Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η επιστροφή της λογικής

Η επιστροφή της λογικής
Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011 - 20:39

Η ώρα του τρίτου τελικού μεταξύ Ολυμπιακού και ΝΟ Βουλιαγμένης, την Τετάρτη στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» (18:00/ NS4, live από το gavros.gr)- που άλλαξε κιόλας, για τηλεοπτικούς λόγους- είναι η ώρα της επιστροφής της λογικής. Η ήττα από τον ΝΟ Βουλιαγμένης στον Λαιμό δεν ήταν, δα… αντίο Γρανάδα για τον Ολυμπιακό, που απλώς ισοφαρίστηκε από την άξια ομάδα του Τεό Λοράντου, σε ένα θρίλερ που πήγε στην παράταση (10-9). Ίσα ίσα και όπως παραδέχθηκε στη συνέντευξή του στον «ΓΑΥΡΟ» ο Τάσος Σχίζας, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα θετικά αυτής της ήττας και τα εναπόθεσαν στην τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, που έγινε στην Κάλυμνο. Η ισοφάριση της σειράς έγινε κινητήριος δύναμη για τον Ολυμπιακό, μόνο που ο ΝΟΒ βρίσκεται ξανά μπροστά του και έτοιμος να διεκδικήσει ότι το αισθητήριό του επιζητά: την ευκαιρία και τις, λίγες πάντως, πιθανότητες να είναι εκείνος που θα έχει το match ball την Κυριακή, 12 Ιουνίου, στον Λαιμό (προγραμματισμένο στις 19:00 αυτό το παιχνίδι).

Τούτη η ήττα, λοιπόν, πρώτη της ομάδας από τις 30 Απριλίου του 2008 και το 7-5 από τον Εθνικό στον τρίτο τελικό των πλέι οφ της Α1 πόλο Ανδρών- για την ακρίβεια και για τυπικούς λόγους πρέπει να μπει και το ματς της 5ης Φλεβάρη του 2011, όταν ο ΝΟΒ νίκησε με 16-3 τα παιδιά από τις Ακαδημίες, εξαιτίας της αποχής των Ανδρών-αποδείχθηκε ότι είναι σαν την κοπριά, που λέει και ο προπονητής του κολεγιακού μπάσκετ, Ρικ Πιτίνο: βρώμισε και όντως έκανε καλό. Οι πολίστες του Ολυμπιακού ενδεχομένως να μην την είχαν ανάγκη και το συμπέρασμα ενδεχομένως βγαίνει κατόπιν εορτής, εν τούτοις οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχθηκε ότι αμύνθηκαν καλά. Βεβαίως, ο λογαριασμός δεν έχει ζητηθεί ακόμα από το μαγαζί και, άλλωστε, το πρωτάθλημα είναι ο κύριος στόχος της ομάδας του Βαγγέλη Πάτερου, που αναπόφευκτα θα φέρει το έκτο συνεχόμενο νταμπλ.

Στην προπόνηση της Δευτέρας οι πολίστες παρακολούθησαν βίντεο από παλιά παιχνίδια της Βουλιαγμένης: ασφαλώς νικηφόρα, όπως ήταν αυτό με τον Πανιώνιο και το απίθανο γκολ του Κατσαούνη και με τον Παναθηναϊκό. Η μέρα ξεκούρασης για τους παίκτες- που πάντως συνεχίζουν τη μία προπόνηση και σε αυτή θα μείνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς- παρήλθε οριστικά και αμετάκλητα, άλλωστε για να γίνει αυτό κανένας δεν τους τράβηξε από το αυτί. Από μόνοι τους αντιλαμβάνονται ότι στις 12 Ιουνίου καλό θα είναι να τελειώσει η χρονιά και να τους βρει με την κούπα ανά χείρας. Στο «Καπαγέρωφ», με διαιτητές τους Σκαλοχωρίτη και Αχλαδιώτη, κάνουν το πρώτο βήμα από τα δύο που απομένουν, με οδηγό την ήττα του δεύτερου παιχνιδιού, αλλά με την πεποίθηση ότι η σειρά, κανονικά, είναι η αντανάκλαση του πειστικού 13-4 του πρώτου.

Διαβάστε επίσης

Πανηγυρισμοί στην Κάλυμνο

Πανηγυρισμοί στην Κάλυμνο

Οι πολίστες του Ολυμπιακού μοιράστηκαν με τον κόσμο τη χαρά τους για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και το gavros.gr ήταν εκεί.

Η ομάδα που νικάει τον χρόνο

Η ομάδα που νικάει τον χρόνο

Οι πολίστες του Ολυμπιακού, αυτήν την εικοσαετία, θα μείνουν στις συνειδήσεις του κόσμου για την επιθυμία τους για τη νίκη.