Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ομάδα και στο... μπάρμπεκιου

Ομάδα και στο... μπάρμπεκιου
Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 - 20:35

Ο Σπύρος Δεληγιάννης τζούνιορ έκλεισε τα 3 χρόνια του την Παρασκευή, 11 Μαΐου, αλλά εκείνη η μέρα ήταν ταξιδιού για την ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Ο μπαμπάς και οι φίλοι του μπήκαν στο αεροπλάνο με προορισμό τη Χίο για τον δεύτερο ημιτελικό της Α1. Αλλά είχαν φροντίσει να του ευχηθούν χρόνια πολλά πιο νωρίς.

Ο Σπύρος Δεληγιάννης σίνιορ, ο παππούς, κέντησε την προηγούμενη Κυριακή, 6 Μαΐου, στο μπάρμπεκιου. Τα μπιφτέκια ήταν ομολογουμένως πεντανόστιμα. Η μαμά, Αγγελική Καραπατάκη, ήταν επί των γλυκών. Και όλοι οι πολίστες της ομάδας, μαζί με τον προπονητή Θοδωρή Βλάχο, τον βοηθό προπονητή Δημήτρη Κραβαρίτη και τον τιμ μάνατζερ της ομάδας Άκη Λογοθέτη, έδωσαν το «παρών», για να ευχηθούν στον μόνιμο θαμώνα στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» χρόνια πολλά. Όλοι, πλην του Τάσου Σχίζα, που παιδευόταν στην υπηρεσία του.

Ο Χριστόδουλος Κολόμβος και ο Κώστας Μουρίκης, οι φουνταριστοί του Ολυμπιακού δηλαδή, βοήθησαν τον Σπύρο να πραγματοποιήσει ένα όνειρό του, να καρφώσει στην μικρή μπασκέτα που του αγόρασαν οι γονείς, οι οποίοι προσπαθούν να του ανοίξουν το παράθυρο για να δει τη θέα ενός υπέροχου κόσμου, όπως είναι ο αθλητικός, γεμάτου αισθήματα και συγκινήσεις, ό,τι πιο κοντά στην ανθρώπινη πληρότητα. Φωτορεπόρτερ της συνάντησης ήταν η φυσιοθεραπεύτρια του Ολυμπιακού, Κατερίνα Μπλάνη, που με την άφιξη του αδελφού της, Φώτη, στην ομάδα, το καλοκαίρι του 2010, πραγματοποιήθηκε μία επιθυμία της.

Αυτή η μάζωξη είναι μόνο μία ένδειξη για το πώς λειτουργεί ο φετινός Ολυμπιακός. Η ομάδα που έρχεται από πίσω, που δεν υπολογίζεται ως εμπόδιο, μία σχεδόν μασονική στοά, ένα Κρυφό Σχολειό. Είναι βέβαιο ότι στη σούμα πρόκειται απλώς για δουλειά: κάνεις αυτό που σου άρεσε από μικρός, παίζεις όσο καλύτερα μπορείς, πληρώνεσαι και αν είσαι καλός, συνεχίζεις να το κάνεις σε υψηλό επίπεδο, χωρίς να μπορείς να παραγνωρίσεις τους νόμους της βαρύτητας.

Αλλά ας μη βιαστούν οι κυνικοί να χαιρετίσουν αυτήν την προσέγγιση: υπάρχει και κάτι άλλο. Το πριν και το μετά της νίκης, η προετοιμασία στο νερό και έξω από αυτό. Με τη χρονιά να τελειώνει και τον Ολυμπιακό να είναι μέσα στους στόχους του (ένα ή δύο παιχνίδια στο Κύπελλο, στη χειρότερη για εκείνους ο θεσμός τελειώνει στις 18 Μαΐου και στην καλύτερη στις 19 και οι τελικοί θα είναι από τρεις ή πέντε), η δύναμη που αντλεί ο Ολυμπιακός εκ των έσω φθάνει για να φτιάξει αόρατους τοίχους προστασίας, που της δίνουν δύναμη να συνεχίσει. Οι παίκτες κέρδισαν τους εαυτούς τους και ό,τι είναι αυτό που δεν ήξεραν ότι θα είναι αυτήν την περίοδο. Τώρα, είναι ώρα για το αληθινό κυνήγι των ασημικών.

Διαβάστε επίσης

Επτά επί... θύρας

Επτά επί... θύρας

Έξι συνεχόμενα Κύπελλα έχει πάρει ο Ολυμπιακός, 10 στις τελευταίες 11 διοργανώσεις, 14 τα τελευταία 19 χρόνια.

Η... ζούγκλα στην Χίο

Η... ζούγκλα στην Χίο

Δείτε την επίθεση που δέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στον αγώνα πόλο με αντίπαλο τους νησιώτες.