Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κρατάνε ψηλά τη σημαία!

Κρατάνε ψηλά τη σημαία!
Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011 - 01:59

Η χρονιά για τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού δεν είναι απλώς επιτυχημένη. Είναι… ονειρική! Το πόλο, το βόλεϊ, τα ομαδικά αθλήματα δηλαδή, έχουν κρατήσει ψηλά τη σημαία του Θρύλου, γεμίζοντας τον κόσμο της ομάδας με ατελείωτες χαρές! Και όμως, τα προβλήματα για τους παίκτες και τις παίκτριες δεν έχουν λυθεί ακόμη!

Θέλει κανείς να κάνουμε… καταμέτρηση; Να δούμε με αριθμούς τι σημαίνει Ολυμπιακός σε πόλο και βόλεϊ; Και πόσο… πίσω είναι οι υπόλοιποι; Μόνο το ανδρικό τμήμα βόλεϊ… βαρέθηκε φέτος να σηκώνει τρόπαια! «Κουράστηκε» να νικάει και να αποκλείει τους αντιπάλους του και να καταλήγει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Μία ΚΟΥΠΑ για το Σούπερ Καπ, με αντίπαλο τον ΠΑΟ, στη Σαντορίνη! Μία ΚΟΥΠΑ για το Κύπελλο Ελλάδας, με αντίπαλο τον Ηρακλή, στην Ορεστιάδα! Μία ΚΟΥΠΑ για το πρωτάθλημα, ξανά με αντίπαλο τον Ηρακλή, τον οποίο ο Ολυμπιακός έκαμψε περισσότερες από μία φορές εφέτος! Και δεν τελειώνουμε εκεί, για όσους αναρωτιούνται!

Για να δούμε τι έκαναν και τα κορίτσια του βόλεϊ! Μία ΚΟΥΠΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ στη Σάμο! Την οποία τα κορίτσια του Θρύλου γιόρτασαν με την ψυχή τους, γιατί την άξιζαν. Και δόξασαν και εκείνες, από την πλευρά τους τον Θρύλο! Και δεν σταματάμε εκεί! Έχει κι άλλο!

Μια βόλτα στην πισίνα δεν βλάπτει… Εκεί που έχουμε ήδη δύο κούπες και πάμε και για τρίτη φέτος! Η αρχή έγινε από τη κορίτσια του πόλο! Μία ΚΟΥΠΑ, λοιπόν, για το πρωτάθλημα, με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη! Κάμφθηκε και αυτός ο αντίπαλος από τον Θρύλο, στη σειρά των τελικών και το πρωτάθλημα έπιασε και πάλι Λιμάνι!

Και ερχόμαστε στα πιο πρόσφατα! Στα… απολύτως πρόσφατα! Στο πόλο Ανδρών! Ολυμπιακός, ίσον νικητής! Γι’ αυτό και το Κύπελλο Ελλάδας στην Κάλυμνο, το οποίο έπιασε επίσης Λιμάνι, δεν είναι η μόνη ΚΟΥΠΑ που περιμένει τους παίκτες του Πάτερου φέτος! Υπάρχει και άλλη! Η έβδομη συνολικά! Ο Θρύλος πάει και για εκείνη, απέναντι στη Βουλιαγμένη, στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών…

Σύνολο; Τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, στα ομαδικά αθλήματα, είναι έτοιμα να κλείσουν τη σεζόν, έχοντας συγκεντρώσει επτά τίτλους! ΕΠΤΑ! Όμορφα και «ερυθρόλευκα»! Αμφιβάλλει κανείς ότι κρατούν ψηλά την «ερυθρόλευκη» σημαία; Μάλλον όχι…

Το κακό είναι πως μετά από κάθε στέψη, μετά από κάθε απονομή, οι δηλώσεις μοιάζουν. Αρκετά. Έχουν κοινή συνισταμένη τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και οδηγούν σε τόσες και τόσες δυσκολίες… Και όμως, οι… απλήρωτοι και οι… απλήρωτες… βαρέθηκαν να σηκώνουν κούπες φέτος! Γιατί όπως λέγεται «τα... κουρέλια τραγουδούν ακόμη»… Και τραγουδούν πιο δυνατά από ποτέ! Τι τραγουδούν; Τον ύμνο του Θρύλου! Παντού και πάντα! Όπου γίνεται απονομή… Και είναι κρίμα να τον τραγουδούν χωρίς… στήριξη. Περισσότερες φωνές, άλλωστε, σημαίνει περισσότερη ένταση! Και ο ύμνος του Θρύλου θέλει ένταση! Σαν αυτή που του δίνει ο Ερασιτέχνης…

Διαβάστε επίσης

Πραγματική... υπερκούπωση!

Πραγματική... υπερκούπωση!

Κυπελλούχος ο Θρύλος στο πόλο για έκτη συνεχόμενη φορά, νίκησε 10-8 τον Πανιώνιο στον τελικό του Final 4 της Καλύμνου!

Ο Θρύλος και ο θρύλος

Ο Θρύλος και ο θρύλος

Την ώρα που ο Ολυμπιακός προσγειωνόταν στο «Ελ. Βενιζέλος» ως κυπελλούχος Ελλάδος, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου ζούσε ονειρικές στιγμές στη Ρώμη.