Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ο κόσμος δείχνει δίψα»

«Ο κόσμος δείχνει δίψα»
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 - 04:52

Ο προπονητής του τμήματος του Ολυμπιακού στο πόλο, Θοδωρής Βλάχος, έκανε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ Fm 94.6 και στην εκπομπή «Θρυλικά Μεσάνυχτα».

Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» μίλησε για τη φετινή ομάδα, τη νίκη επί της Βουλιαγμένης στην Ευρωλίγκα, αλλά και τον κόσμο του Θρύλου:

-Για τη νίκη επί της Βουλιαγμένης: «Φυσικά και η νίκη αυτή δεν είναι και η πρόκριση. Ήταν ένα παιχνίδι με αρκετές ιδιαιτερότητες. Ήταν το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι και μάλιστα με ελληνική ομάδα, την Βουλιαγμένη, η οποία είναι καλύτερη ομάδα από κάποιες ευρωπαϊκές που θα μπορούσαμε να παίξουμε. Σε αυτό που στεκόμαστε, όμως, εμείς είναι πως το παιχνίδι αυτό ήταν και το πρώτο σημαντικό τεστ που δώσαμε φέτος. Μέχρι τώρα είχαμε στο πρωτάθλημα τρία παιχνίδια, θεωρητικά, με υποδεέστερους αντιπάλους.

Ήταν λίγο άγνωστο το «πως» θα ανταποκριθούμε γιατί την ομάδα την έχω στα χέρια μου για περίπου δύο μήνες, έχει ανανεωθεί πάρα πολύ, έχουν έρθει οκτώ νέοι παίκτες, άλλοι έφυγαν, ενώ υπήρχε και ένα ερωτηματικό για το πόσο έτοιμοι θα είμαστε. Το ότι κάναμε μια νίκη στην πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση που μας δίνει ελπίδες για πρόκριση, χωρίς να έχουμε δυνατά παιχνίδια είναι ενθαρρυντικό.

Δεν είναι τόσο μεγάλη η νίκη με την Βουλιαγμένη. Ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει, έχει κάνει πολλές νίκες απέναντι στη Βουλιαγμένη. Μας δίνει πίστωση χρόνου για να δουλέψουμε στο μέλλον να βελτιωθούμε, να αποκτήσουμε ρυθμό, και να μην ξεκινήσουμε, με αρνητικό αποτέλεσμα. Κάτι που –για παράδειγμα- έγινε στο ποδόσφαιρο που έχασε το πρώτο παιχνίδι επειδή ήταν ανέτοιμη και της έλειπαν παιχνίδια. Εμείς δεν το πληρώσαμε.

Δεν πιστεύω ότι είμαστε ένα επίπεδο πάνω από τις άλλες ομάδες. Πράγματι έχουμε πολλά περιθώρια να βελτιωθούμε. Δεν το λέω επειδή θα κάνω μαγικά. Είναι μια νέα ομάδα, με νέα πρόσωπα, μικρότερο ρόστερ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όμως ο Ολυμπιακός έχει κάποια συστατικά σαν ομάδα που τον κρατάνε σε υψηλό επίπεδο.

Η ομάδα αυτή έχει μέταλλο, έχει βαρύ σκουφάκι, έχει προϊστορία, έχει παράδοση και έναν κόσμο που είναι πάντα κοντά και την παρασύρει στις νίκες. Νομίζω ότι η νίκη ήρθε από αυτά τα συστατικά και όχι από τη δουλειά. Γιατί η δουλειά των δύο μηνών δεν μπορεί να σου δώσει τέτοια αποτελέσματα. Για να μην αδικήσω τα παιδιά είναι πολύ προσηλωμένα και τους δύο μήνες δουλεύουν πολύ σκληρά έχουν πολύ όρεξη.

Πάνω από όλα όμως έχουν ηρεμήσει και από διοικητικά προβλήματα. Η διοίκηση του κ. Κουντούρη χειρίζεται πολύ καλά όλα τα θέματα. Εμείς δεν έχουμε κάτι να ασχολούμαστε και να σκεφτόμαστε. Είμαστε προσηλωμένοι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και για αυτό βαδίζουμε σωστά».

-Μπορεί να πετύχει ο Ολυμπιακός ό,τι και την περασμένη σεζόν; «Ναι μπορεί. Όταν εγώ που είμαι προπονητής βλέπω πως η ομάδα μου τόσο γρήγορα να κερδίζει ένα τόσο πολύ σημαντικό παιχνίδι, χωρίς να παίξει όσο πιο καλά μπορεί, γιατί μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, είναι μόνο θετικό.

Υπάρχει χρόνος, στο τέλος κρίνονται όλοι οι τίτλοι. Κατά τα ψέματα μετράει και η έδρα. Και η έδρα μας είναι πολύ δυνατή και θέλω να την έχουμε την έδρας μας στα πλέι-οφ και στα τελευταία παιχνίδια. Υπάρχουν τα εχέγγυα».

-Για τις διαφορές με την περσινή σεζόν: «Μάθαινα τι συνέβαινε. Είναι πράγματα που δεν εύχεται κανείς στον εχθρό του για να τα ζήσει. Εμείς ζούμε από αυτό που κάνουμε καθημερινά. Όταν προπονητές και αθλητές έχουν να λάβουν χρήματα για δύο χρόνια, καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση δεν είναι ωραία.

Μίλησα με τον κ. Κουντούρη εμπιστεύτηκα αυτά που μου είπε και για τον σχεδιασμό όλου του Ερασιτέχνη και του τμήματος του δικού μας, κατάλαβα ότι υπάρχουν οι βάσεις για να εφαρμοστούν και πράγματι βαδίζει πάνω σε αυτά».

-Για την στήριξη των οπαδών: «Φέτος αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Ο κόσμος δείχνει τρομερή δίψα για να μας υποστηρίξει και να μας στηρίξει σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε μείνει με το στόμα ανοιχτό. Μας χαροποιεί πάρα πολύ, και μας αρέσει που γίνεται αυτό γιατί παίζουμε με έναν άλλον αέρα. Αυτό που θέλω να πω εγώ στους οπαδούς μας είναι ότι η χρονιά έχει πολύ δρόμο.

Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε από μία νίκη, η οποία πράγματι είναι καλή και ειδικά τώρα που έγινε και μπορεί να μας δώσει κάτι παραπάνω. Πιο πολύ ενθαρρυντικό είναι η εικόνα. Θέλω να είμαστε υγιείς και θέλω τον κόσμο να είναι κοντά μας και σε καλές και σε κακές στιγμές γιατί η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και θα υπάρχουν και κακές στιγμές. Είναι καλά τα δείγματα και με λίγη υπομονή θα είναι καλύτερα».

Διαβάστε επίσης

Το πρώτο γκολ της Κώτσια

Το πρώτο γκολ της Κώτσια

Στο πρώτο παιχνίδι της με το ερυθρόλευκο σκουφάκι, η Χριστίνα Κώτσια σκόραρε ένα γκολ που σίγουρα θα θυμάται.

Επιστρέφει ο Φλώρος

Επιστρέφει ο Φλώρος

Θα παίξει κόντρα στον ΝΟ Χίου ο Χρήστος Φλώρος, τερματοφύλακας της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού.