Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Nίκη για τους Έφηβους

Nίκη για τους Έφηβους
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011 - 03:47

Η νίκη επί του Πανιωνίου με 9-8 ήταν ιστορικής σημασίας και συγκυρίας για την ομάδα πόλο Εφήβων του Ολυμπιακού: ήταν η πρώτη της ομάδας στο 1ο τουρνουά υδατοσφαίρισης Εφήβων «Πειραιάς 2011» που διοργανώνουν οι Ακαδημίες πόλο του Θρύλου.

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης και ο Βασίλης Καμάρης κάθισαν στον πάγκο και οι «ερυθρόλευκοι» πιτσιρικάδες νίκησαν τον Πανιώνιο με μεγαλύτερη ευκολία από αυτή που φανερώνει το τελικό σκορ, αφού ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός προηγούταν με 9-6. Το ματς, βέβαια, ήταν πρόβα τζενεράλε για το παιχνίδι το καλό των δύο ομάδων, αφού είναι στον ίδιο όμιλο της τελικής φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα γίνει από την 1η έως τις 3 Ιουλίου στον Βόλο.

Το «παρών» στην πισίνα έδωσε και ο προπονητής της ομάδας πόλο Γυναικών, Χάρης Παυλίδης, ο οποίος παρακολούθησε τους μικρούς «ερυθρόλευκους». Βεβαίως, αυτό το ροζ φύλλο που ο γενικός αρχηγός των Ακαδημιών, Κώστας Γούρας, πήρε μετά τη λήξη του παιχνιδιού, είναι σημαντικό, αφού σε 5,5 χρόνια ο Ολυμπιακός, και με τη βοήθεια του δήμου Πειραιά, έφθασε να διοργανώνει το δικό του τουρνουά. Και, μάλιστα, με οργάνωση ζηλευτή, χρονόμετρα και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Την ίδια ώρα οι Μίνι Παίδες δεν άντεχαν και έχασαν με 13-9 από τον ΝΟ Βουλιαγμένης, στην πρώτη προκριματική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, αλλά ο Νίκος Βενετόπουλος ήταν αρκετά ικανοποιημένος από την εμφάνιση των πιτσιρικάδων στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Στα άλλα παιχνίδια του προγράμματος της Παρασκευής για την πρώτη μέρα, το Παλαιό Φάληρο νίκησε με 6-3 τον ΑΝΟ Γλυφάδας, ενώ ο ΝΟ Βουλιαγμένης πήρε τη νίκη από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με το γκολ του Φουρνά να διαμορφώνει το τελικό 5-4. Το Σάββατο ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Παλαιό Φάληρο (10:30) και τον ΠΑΟΚ (20:30).

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-3, 2-2, 2-2,

Ολυμπιακός (Κραβαρίτης, Καμάρης): Χουχούλης, Τζώρτζης 3, Νίνος, Παπαγεωργίου, Πρέκας 1, Γούρας, Καλογεράκος 1, Κολλάρος, Ψιρογιάννης, Λιαπάκης 1, Γιαβαρίδης 1, Πέττας 1, Σαχπασίδης, Καλαμάρης 1, Χαλκιόπουλος.

Πανιώνιος (Λεμπέσης): Παπαηλιού, Καρακάσης Ν. 4, Σιάκης, Καρακάση Χρ. 1, Θεοδόσης, Χαλκοπιάδης, Καλαϊτζής, Σανίδας, Γρηγορόπουλος 2, Χονδροκούκης, Κούφαλης, Βέκκος 1, Λάζαρης Β., Λάζαρης Στ., Μπίφσας.

Διαβάστε επίσης

«Χ» με Φάληρο, νίκη με Χίο

«Χ» με Φάληρο, νίκη με Χίο

Η ομάδα πόλο Εφήβων του Ολυμπιακού ήρθε ισόπαλη, 9-9, με το Παλαιό Φάληρο, οι Μίνι Παίδες νίκησαν με 15-4 τη Χίο.