Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρεμιέρα στο Καρπενήσι

Πρεμιέρα στο Καρπενήσι
Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011 - 22:52

Μπορεί να λογιστεί ως η πρώτη μέρα της επόμενης ζωής της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού η Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου; Η απάντηση μπορεί να είναι και «ναι». Μπορεί οι παίκτες της ομάδας να μαζεύτηκαν στις 22 Αυγούστου, στο κολυμβητήριο του Γέρακα, αλλά 28 μέρες μετά ετοιμάζουν της βαλίτσες τους για να «μετακομίσουν, για έξι μέρες, στο Καρπενήσι, προκειμένου να βγάλουν τη… φωτογραφία που χρειάζεται για την ταυτότητά τους. Διότι ακόμα και αν όλα τα στοιχεία είναι συμπληρωμένα, χωρίς φωτογραφία ταυτότητα δεν βγαίνει.

Τούτο δεν είναι αφύσικο. Ο Ολυμπιακός ψάχνει την υπόστασή του, το πρόσωπό του, τη συνειδητοποίηση ότι έχει πρόσωπο και αυτό έχει αρμονικά χαρακτηριστικά. Μέχρι τώρα, στα «Βοτσαλάκια» και την Παρασκευή στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», η ομάδα δούλεψε σκληρά, αλλά ήταν περισσότερο προσωπική υπόθεση όλο αυτό. Ο κάθε παίκτης έχει τη δική του ιστορία, είναι δραματουργός του εαυτού του: μπορεί να φαντάζεται ότι ξέρει για ποιο λόγο βρίσκεται στον Ολυμπιακό, αλλά βαθιά μέσα του γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι κάτι απλό: το κατά πόσο επηρεάζεται, με το υγρό που βρίσκεται στο εμβόλιο του Βατικανού του ελληνικού πόλο να διεισδύει στις αρτηρίες του, είναι άλλη υπόθεση.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο Θοδωρής Βλάχος χρειάζεται να κοινωνήσουν το μοιρασμένο ψωμί και το νερό, να θεωρήσουν ότι το μοιρασμένο είναι το φυσιολογικό, να ξεκινούν τη μέρα τους με το δοσμένο να αναγιγνώσκεται στην αναφορά του προπονητή. Η χημεία, εξάλλου, δεν είναι… φυσικό φαινόμενο. Μπορεί να δημιουργηθεί, ακόμα και αν χρειαστεί να αλλάξουν γνώμες που έχουν πάρει, πια, αξιωματική υφή και θεωρούνται ως κάτι δεδομένο. Το παιχνίδι πάντα αλλάζει και ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται από πίσω, τι είναι αλήθεια και τι απάτη, πότε συμπυκνώνεσαι και προστίθεσαι ως μέλος μίας απλής πράξης, που θα βγάλει το μεγαλύτερο δυνατό άθροισμα. Η σύμπτυξη και το «δέσιμο» που θα δώσει τον «πόντο» στην ομάδα που θέλει να μπει ατρόμητη στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν τη Δευτέρα στις 8:15 προπόνηση στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», ενώ κατόπιν θα αναχωρήσουν από το γήπεδο «Καραϊσκάκη», γύρω στις 10:30. Στο Καρπενήσι, που θα μείνουν ως το πρωί του Σαββάτου, 24 Σεπτεμβρίου, θα είναι και παιδιά από την Ακαδημία πόλο, εκτός από τις μεγάλες ομάδες.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα τα ωραία

Σήμερα τα ωραία

Για την Μαρία Τσουρή είναι μεγάλη μέρα, αφού η έκθεση ζωγραφικής της «το Πρώτο Βήμα» που προετοιμαζόταν πολύ καιρό θα γίνει σήμερα!

«Οικογένειά μου ο Θρύλος»

«Οικογένειά μου ο Θρύλος»

Στον «ΓΑΥΡΟ» της Δευτέρας παραχώρησε συνέντευξη η πολίστρια του Ολυμπιακού και παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Σανγκάη, Άλκηστη Αβραμίδου.