Ντουντούκα
Ο Θρύλος με κόσμο στην Κρήτη, στο δεύτερό του σπίτι!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το πρώτο γκολ της Κώτσια

Το πρώτο γκολ της Κώτσια
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011 - 03:50

Τα 12 από τα 13 γκολ της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, στο 13-3 επί του Ηρακλή στο "Πέτρος Καπαγέρωφ" επετεύχθησαν από τις παλιές γνώριμες. Αν το πάρει κάποιος χρονικά, δηλαδή από το πότε ήρθε η κάθε μία από τις πολίστριες στον Ολυμπιακό, δύο γκολ έβαλε η Βάσω Μαυρέλου, ένα η Μαρία Μπαλωμενάκη, ένα η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, τέσσερα η Άλκηστη Αβραμίδου και τέσσερα η Σταυρούλα Αντωνάκου. Το σύνολο 12. Και ένα, εκείνο που έκανε το σκορ 11-2, το πέτυχε η Χριστίνα Κώτσια.

Μία αθλητική φάση δεν χρειάζεται να είναι σημαντική σε ό,τι αφορά το παιχνίδι αυτό καθαυτό, για να είναι σημαντική. Τα σπριντ του Εστιάρτε, οι αποκρούσεις του Δεληγιάννη, όταν κουνάει μόνο τα χέρια, τα γκολ με τον ρυθμισμένο καρπό του Άλεξιτς, οι πάσες no look και το Hatzitheodorou shot, του Χατζηθεοδώρου, τα αιφνιδιαστικά χτυπήματα του Βουγιασίνοβιτς, οι λόμπες της Σταυρούλας, το γκολ χωρίς προσποίηση του Χρήστου Αφρουδάκη. Όλα αυτά είναι όμορφες στιγμές: με το σκορ στο 8-8 και 1’12’’ να απομένουν, ή με το σκορ στο 13-1 και με τρία λεπτά να μένουν για τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου. Μπορεί, απλώς, να είναι το πρώτο γκολ με τη νέα ομάδα σου. Το πρώτο ματς. Το όνομά σου από την εκφωνήτρια.

Η 17χρονη Χριστίνα Κώτσια έγινε η πρώτη από τις νέες πολίστριες του Ολυμπιακού που πέτυχαν γκολ με τη νέα ομάδα τους και αυτό το παιχνίδι ενδεχομένως να το προφυλάξει ως κόρη οφθαλμού για ακόμη έναν λόγο: επειδή είναι σπάνιο ντοκουμέντο, ένα ματς στο οποίο δεν σκόραρε η Μπλάνκα Χιλ. Με τη λογική ότι ουδείς μπορεί να είναι μελλοντολόγος χωρίς μία δόση τύχης, τότε κανείς δεν μπορεί να πει ποιο είναι το πιο σημαντικό: αν δηλαδή η νίκη του Τρίτωνα Αμαρουσίου επί του ΝΟ Ρεθύμνου με 17-5 θα μείνει περισσότερο ως ιχνογραφία σημειολογίας από τα 5 γκολ της θαυματουργής αριστερόχειρα Στεφανίας Χαραλαμπίδου. Ή αν η νίκη του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή θα συζητιέται περισσότερο από τη χρησιμοποίηση της Ελευθερίας Πλευρίτου στη βασική επτάδα, από τον Χάρη Παυλίδη.

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή στο δημοτικό

Επιστροφή στο δημοτικό

Ό,τι έγινε στο 50ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, με τις τέσσερις διεθνείς πολίστριες του Ολυμπιακού, είναι, πια, μυθιστορία.

Αχάριστος...

Αχάριστος...

Μόνο έτσι δεν είναι οι... σημαίες. Έπρεπε να σκύψει το κεφάλι!