Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αλλάζουν οι συσχετισμοί

Αλλάζουν οι συσχετισμοί
Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011 - 03:16

Ο Παναγιώτης Παππής το έχει βάλει αμέτι μου χαμέτι να γίνει ο ΝΟ Χίου η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδος μετά τον ΝΟ Πατρών, το 1950. Να γίνει η πρώτη ομάδα εκτός Αθηνών που παίρνει το πρωτάθλημα της Α1. Να γίνει η πρώτη νησιώτικη ομάδα που θα κάνει την απόλυτη υπέρβαση. Ο Παππής κάλεσε τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου στο τηλέφωνο σχεδόν δύο εβδομάδες πριν το Final 4 της Ρώμης. Ο «Τεό» επέστρεψε ζαλισμένος από την μαγική χρονιά του στο Βελιγράδι και το… quadruple με την Παρτιζάν. Μαγεμένος από την περιπέτεια, με νωπή την ανάμνηση των επινικίων από την «αιώνια πόλη», που το αντίπαλο δέος του Ερυθρού Αστέρα κάθισε ξανά στον ευρωπαϊκό θρόνο, μετά από 35 χρόνια, για να εκπληρωθεί και το όνειρο του Βλάντα Βουγιασίνοβιτς, που πια, στα 38 του, μπορεί να κρεμάσει το σκουφάκι του ευτυχισμένος. Ο Χατζηθεοδώρου άφησε τα Voli te tvoj προς τους συμπαίκτες του, αυτή τη βαριά υπόσχεση ανδρικής φιλίας και επέστρεψε στην Ελλάδα για να τελειώσει το θέμα για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του στο τσακ μπαμ. Γεννηθήτω το θέλημά του.

Ο Παππής πήρε τον παίκτη- υπέρβαση, για να βάλει τον ΝΟΧ σε τροχιά τίτλου. Ο Αντώνης Βλοντάκης έχει συμφωνήσει μαζί του εδώ και καιρό, δεν είναι κάτι νέο αυτό, απλώς περιμένει να περάσει ο καιρός για να μείνει ουσιαστικά ελεύθερος από τον Ολυμπιακό- με τον οποίο βρίσκεται στα δικαστήρια για τα οφειλόμενα προς το πρόσωπό του- και να υπογράψει με τη Χίο. Ο Χατζηθεοδώρου θα υπογράψει πρώτος. Την Πέμπτη, στις 12:00, στα γραφεία του Παππή στην Κηφισιά. Επίσημη υπογραφή, σπουδαία μεταγραφή, με τα όλα της. Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, για 15 χρόνια, δεν ήταν διατεθειμένος να διαπραγματευθεί την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. Το Λιμενικό, επί της ουσίας, τον ανάγκασε να επιστρέψει, αφού δεν δικαιολογεί άλλο χρόνο άδεια, ο Χατζηθεοδώρου είχε ήδη μιλήσει με τον Παππή και τον έβαλε στην αναμονή, αλλά εφόσον δεν συνέχιζε με την Παρτιζάν, θα ήταν η πρώτη κλήση για την οποία θα σήκωνε ξανά το τηλέφωνο.

Ο ΝΟΧ έχει τελειώσει με τους δύο παίκτες που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα τώρα, να αποτελέσουν ίνδαλμα για τους πιτσιρικάδες του νησιού και που, γενικώς, θα είναι το talk of the island. Αλλά δεν έχει τελειώσει με εκείνους που δεν έχει πάρει ακόμα και οι οποίοι ανήκουν προς το παρόν σε άλλες ομάδες. Για λίγο. Ο Πανιώνιος, φερ’ ειπείν, έχασε από τον Παναθηναϊκό, έμεινε τέταρτος, σε μία παταγωδώς αποτυχημένη χρονιά. Αρκετοί παίκτες, όπως είναι ο, κορυφαίος στους «κυανέρυθρους» φέτος, Δημήτρης Μάζης, θα μείνουν ελεύθεροι, έτοιμοι να διαπραγματευτούν την καριέρα τους όπου θέλουν. Το σίγουρο είναι ότι από την πρώτη μεταγραφή του ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα, όπως, άλλωστε, ήταν σίγουρο ότι θα κάνει. Πέρυσι καθυστέρησε χαρακτηριστικά στην περίπτωση του Γιώργου Αφρουδάκη και τον έχασε από τον Παναθηναϊκό. Φέτος δεν σκόπευε να πάθει το ίδιο και το έδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο.

Συν τοις άλλοις, ο Γιώργος Ντόσκας μένει ελεύθερος τη φετινή σεζόν από τον Ολυμπιακό και είναι πολύ δύσκολο να ανανεώσει με τους «ερυθρόλευκους», ως εκ τούτου η Χίος θα είναι η μόνη επιλογή του.

Διαβάστε επίσης

Να τελειώσει τη σειρά

Να τελειώσει τη σειρά

Ο Χρήστος Αφρουδάκης κρατάει την πισινή του εν όψει του τέταρτου τελικού στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Γιορτή στην Κάλυμνο

Γιορτή στην Κάλυμνο

Το final 4 του πόλο στην Κάλυμνο ήταν μία γιορτή. Δείτε την πραγματική εικόνα από τον φακό του «ΓΑΥΡΟΥ».

Η Αγία Άμυνα

Η Αγία Άμυνα

Ο Βαγγέλης Δελακάς υπερθεμάτισε την αξία της άμυνας με τις δηλώσεις του στο gavros.gr.