Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σημείο αναφοράς

Σημείο αναφοράς
Σάββατο, 5 Μαΐου 2012 - 03:33

Η Γλυφάδα είναι η παραδοσιακή δύναμη του πόλο Γυναικών. Καταδυνάστευσε το ελληνικό πόλο και από το 2000, που κατέκτησε το πρώτο ελληνικό Champions Cup πόλο Γυναικών νικώντας με 7-5 τη Σκιφ Μόσχας στην Αθήνα, έως το 2004 έφθανε συνεχώς στο Final 4 της πρώτης, τη τάξει, ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Με τη Σκιφ, στο μοναδικό Final 8 του Champions Cup, οι Ελληνάκη, Λάγιου,Καλογερά (η τιμ μάνατζερ της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού), Μωραϊτίδου, Οικονομοπούλου, Πατέρου, Βάσσου, Καραπατάκη, Κοζομπόλη, Μωραΐτη, Μιχαηλίδου, Πεντρόσα, Μακαρονά και Ιωσηφίδου στέφθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης με προπονητή τον Φώντα Μουδάτσιο. Ο περίφημος ΑΝΟΓ πήρε και τη μεγάλη κούπα το 2003, επίσης στην Αθήνα. Η Λάγιου δεν βρισκόταν στο τέρμα, η Βάσσου είχε αποσυρθεί, ενώ αρχηγός ήταν η Κοζομπόλη. Η αρτίστα Κόραλι Σίμονς είχε αντικαταστήσει την Πεντρόσα, ενώ στην ομάδα είχαν προστεθεί και οι Μπόνου και Κροκοδείλου. Προπονητής ήταν ο Τάσος Παπαναστασίου, ο γάτος. Το 2001 και το 2004 είδε την Οριζόντε Κατάνια να το κατακτά, μένοντας δεύτερη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (15:30), ο ΝΟ Βουλιαγμένης θα έχει την ευκαιρία, απέναντι στην πιο ακριβή ομάδα του πόλο Γυναικών παγκοσμίως, την Προ Ρέκο, πρώην Ραπάλο Νουότο που ευτύχησε να έχει για χρηματοδότη τον πετρελαιά Γκαμπριέλε Βόλπι, να φθάσει στα τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών και να προσπεράσει τον ΑΝΟΓ. Η ομάδα του Κώστα Δήμου ήταν εντυπωσιακή στον ημιτελικό με την Κίνεφ Κίρισι και το βασικό είναι ότι εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλους: απέναντι στη Ρέκο, που έριξε μία σφαλιάρα στην Κατάνια της Μαρτίνας Μιτσέλι, η οποία ανέδιδε άρωμα φορμόλης στον δεύτερο ημιτελικό και μάλλον πνέει τα λοίσθια ως υπερδύναμη, όπως δείχνει και το τελικό 14-6. Ωστόσο η ομάδα του Στέφανο Τεμπεστίνι είναι πρωτάρα στα πλέι οφ, ανεξαρτήτως αν οι περισσότερες πολίστριες της ομάδας, όπως είναι η Ρίτα Ντράβουσζ και η Ρομπέρτα Μπιανκόνι, αλλά και η περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης με τη Σαμπαντέλ Κιστελέκι, είναι παλιές καραβάνες. Στην περίπτωση του ΝΟ Βουλιαγμένης, παλιά καραβάνα είναι η ίδια η ομάδα. Ο χαρακτήρας που έδειξε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 7-4, με την Κίνεφ έτοιμη να την κομματιάσει, το πώς, τάχιστα, μπήκε ξανά στο ματς και η άμυνα που έπαιξε για να συντηρήσει το προβάδισμά του, η «άνεση που είχε στο νερό», όπως τόνισε ο προπονητής της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, που εντυπωσιάστηκε από το πώς οι παίκτριες του Κώστα Δήμου διαχειρίστηκαν το ματς.

Ο τελικός του Σαββάτου είναι μία άλλη ιστορία: αλλά για τον ΝΟΒ, που πανηγύρισε στο Κίρισι απέναντι στην Οριζόντε το 2009 και στην Κέρκυρα με την Κίνεφ, το 2010, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλη ιστορία: κάθε φορά είναι η ίδια όμορφη πρόοδος: αυτή που μπορεί να δώσει στην ομάδα του Λαιμού το τρίτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της σε τέσσερις σεζόν. Και να την κάνει το πρώτο σημείο αναφοράς στο ελληνικό πόλο Γυναικών.

Διαβάστε επίσης

Διά χειρός Δελακά

Διά χειρός Δελακά

Με 1-0 προηγείται ο Ολυμπιακός της Χίου στους ημιτελικούς της Α1 μετά τη νίκη του με 7-6...

Και τώρα η Χίος

Και τώρα η Χίος

Με 15-4 συνέτριψε τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακό για την 22η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών.

Απεβίωσε ο Ζάντορ

Απεβίωσε ο Ζάντορ

Μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του ουγγρικού πόλο έφυγε από τη ζωή την Τρίτη.