Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πρέπει να το πάρουμε»

«Πρέπει να το πάρουμε»
Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011 - 03:40

Είναι συζήτηση άκαρπη, εν τέλει, το κατά πόσον επηρεάζει το γεγονός ότι η διοργάνωση του Final 4 τη σειρά των τελικών της Α1 πόλο Ανδρών. Δεν έχει να κάνει με την αντικειμενική προσέγγιση του ζητήματος, που σίγουρα δεν βγάζει λάδι την κολυμβητική ομοσπονδία (ΚΟΕ). Συνήθως ένα Final 4 κυπέλλου γίνεται ενώ έχουν τελειώσει οι τελικοί του πρωταθλήματος ή δεν έχουν καν αρχίσει. Αυτή η μίξη μπορεί να μην είναι ενοχλητική, εν τούτοις για τις ομάδες είναι πολύ διαφορετική η διαχείριση ενός ημιτελικού με μία σειρά παιχνιδιών. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια- δεν γίνεται μικρός τελικός στη διοργάνωση- τα 32 λεπτά βγάζουν στον αφρό. Μετά δεν έχει άλλο ματς, παρά μόνο, αν δεν βγει νικητής, έχει δύο τρίλεπτα παράτασης και πέναλτι.

«Το αν μας βολεύει το γεγονός ότι το Final 4 του Κυπέλλου πέφτει πάνω στους τελικούς του πρωταθλήματος δεν μπορούμε να το απαντήσουμε. Άποψη μπορείς να έχεις μόνο εκ των υστέρων», τόνισε ο Χρήστος Αφρουδάκης, στον οποίο, όπως και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, έπεσε βαριά η ήττα από τον ΝΟ Βουλιαγμένης. «Αλλά ελπίζω να λειτουργήσουν τα θετικά της ήττας», τα οποία μπορεί να είναι ιαματικά και «να μας κάνουν καλύτερους, περισσότερο από μία νίκη.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται, από τη Δευτέρα, για τον ημιτελικό της Παρασκευής με τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προπόνηση το απόγευμα και θα κάνουν ακόμα μία τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, πριν φθάσουν την Πέμπτη στην Κάλυμνο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν τον κόσμο με την ήττα σε ένα ματς, στο οποίο «η Βουλιαγμένη ήταν μελετημένη και καλύτερη ομάδα», όπως συμπλήρωσε ο Χρήστος. Απλώς είναι βέβαιο ότι η χρονική συγκυρία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για την ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» είχε την ψυχραιμία να φιλοσοφήσει την ήττα από τον ΝΟΒ και μάλιστα, ό,τι, δηλαδή, αποκτά ιδιαίτερη αξία, αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού. «Δηλαδή δεν καταλαβαίνω. Αυτή η ομάδα δεν δικαιούται να χάνει ποτέ;», αναρωτήθηκε στους Σχίζα και Ντόσκα ο κόουτς του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το έκανε συνήθειο. Την Κυριακή έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους «ερυθρόλευκη» βάση: «Πρέπει να πάρουμε το κύπελλο».

Διαβάστε επίσης

«Μη μας αμφισβητούμε»

«Μη μας αμφισβητούμε»

Ήταν καθολική η σεμνότητα με την οποία οι πολίστες του Ολυμπιακού αντιμετώπισαν την άνετη νίκη επί της Βουλιαγμένης στον πρώτο τελικό της Α1 πόλο Ανδρών.