Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με νίκη παίρνουν πρόκριση

Με νίκη παίρνουν πρόκριση
Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 - 02:30

Είναι αυτό το παιχνίδι. Η ημερομηνία που κυκλώθηκε στην ατζέντα πριν τις 15 Γενάρη που έμαθαν στην ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού ότι αντιμετωπίζουν τη Χάντι Μανζίσκ. Ο ημιτελικός της Τετάρτης για το LEN Trophy στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» με τη ρωσική ομάδα (18:00, Novasports 3, gavros.gr) είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι σε αυτή τη σεζόν για τις πολίστριες του Χάρη Παυλίδη και τον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Είχαν προηγηθεί η μάγκικη νίκη στην Ιμπέρια επί της Μεντιτερανέα, με 10-9, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του LEN Trophy, αλλά και οι δύο προημιτελικοί με τη Φιορεντίνα, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε περίπατο για τις πρωταθλήτριες Ελλάδος, οι οποίες θέλουν επιτέλους μετά από μία πενταετία στην ευρωπαϊκή γύρα, να φθάσουν στην κατάκτηση ενός τροπαίου που θα τις κάνει το τέταρτο τμήμα του Ολυμπιακού που τα καταφέρνει, αλλά και που, κυρίως, θα αγιοποιήσει τον κορμό της ομάδας, ο οποίος παλεύει κάθε περίοδο ώστε να τα καταφέρει. Οι Σταυρούλα Αντωνάκου, Αλκηστη Αβραμίδου, Ηλέκτρα Ψούνη και Φιλιώ Μανωλιουδάκη, αλλά και οι παλιότερες, Βάσω Μαυρέλου και Μαρία Μπαλωμενάκη, έχουν αυτό το απωθημένο όλα τα χρόνια που παίζουν με το ερυθρόλευκο σκουφάκι, μια και τα έχουν καταφέρει για τα καλά να μπουν στο… μάτι του ΝΟ Βουλιαγμένης, σε ό,τι έχει να κάνει με τη μάχη για την εγχώρια κυριαρχία.

Σε αυτό το ματς στόχος είναι η νίκη, μια και οι «ερυθρόλευκες» δεν παθαίνουν αναφυλαξία παίζοντας εκτός έδρας. Ούτως ή άλλως τη φετινή σεζόν έχουν ταξιδέψει (και επιστρέψει νικήτριες) στο Ζλάτουστ της Ρωσίας, στην Ιμπέρια και στη Φλωρεντία της Ιταλίας, ενώ στον Ολυμπιακό εύχονται να είναι το προτελευταίο το ταξίδι της ομάδας στη Σιβηρία, για τη ρεβάνς της 8ης Μαρτίου. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη προσπάθησαν, αυτές τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν από την επιστροφή των πέντε διεθνών από το Λος Αλαμίτος όπου είχαν βρεθεί με την εθνική ομάδα για το Holiday Cup, να βρουν ρυθμό και να αυτοματοποιήσουν (ξανά) κάποια συστήματα, κυρίως στην επίθεση με παίκτρια παραπάνω και στην άμυνα με παίκτρια λιγότερο. Αυτή ακριβώς η άσκηση, με αντίπαλο τον ΝΟ Βουλιαγμένης, την Κυριακή, αλλά και το φιλικό με την ίδια ομάδα (η οποία βρίσκεται στη Βαρκελώνη, όπου επίσης την Τετάρτη, στις 20:00 θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ, στο κολυμβητήριο όπου πέρυσι ο Ολυμπιακός για λίγο δεν κατάφερε εκείνος να πάρει τη θέση των Ισπανίδων) το Σάββατο, έδειξαν ότι βρίσκεται στη σωστή τροχιά.

Η Χάντι, από τη μεριά της, προέρχεται από τη συμμετοχή στο Final 4 του ρωσικού πρωταθλήματος, που έγινε στο Κίρισι, και στο οποίο κατέλαβε την τρίτη θέση, αφού δύο νίκες επί της Ουραλότσκα Ζλάτουστ συνόδευσαν ισάριθμες ήττες από τη Στουρμ. Οι παίκτριες του Βλαντιμίρ Ζαχάροφ βρίσκονται στην Αθήνα από την Καθαρή Δευτέρα, προπονήθηκαν στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και ο λόγος γίνεται για μία ομάδα κλασικά ρώσικη, γρήγορη και άναρχη, που παίζει σκληρή άμυνα, με ξύλο, ουκ ολίγες φορές- άλλωστε μετά από το φιλικό με τον ΝΟΒ, στο τουρνουά που διοργανώθηκε τον Σεπτέμβριο στον Λαιμό, η φουνταριστός Γιούλη Λαρά βγήκε από την πισίνα φωνάζοντας «έλεος με αυτό το ξύλο»- και τον έλεγχο του τέμπο καλείται να ελέγξει ο Ολυμπιακός, μην αφήνοντας τις ρωσίδες να βγουν στην κόντρα, μη επιτρέποντας τα γρήγορα σουτ προς την εστία της Διαμαντοπούλου, με την άμυνά του, αλλά και πιέζοντας στις σετ επιθέσεις, για να φθείρει τις ζόρικες πολίστριες της ομάδας από τη Σιβηρία. Οι οποίες από τον Πειραιά δεν έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις, μια και ο Εθνικός πριν δύο χρόνια (με τη Νίκη Κουγιουμτζή, από τις παίκτριες του Ολυμπιακού, στο ρόστερ, αλλά και τις Μαρία Τσουρή και Ίφκε φαν Μπέλκουμ) είχε πάρει στα πέναλτι το τρόπαιο της διοργάνωσης, η οποία φέτος είναι πιο ανταγωνιστική, εις βάρος της ομάδας της τότε προπονήτριας Τατιάνας Πετρόβα.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι ο Σιμιόν, Ρουμάνος, που είχε σφυρίξει και τον πρώτο προημιτελικό με τη Φιορεντίνα, και ο Σαβίνοβιτς, Κροάτης.

Διαβάστε επίσης

«Πρέπει να νικήσουμε»

«Πρέπει να νικήσουμε»

Βάσω Μαυρέλου και Σταυρούλα Αντωνάκου μίλησαν στο gavros.gr για την... απόβαση του Ολυμπιακού στη Σιβηρία, στις 8 Μαρτίου.

Άνετο απόγευμα

Άνετο απόγευμα

Με 15-6 νίκησε ο Ολυμπιακός τον Τρίτωνα Αμαρουσίου στον Πειραιά, για τη 13η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών.

Χαρακίρι...

Χαρακίρι...

Ο Θρύλος το πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά ηττήθηκε 12-11...