Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα παίξουν πολύ από φέτος

Θα παίξουν πολύ από φέτος
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 - 21:23

Ήρθαν, είδαν, εξαρχής, αλλά δεν απήλθαν. Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού δεν έχει καλεσμένες τις πέντε νεαρές που απέκτησε, αλλά τις προορίζει για να γίνουν μέρος της κληρονομιάς που προδιαγράφεται (με τίτλους και λαμπρές ευρωπαϊκές στιγμές και βραδιές) και να την πάρουν στους ώμους τους ως άλλες… Τσόρτσιλ. Δεν είναι υπερβολικό τούτο, άλλωστε, όπως έλεγε και ο εμβληματικός Βρετανός, «η ιστορία θα είναι πολύ καλή μαζί μου, γιατί σκοπεύω να τη γράψω εγώ».

Βεβαίως, οι Μαργαρίτα, Ελευθερία και Βάσω Πλευρίτου, η Χρυσή Διαμαντοπούλου και η Χριστίνα Κώτσια βλέπουν τα ιερά τέρατα του ελληνικού πόλο Γυναικών στις προπονήσεις στα Βοτσαλάκια και νιώθουν εξαρχής έναν ιερό σεβασμό. Τέσσερις παγκόσμιες πρωταθλήτριες έχει ο Ολυμπιακός, διάολε, και μάλιστα μία και μία: η Σταυρούλα Αντωνάκου, η Άλκηστη Αβραμίδου, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη και η Ηλέκτρα Ψούνη είναι περιπτώσεις, από αυτές που θέλεις να τυχαίνουν σε μία ομάδα, και το αποτύπωμά τους, με δύο πρωταθλήματα σε τρία χρόνια, θα μείνει φαρδύπλατο στην ιστορία της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού και, γενικότερα, του Ερασιτέχνη. Όταν αυτές τελειώσουν τη δουλειά τους με τον Θρύλο, τότε πραγματικά θα έχει γράψει η ιστορία ότι ο Χάρης Παυλίδης ήταν προπονητής και, τρόπον τινά, δημιουργός ενός παζλ παικτριών που, δυνητικά, περπάτησε στο νερό. Άλλωστε, το πρωτάθλημα της περυσινής χρονιάς ήταν ασύλληπτο κατόρθωμα, όχι από την πλευρά της ποιότητας φυσικά αλλά, από τη μεριά της ακεραιότητας, της ολοκληρωτικής πίστης προς τον στόχο και της αλληλεγγύης.

Τούτα, βεβαίως, ακούγονται πολύ ρομαντικά και η ονειροπόληση είναι όμορφη, εν τούτοις για έναν αθλητή και δη πρωταθλητή- πόσω μάλλον για ένα σύνολο- η κάθε μέρα της προσπάθειας σβήνει τις παρελθοντικές στιγμές. Οι νέες παίκτριες θα ήθελαν πολύ να φθάσουν στο επίπεδο των «μεγάλων» της ομάδας, της Βάσως Μαυρέλου, Μαρίας Τσούρη, της αρχηγού Μαρίας Μπαλωμενάκη, της Νίκης Κουγιουμτζή, αλλά για να… σταθεί ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Πάντως, αυτό που είναι σχεδόν βέβαιο είναι το γεγονός ότι θα πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν, για να αποκτήσουν εμπειρία από παιχνίδια Α1 πόλο Γυναικών, ου μην και LEN Trophy, με τον Ολυμπιακό, μια και είναι διαφορετικό το βεληνεκές από εκείνο του Ηρακλή ή του Πανιωνίου.

Η φουνταριστός Μαργαρίτα Πλευρίτου αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής- και να δείξει ότι όταν μπαίνει για τα παιχνίδια στην πισίνα μεταμορφώνεται σε… λυκάνθρωπος, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο και μία μελλοντική, ευχάριστα προδιαγραφόμενη ανάλυση- εφόσον ο Ολυμπιακός δεν κάνει το «μπαμ», η αμυντικός Χριστίνα Κώτσια θα μάθει από την κορυφαία του είδους στην Ελλάδα, που ονομάζεται Ηλέκτρα Ψούνη, η Ελευθερία Πλευρίτου έχει τις Αντωνάκου, Αβραμίδου, Μανωλιουδάκη και Μαυρέλου, για να τις διδάξουν τα μυστικά της ικανής σκόρερ και της αλτρουϊστικής περιφερειακού, ενώ η Χρυσή Διαμαντοπούλου σφετερίζεται με τη Γεωργία Γαραντζιώτη, με την οποία έπρεπε να είναι το ζευγάρι της εθνικής Νέων Γυναικών που πήγε στο Παγκόσμιο της Τεργέστης, και θα εντρυφήσει στα μυστικά της θέσης από την γκραν μετρ του είδους- που η απουσία της δεν μειώνει την ποιότητά της- Μαρία Τσουρή.

Διαβάστε επίσης

«Μία και καλή»

«Μία και καλή»

Ηλέκτρα Ψούνη και Άλκηστη Αβραμίδου σχολίασαν την επικείμενη μεταγραφή της Μπλάνκα Γκιλ.

Πήρε Γκιλ ο Ολυμπιακός!

Πήρε Γκιλ ο Ολυμπιακός!

Απίστευτη μεταγραφή έκανε η ομάδα πόλο Γυναικών. Απέκτησε τη σπουδαία φουνταριστό Μπλάνκα Γκιλ...