Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άνετη και με το Καζακστάν

Άνετη και με το Καζακστάν
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 - 21:18

Τούτη τη φορά σκόραραν οι τρεις πολίστριες του Ολυμπιακού, πλην δηλαδή της Άλκηστης Αβραμίδου, σε ένα ματς ευχάριστο, πριν ξεκινήσουν οι πιο μεγάλες αναμετρήσεις του πολέμου για την εθνική ομάδα πόλο Γυναικών στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης.

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη έβαλε 2 και οι Ηλέκτρα Ψούνη και Σταυρούλα Αντωνάκου από ένα, στο ματς με το Καζακστάν, που έληξε με το άνετο 16-8 υπέρ της εθνικής ομάδας. Θα ήταν ζόρι το οποιοδήποτε ενδεχόμενο ισοβαθμίας με την Ολλανδία, αλλά δεν θα χρειαστεί, διότι η Εθνική είναι πρώτη με ένα βαθμό διαφορά από τις πολίστριες του Μάουρο Μαουτζέρι και αυτό σημαίνει ότι αν δεν χάσει την Πέμπτη (18:20) θα είναι πρώτη στον β’ όμιλο και θα περιμένει τον τέταρτο του α’. Αυτό το μαντάτο είναι καταρχήν ευχάριστο, αλλά στον πρώτο όμιλο έχουν ήδη γίνει δύο «εκπλήξεις», όπως η ήττα της Ιταλίας από την Ισπανία και εκείνη της Ρωσίας από την Ουγγαρία.

Το παιχνίδι ήταν όντως ευχάριστο και η Εθνική δόμησε μία διαφορά σε ένα εκρηκτικό για εκείνη δεύτερο οκτάλεπτο, που έκανε επί μέρους σκορ 6-1, μετέτρεψε το 4-3 σε 10-4 και έκανε το παιχνίδι μία διαδικασία τυπική, ενώ αύξησε τη διαφορά μετά τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου, 15-6, μέχρι να ησυχάσει στο τέταρτο. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη τιμώρησε την άμυνα χωρίς βοήθεια του Καζακστάν, βάζοντας 4 γκολ, η Αντιγόνη Ρουμπέση έβαλε δύο γρήγορα γρήγορα, άλλα τόσα πέτυχαν οι Χριστίνα Τσουκαλά και Αγγελική Γερόλυμου, ενώ από ένα έβαλαν οι Κική Λιόση και Γιούλη Λαρά.

Η Εθνική είχε τρεις στις έξι επιθέσεις στην παίκτρια παραπάνω, το Καζακστάν δύο στις επτά.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 6-1, 5-2, 1-2
ΕΛΛΑΔΑ: Ασημάκη 4, Μανωλιουδάκη 2, Τσουκαλά 2, Γερόλυμου 2, Ρουμπέση 2, Αντωνάκου 1, Ψούνη 1, Λιόση 1, Λαρά 1.
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Γκριτσένκο 3, Γκαρίγεβα 2, Αλεξάντροβα 1, Ροζέντσεβα 1, Γιακάγεβα 1.

Διαβάστε επίσης

Η τελευταία στροφή

Η τελευταία στροφή

Χωρίς διακοπές, από την Τετάρτη, 18 Απριλίου, και έπειτα, θα βγει ο πρωταθλητής και ο κυπελλούχος Ελλάδος.

Μετάνοια στο κύτταρο

Μετάνοια στο κύτταρο

Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έφερε μαζί της φωτισμένα πρόσωπα, που φαίνεται ότι έχουν μάθει από τα λάθη τους.