Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επτά επί... Κίνας

Επτά επί... Κίνας
Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 - 00:35

Για την εθνική ομάδα πόλο Γυναικών, που αναχωρεί το Σάββατο για τη Χιανγκτσού της Κίνας για να πάρει μέρος στην τελική φάση του World League (29 Μαΐου-5 Ιουνίου), η διοργάνωση αποτελεί το απόλυτο τεστ. Διότι είναι ένα σοβαρό τουρνουά και διότι η γαλανόλευκη , που είναι προσαρμοσμένη και όχι «νέα», πάει εκεί για να δοκιμάσει να μείνει ζωντανή στη ζούγκλα του παγκόσμιου πόλο.

Τα αθλητικά κορμιά των Αυστραλών, οι ανωτερότητα των Αμερικανίδων, η σταθερή αξία Ιταλία, η αναρχία των Ρωσίδων, η φιναλίστ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Σανγκάης Κίνα: ομάδες που βρίσκονται σε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κάπως ανέτοιμες αλλά πάντως με τον αέρα της ανωτερότητας και την παράδοση που έχουν ως σχολές, θα δώσουν την ευκαιρία στον Γιώργο Μορφέση να διαπιστώσει δύο πράγματα: πρώτον, το αν οι ρολίστριες πολυτελείας της «κανονικής» εθνικής ομάδας, όπως είναι η Άλκηστη Αβραμίδου και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο με το σκουφάκι με το εθνόσημο και αν οι πιτσιρίκες με το πολύ ταλέντο είναι ικανές, αυτό το χρονικό διάστημα, να… ψηλαφίσουν, τουλάχιστον, τι συμβαίνει στο υψηλότερο επίπεδο.

Ασφαλώς και για τις δύο… μεριές της Εθνικής το συμφέρον είναι εμφανές: οι πρώτες θέλουν να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο όταν έρθει η νέα εποχή (αλλά πρέπει να τον κερδίσουν με το σπαθί τους) και οι δεύτερες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, διότι, με το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης να έρχεται, καμία δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα τη χρειαστεί ο προπονητής και οι θέσεις θα παίζονται, κάτι που δεν συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει, για πρώτη φορά ίσως, να είναι η… πλειοψηφία της εθνικής ομάδας στην αποστολή για μία μεγάλη διοργάνωση. Από τις 13 πολίστριες οι επτά είναι «ερυθρόλευκες»: Αβραμίδου, Μανωλιουδάκη, η Ηλέκτρα Ψούνη, οι δύο αδελφές Πλευρίτου, δηλαδή η Μαργαρίτα και η Ελευθερία, η Χρυσή Διαμαντοπούλου και η Χριστίνα Κώτσια, που ξεπέρασε το εκπαιδευτικό πρόβλημα που είχε και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή της. Αυτό δεν κατάφερε να το υπερκεράσει η Άλκηστη Μπενέκου, φουνταριστός του Τρίτωνα Αμαρουσίου, που θα μείνει στην Αθήνα. Αρχηγός είναι η Αλεξάνδρα Ασημάκη, Έλενα Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδου και η Τίνα Κοντογιάννη είναι οι υπόλοιπες πολίστριες της ομάδας.

Η Εθνική θα αντιμετωπίζει στις 10:40 (ώρα Ελλάδος) το πρωί της Τρίτης, 29 Μαΐου, τη Γερμανία, θα παίξει κόντρα στις ΗΠΑ στις 9:00 το πρωί της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη, στις 8.20, πάλι το πρωί, θα παίξει απέναντι στην Κίνα. Στόχος του Γιώργου Μορφέση και των παικτριών του είναι να αποφύγουν τις Αυστραλία και Ρωσία στα προημιτελικά και, άρα, να ανταμώσουν με Ιταλία ή Καναδά.

Διαβάστε επίσης

Ατύχημα ο Δερβίσης

Ατύχημα ο Δερβίσης

Έκανε ράμματα στο πόδι ο περιφερειακός του Ολυμπιακού και θα απουσιάσει από τον τρίτο τελικό.