Ντουντούκα
Άντε να αρχίσει ξανά η μπαλίτσα να δούμε Θρύλο...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μάγκες, σας ευχαριστούμε!

Μάγκες, σας ευχαριστούμε!
Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012 - 22:16

Τεράστια ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα είχε ο Ολυμπιακός, που έχασε στον πέμπτο τελικό με 11-10 από τον ΝΟΒ στα πέναλτι.

Είναι ένα σουτ. 8’’ πριν τη λήξη, ένα πέναλτι. Είναι ένα σουτ με το σκορ στο 7-7. Είναι ένα πέναλτι. Που θα χάριζε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Μάζης είχε τα άντερα να το πάρει. Είχε τη δύναμη να το εκτελέσει. Είχε το μυαλό να ρισκάρει. Το σουτ ήταν ψηλό. Και πήγε στο δοκάρι. Η Βουλιαγμένη σώθηκε και πήρε το πρωτάθλημα στα πέναλτι, νικώντας με 11-10. Ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς τίτλο για πρώτη φορά από το 1994. Συμβαίνουν και αυτά στον αθλητισμό.

Αυτή η υπέροχη ομάδα τελείωσε μία χρονιά κάνοντας την υπέρβασή της, με τα μύρια όσα προβλήματα, χωρίς να πάρει έναν τίτλο. Ο Νικόλας Δεληγιάννης ζήτησε να μη διαλυθεί, αλλά πώς γίνεται να διαλυθεί ο Ολυμπιακός; Με 7-7, με χαμένο πέναλτι που κέρδισε ο Κολόμβος, με τον Χρήστο Αφρουδάκη να μπαίνει σχεδόν μπροστά από τον Μάζη, με δύο τρίλεπτα της παράτασης, με το πολύ δύσκολο σουτ του Φώτη Μπλάνη να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι, με τη ζωή, εν τέλει, να συνεχίζεται βρε αδελφέ.

Ο Ολυμπιακός φέτος ήταν σίγουρο ότι δεν θα έφθανε ως εδώ. Το έκανε με τρομερή δουλειά από τον Θοδωρή Βλάχο και τους παίκτες του. Το έκανε με τονώσεις αυτοπεποίθησης σε μία χρονιά με δύο διακοπές. Το έκανε χάνοντας στον πέμπτο τελικό, με τα σουτ των Δελακά και Κατρουζανάκη, που απέκρουσε ο Τσαλκάνης.

Και με το πέναλτι του Δημήτρη Μάζη, που έκανε κατάθεση ψυχής φέτος στον Ολυμπιακό. Ένας τεράστιος αθλητής, που ήθελε τη νίκη όσο οτιδήποτε. Το ωραίο από το μοιραίο απέχει, τελικά, μερικά εκατοστά.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 1-1. Τα τρίλεπτα: 0-0, 0-0. Τα πέναλτι: 4-3

ΝΟΒ: Αφρουδάκης 3, Γούνας 2, Καρούντζος 1, Μυλωνάκης 2, Ελμισιάν 1, Βλαχόπουλος 1, Τίγκας 1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δελακάς 3, Κόλιανιν 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Χατζηκυριακάκης 1, Μάζης 1, Φουντούλης 1.

Διαβάστε επίσης

Παραμένει ο Βλάχος

Παραμένει ο Βλάχος

Ο Θοδωρής Βλάχος θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, στην τεχνική ηγεσία της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού...