Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μία και καλή»

«Μία και καλή»
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 - 00:00

Οι τέσσερις διεθνείς πολίστριες της ομάδας πόλο Γυναικών, Σταυρούλα Αντωνάκου, Ηλέκτρα Ψούνη, Άλκηστη Αβραμίδου και Φιλιώ Μανωλιουδάκη, πήγαν για να τιμηθούν, μαζί με τις υπόλοιπες διεθνείς, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Ήδη, όμως, γνώριζαν, διά στόματος Χάρη Παυλίδη, ότι ο Ολυμπιακός συμφώνησε προφορικά με την Ισπανίδα Μπλάνκα Γκιλ.

Υπάρχουν μερικές στιγμές που καθίσταται τόσο εμφανές ότι αλλάζει η ιστορία. Αυτή είναι, εκ προοιμίου, μία από εκείνες. Η τακτική των ιθυνόντων της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού σε ό,τι αφορά την προσθήκη των πέντε ταλαντούχων πολιστριών (Μαργαρίτας, Ελευθερίας και Βάσως Πλευρίτου, Χριστίνας Κώτσια και Χρυσής Διαμαντοπούλου) και, φυσικά, του τοτέμ του ισπανικού πόλο, ήταν εξαίσια. Η αντίδραση της Ηλέκτρας Ψούνη στο άκουσμα του ονόματος, το πρωί της Τετάρτης, στα «Βοτσαλάκια», ήταν για να τη μνημονεύει κάποιος.

Και πώς όχι; Η Ηλέκτρα έχει αντιμετωπίσει την Γκιλ φορές ων ουκ έστιν αριθμός. Στον προπέρσινο μικρό τελικό, για το Final 4 του Champions Cup, στην Κέρκυρα. Στον θεσπέσιο ημιτελικό (αν και όχι με ευτυχισμένο τέλος), πέρυσι, του Σαμπαντέλ. Με την εθνική Ισπανίας. Της έχει βάλει μπελάδες, αλλά έχει βρει και τον μπελά της. Τώρα δεν θα την έχει αντίπαλο, αλλά, αν όλα πάνε καλά, θα την βρίσκει κάθε μέρα στην προπόνηση. «Αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό, μου αρέσει κιόλας», εξομολογήθηκε η γλυκύτατη αμυντικός του Ολυμπιακού, που στις ικανότητες της Γκιλ αναγιγνώσκει μία πολίστρια που «είναι παντού καλή. Είναι σπουδαία φουνταριστός, είναι σημαντική αμυντικός και μπορεί να παίξει και στις θέσεις της περιφέρειας», συνέχισε η Ψούνη.

Η σκιαγράφηση της Γκιλ ως φουνταριστού φέρνει στον Ολυμπιακό μία πολίστρια «γρήγορη και εκρηκτική στις κινήσεις της», όπως συμπλήρωσε η Ηλέκτρα, ένα «σκυλί, που όπως και να πάρει την μπάλα, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες, θα παλέψει για να την πιάσει, να την κάνει δική της. Αυτό μου αρέσει περισσότερο», σιγοντάρισε από δίπλα η Άλκηστη Αβραμίδου, που χαρακτήρισε την Ισπανίδα «θρυλική. Μαζί με την Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι οι καλύτερες στη θέση του φουνταριστού, κατά τη γνώμη μου και χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κάποια άλλη κοπέλα».

Με την 28χρονη πολίστρια, βεβαίως, ο Ολυμπιακός γίνεται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του LEN Trophy. «Ήμαστε και πριν φαβορί, οι νεαρές πολίστριες που αποκτήσαμε το καλοκαίρι είναι πολύ καλές. Τώρα έχουμε, φυσικά, ακόμα περισσότερες πιθανότητες. Κάναμε μία και καλή ηχηρή μεταγραφή», ισχυρίστηκε η Ηλέκτρα Ψούνη και μαζί της συμφώνησε η Αβραμίδου, η οποία, βεβαίως, δεν είχε πρόβλημα και στις 5 Σεπτεμβρίου, που δεν υπήρχε καν υποψία Γκιλ, να μιλήσει ότι η ομάδα της έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του LEN Trophy. «Τα κορίτσια που πήραμε είναι πάρα πολύ ταλαντούχα, φέτος κάναμε τις καλύτερες μεταγραφές. Αλλά δεν ξέρεις αν άμεσα θα μπορούσαν να αποδώσουν. Με τον Χάρη προπονητή, όμως, θα γίνουν πάρα πολύ καλές παίκτριες», αποφάνθηκε η Αλκηστη Αβραμίδου, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έζησε ακόμα μία συγκινητική στιγμή ως παίκτρια της εθνικής ομάδας, στη βράβευση από την Interamerican. «Αισθανθήκαμε και λίγο περίεργα, γιατί μας χειροκροτούσε ένα ολόκληρο αμφιθέατρο, δεν το περιμέναμε έτσι όπως έγινε, ήταν πάρα πολύ συγκινητικό και τους ευχαριστούμε», συμπλήρωσε.

Η Μπλάνκα Γκιλ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται να έχει στείλει από την Ισπανία υπογεγραμμένο το συμφωνητικό της έως το τέλος αυτής της εβδομάδας. Μιλάμε για μία παίκτρια που πέτυχε 94 (!) γκολ πέρυσι σε κανονική περίοδο και πλέι οφ του Καμπιονάτο, δηλαδή σε 29 παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης

Πήρε Γκιλ ο Ολυμπιακός!

Πήρε Γκιλ ο Ολυμπιακός!

Απίστευτη μεταγραφή έκανε η ομάδα πόλο Γυναικών. Απέκτησε τη σπουδαία φουνταριστό Μπλάνκα Γκιλ...

Εξετάσεις για Δελακά

Εξετάσεις για Δελακά

Ο Βαγγέλης Δελακάς θα εξεταστεί από το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού, για να διαπιστωθεί ο χρόνος που θα απουσιάσει.

Θα παίξουν πολύ από φέτος

Θα παίξουν πολύ από φέτος

Οι τέσσερις νεαρές πολίστριες του Ολυμπιακού αναμένεται να πάρουν μπόλικο χρόνο συμμετοχής σε αυτό το έτος εκπαίδευσης.