέλη Πάτερου, εδώ και έξι μήνες, κάνουν μόλις μία προπόνηση τη μέρα, αλλά ακόμα και αυτή φαίνεται αρκετή για να πάρει το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να διασφαλίσει, η συγκεκριμένη ομάδα, τη θέση που της αξίζει στην ιστορία. Σαν μία πανίσχυρη αίρεση που αποκτά απίστευτη δύναμη χάρη στις ικανότητες των μελών της, οι πολίστες της ομάδας του Πειραιά δεν ξέρουν τι θα φέρει η επόμενη μέρα και κυρίως για αυτό το αβέβαιο, που αποκαλύπτεται ως τέτοιο μπροστά τους- θέλουν να κατακτήσουν το πέμπτο συνεχόμενο νταμπλ τους. Συν, βέβαια, τον αθλητικό εγωισμό τους, ο οποίος κάνει αισθητή την εμφάνισή του σε κάθε περίπτωση αμφισβήτησης.

Αυτός ο πολυθρύλητος αθλητικός εγωισμός περιμένει και ο Τεό Λοράντος να κατακλύσει τους παίκτες της Βουλιαγμένης. Το 13-4, που έχασαν από τους «ερυθρόλευκους» στο «Καπαγέρωφ», είναι τρομακτικό, όχι επειδή είναι προϊόν μίας απίθανης εμφάνισης, τέλειας από πλευράς του Ολυμπιακού, αλλά διότι ήρθε με την πισίνα να μοιάζει με ένα τεράστιο πανό που γράφει «ο νόμος του ισχυρού». Και, εν πάση περιπτώσει- ακόμα και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό- αυτό που μπορούν να παίξουν οι παίκτες του Πάτερου, ο οποίος, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, αναγιγνώσκει εύκολα τέτοια ματς, φαινομενικά «βαριά», είναι μία βελτιωμένη έκδοση του ματς της Τετάρτης.

Η άμυνα με τον παίκτη λιγότερο είναι σχεδόν άψογη: όσο οι επιθέσεις της Βουλιαγμένης με πλεονέκτημα δεν έβρισκαν στόχο, τόσο περισσότερο οι παίκτες του Λοράντου παραδιδόντουσαν στη μοίρα τους, παρά τους εμπόδιζαν οι «ερυθρόλευκοι» πολίστες. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στον παραπάνω, αλλά όχι πολύ καλός, ενώ, για 2,5 οκτάλεπτα, είχε πρόβλημα στην άμυνα στο σετ παιχνίδι.

Αλλά, εν πάση περιπτώσει, το θέμα στον κόσμο του πρωταθλητισμού, πάντα, είναι να γίνεται η δουλειά. Το στυλ είναι το έξτρα, αλλά σχεδόν απαραίτητο: σαν τη μουσική του Νίνο Ρότα για το "Ρωμαίο και Ιουλιέτα''.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προπόνηση το βράδυ της Παρασκευής και είναι υγιείς. Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Σταυρίδης και Μπιράκης.

Διαβάστε επίσης

«Πρέπει να το πάρουμε»

«Πρέπει να το πάρουμε»

Προβλέψεις για το αν είναι καλή η διακοπή του πρωταθλήματος για το κύπελλο, δεν είναι δυνατό να γίνουν.

«Μη μας αμφισβητούμε»

«Μη μας αμφισβητούμε»

Ήταν καθολική η σεμνότητα με την οποία οι πολίστες του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν την άνετη νίκη επί της Βουλιαγμένης στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο Ανδρών.