Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέμα χαρακτήρα

Θέμα χαρακτήρα
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 - 01:47

Ηταν εκπληκτική η επιστροφή της ομάδας πόλο Νέων Γυναικών του Ολυμπιακού στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος που έγινε στο Μαρούσι. Θέμα χαρακτήρα των κοριτσιών, που βρέθηκαν να χάνουν με 3-0 από τον Τρίτωνα, είχαν ένα βουνό να διαβούν και τα κατάφεραν με υπερπροσπάθεια. Έφθασαν στην παράταση και 39’’ πριν το τέλος ήθελαν μία άμυνα για να πάνε το παιχνίδι στα πέναλτι και εκεί να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Αλλά η λόμπα της Καλαργύρου (που έβαλε τέσσερα γκολ, αλλά και που, φυσικά, αυτό είναι το κόστος που έπρεπε να πληρώσει ο Ολυμπιακός για να μη δεχθεί γκολ από τη Στεφανία Χαραλαμπίδου και την Άλκηστη Μπενέκου) 39’’ πριν το τέλος ήταν καταδικαστική. Στην αμέσως επόμενη φάση σφυρίχθηκε επιθετικό φάουλ, ο Στέφανος Λέανδρος πήρε τάιμ άουτ και οι παίκτριές του κράτησαν την μπάλα ως το τέλος. Αλλά οι παίκτριες του Γιάννη Μπενόπουλου απέδειξαν ότι παίζουν στον Ολυμπιακό: πρώτα βγήκε η ψυχή τους και μετά το χούι τους.

Η Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012, θα χαραχτεί στο μυαλό των «ερυθρόλευκων» πολιστριών. Το πρωί έπαιξαν έναν ημιτελικό ψυχοβγάλτη, κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης, στον οποίο βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 6-5, πριν επιστρέψουν στο ματς και ανατρέψουν την κατάσταση. Ο Τρίτων, από την άλλη, πέρασε μία χαλαρή ώρα νικώντας με 10-3 τον Ηρακλή. Στον τελικό τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα: ήταν πίσω στο σκορ με 3-0 και ενώ η άμυνα της ομάδας λειτουργούσε θαυμάσια, στην επίθεση η μπάλα δεν γινόταν να περάσει στη φουνταριστό: έπρεπε ένα αουτσάιντερ να κάνει την αρχή και η Σίλια Λογοθέτη μείωσε σε 3-1. Στο τέταρτο οκτάλεπτο η απελπισία έγινε ο συνοδηγός της ποιότητας. Η διαγώνια πάσα της Ελευθερίας Πλευρίτου στη Χριστίνα Κώτσια οδήγησε την τελευταία στο να μειώσει ακόμα περισσότερο και η Μαργαρίτα Πλευρίτου είπε «όχι ακόμα» στις παίκτριες του Τρίτωνα Αμαρουσίου: με 1,5 λεπτό να απομένει, η Θεσσαλονικιά φουνταριστός βρήκε τις μόνες προϋποθέσεις που υπήρχαν για εκείνη στο ματς και έδειξε την ποιότητά της με ένα όμορφο γυριστό. Ενώπιον και του προπονητή της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη, οι πιτσιρίκες επέστρεψαν στο ματς.

Μισό λεπτό και εννιά δευτερόλεπτα ακόμα: τόσα έμεναν για να πάει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι και να ακονίσει τα μακριά άκρα της η Χρυσή Διαμαντοπούλου. Η Ελευθερία Πλευρίτου είχε ισοφαρίσει για δεύτερη φορά στην παράταση. Η λόμπα της Καλαργυρού έδωσε τη νίκη σε μία ομάδα υπερβολικά ταλαντούχα, αλλά και που παίζει μαζί στην Α1 πόλο Γυναικών, χωρίς υπερβολικές αλλαγές. Ο Μπενόπουλος έπρεπε να κάνει πολλά πράγματα σε μικρό χρόνο: η ομάδα του ήταν η δεύτερη στη σύγχρονη ιστορία της ακαδημίας πόλο που φθάνει σε τελικό πανελλήνιου πρωταθλήματος, μετά τους Νέους Άνδρες του 2010. Η συνεργασία αποδεικνύεται καρπερή, αλλά κάθε ένας από τους προπονητές και τους υπόλοιπους εργάτες της ακαδημίας ξέρει τις δικές του θυσίες, ώστε όχι μόνο να υπάρχει η ακαδημία πόλο, αλλά να έχει και ανταγωνιστικές ομάδες.

Σαν αυτή των κοριτσιών, που έδειξαν τον χαρακτήρα τους σε ένα ματς με τις πιθανότητες εναντίον τους: στα κλαμμένα πρόσωπα αλλά και την υπερηφάνεια, την ώρα της φωτογραφίας με τα ασημένια μετάλλια περασμένα στον λαιμό τους. Άντε και στα ξανά.

Διαβάστε επίσης

Προκρίθηκαν με ευκολία

Προκρίθηκαν με ευκολία

Το Σάββατο στο ματς της πρωτιάς με τον Ηρακλή, οι παίκτριες του Γιάννη Μπενόπουλου θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη.

Η αλήθεια του Ράτζεν

Η αλήθεια του Ράτζεν

Ο Σέρβος αμυντικός του ΝΟ Χίου δηλώνει ό,τι του μαθαίνουν, ως εκ τούτου δεν προκάλεσε καμία έκπληξη η αναφορά μόνο στον Ολυμπιακό.

Οσμή Βελιγραδίου

Οσμή Βελιγραδίου

Αν χώθηκαν αθλητικά πνεύματα και ξωτικά στις γαλανόλευκες βαλίτσες, τότε η πτήση για το Έντμοντον δεν θα είναι μόνο μέσω Λονδίνου, αλλά θα καταλήγει σε αυτό.

Και οι πέντε παρούσες

Και οι πέντε παρούσες

Και τη Χρυσή Διαμαντοπούλου θα έχει στη διάθεσή του ο Γιάννης Μπενόπουλος για το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών.