Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πρέπει να νικήσουμε»

«Πρέπει να νικήσουμε»
Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012 - 03:54

Ήρθαν με δύο πούλμαν, που δημιούργησαν για λίγο… μποτιλιάρισμα στη Γραβίας, για να δουν τις φιλενάδες τους: τη Σταυρούλα Αντωνάκου, τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη, την Ηλέκτρα Ψούνη και την Άλκηστη Αβραμίδου. Οι μαθητές του 50ου δημοτικού σχολείου Αττικής πανηγύριζαν κάθε γκολ σαν να ήταν το τελευταίο. Αποθέωναν τις παίκτριες του Ολυμπιακού για τις άμυνες που έβγαλαν και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη με 9-8 επί της Ούγκρα Χάντι-Μανζίσκ, για τον πρώτο ημιτελικό του LEN Trophy πόλο Γυναικών.

Η μισή δουλειά έγινε υπό το βλέμμα παιδιών, αλλά στην άλλη μισή οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, που «κάναμε μία κακή εμφάνιση», όπως τόνισε στο gavros.gr η Βάσω Μαυρέλου, στην άλλη μισή θα είναι μόνες τους και, μάλιστα, στη Σιβηρία. Ο τελικός του LEN Trophy περνά από ένα μέρος που σε κανέναν Έλληνα δεν θα έκανε εντύπωση αν δεν ήταν κατοικήσιμο. Στις 8 Μαρτίου, ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει, όπως δήλωσε και η Σταυρούλα Αντωνάκου.

Η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» με τη Χάντι έγινε βάσει σχεδίου και όλα πήγαιναν περίφημα. Αλλά τα τρία γκολ διαφορά, με τα οποία προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», δεν μεγάλωσαν ως τη λήξη της αναμέτρησης. «Εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα, αυτές είναι πιο προπονημένες», τόνισε στη συνδρομητική τηλεόραση ο Χάρης Παυλίδης. Σε έξι μέρες ο Ολυμπιακός θα είναι ακόμα καλύτερος. «Λίγο καλύτεροι να είμαστε, θα νικήσουμε», συνέχισε η Μαυρέλου.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να παίξει μία κρίσιμη επίθεση σε παίκτρια παραπάνω όπως τη σχεδίασε ο προπονητής της ομάδας στο τάιμ άουτ, διότι δεν βγήκε η Χιλ στο πεντάμετρο, στα αριστερά, για να κάνει την αλλαγή με την Αβραμίδου. Η μπάλα έμεινε στα χέρια της Μαυρέλου, που έκανε ένα «σκοτωμένο» σουτ με τη λήξη του χρόνου. Λίγη ώρα αργότερα, η Χρυσή Διαμαντοπούλου δεν μπόρεσε να πιάσει ό,τι δεν πιανόταν, το σουτ της Τσεμπότοβα, και η μικρότερη δυνατή διαφορά ήταν γεγονός.

Η Αντωνάκου, όπως πάντα, έδωσε τον αισιόδοξο τόνο της. «Ήταν ένα παιχνίδι που χρησίμευσε, για να απομυθοποιήσουμε αυτήν την ομάδα», τόνισε η αρχηγός του Ολυμπιακού, που τα ταξίδια και οι εκτός έδρας εμφανίσεις της ομάδας της δίνουν το δικαίωμα να ελπίζει στη σύμπτυξη των πολιστριών της και την καλή εμφάνιση στη Σιβηρία. Εκεί που οι «ερυθρόλευκες» ελπίζουν να κλείσουν θέση στον δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό τους για την πενταετία και, επιτέλους, να φθάσουν στην κατάκτηση ενός σημαίνοντος τροπαίου. Κάθε πράγμα, όμως, με τον καιρό του.

Η Βάσω Μαυρέλου στο gavros.gr

Διαβάστε επίσης

Άνετο απόγευμα

Άνετο απόγευμα

Με 15-6 νίκησε ο Ολυμπιακός τον Τρίτωνα Αμαρουσίου στον Πειραιά, για τη 13η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών.

Με νίκη παίρνουν πρόκριση

Με νίκη παίρνουν πρόκριση

Η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού υποδέχεται τη Χάντι Μανζίσκ και κάνει το πρώτο βήμα για να βρεθεί στους τελικούς του LEN Trophy.

Χαρακίρι...

Χαρακίρι...

Ο Θρύλος το πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά ηττήθηκε 12-11...