Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σωστά... νέα εποχή

Σωστά... νέα εποχή
Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012 - 00:01

Συνέχεια εκ του προηγουμένου και σχολιογραφικά: διότι σε καμία περίπτωση η επιθυμία για ένα σωστό αποχαιρετισμό στις παίκτριες που πρόσφεραν στην εθνική ομάδα πόλο Γυναικών δεν αναιρεί το σωστό τάιμινγκ της αλλαγής φρουράς που έρχεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Εθνική θα πορευθεί με την ομάδα που πήγε στο World League της Χιανγκτσού της Κίνας στο μέλλον. Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ), σύστησε κατ’ επανάληψη στον Γιώργο Μορφέση να πάρει μαζί του, στο προολυμπιακό τουρνουά, τη Χριστίνα Κώτσια και τη Στεφανία Χαραλαμπίδου. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ θεωρούσε ότι, μετά την επιτυχία της Σανγκάης, οι περισσότερες παίκτριες της εθνικής ομάδας δεν είχαν στο μυαλό τους την προπόνηση και την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έδιναν περισσότερη σημασία απ’ ό,τι έπρεπε, για μία ομάδα που διεκδικεί την πρόκρισή της στο μεγάλο ραντεβού, στα πριμ. Ο Γιώργος Μορφέσης δεν τον άκουσε, διότι ήθελε να ζήσει και να πεθάνει με πυλώνες τις παίκτριες με τις οποίες πορεύτηκε σε όλο τον ολυμπιακό κύκλο.

Όχι πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν είχε τα κολλήματά του. Οι Άλκηστη Αβραμίδου και Φιλιώ Μανωλιουδάκη έπαιξαν πολύ λιγότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε. Πριν το Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, ο Μορφέσης έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής στην πρώτη, διότι η δεύτερη υπέφερε από έναν τραυματισμό στη μύτη, ωστόσο στα ματς της διοργάνωσης την ξέχασε στον πάγκο, ακόμα και στις κακές βραδιές της Αγγελικής Γερόλυμου και της Αντιγόνης Ρουμπέση, οι οποίες, χωρίς να παραγνωρίζεται το τι έχουν προσφέρει και οι δύο σημαντικές πολίστριες στη γαλανόλευκη, ήταν κακές.

Η αλλαγή φρουράς είναι ασφαλώς σημαντική και η ώρα που γίνεται είναι σωστή. Τόσο η Άλκηστη όσο η Φιλιώ έβαλαν για πολλά χρόνια την ομάδα πάνω από τον εγωισμό τους, προσέφεραν όπου τους ήθελε ο προπονητής, δεν έχασαν κανένα ραντεβού και μάλιστα η πρώτη ένιωσε πολύ άσχημα μετά το κόψιμό της από το Holiday Cup. Αυτή είναι η λογική με την οποία πρέπει η κάθε διεθνής παίκτρια να νιώθει για την Εθνική της. Δηλαδή να είναι παρούσα σε κάθε κάλεσμα, να μην κάνει παράπονα επειδή αισθάνεται ότι είναι η… Κόραλι Σίμονς ή η Ίφκε φαν Μπέλκουμ και να είναι αρκετά ευσυνείδητη (εκείνη ή οι γονείς της) ώστε να θεωρεί τιμή το να φοράει το σκουφάκι με το εθνόσημο.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος δεν έπρεπε να απαξιώσει τις πολίστριες που είχαν το μεγαλύτερο… μερίδιο ευθύνης για τις επιτυχίες του παρελθόντος. Αλλά και εκείνες πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν, τώρα που δεν θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αυτό που έλεγε η Σταυρούλα Αντωνάκου: «είναι τιμή, για κάθε παίκτρια, να φοράει το σκουφάκι της εθνικής ομάδας ακόμα και στην προετοιμασία». Τόσο η αρχηγός του Ολυμπιακού όσο και οι άλλες δύο παίκτριες, αλλά και η Κική Λιόση, πρέπει να είναι απίκο για την Εθνική της νέας (και ανεξάντλητης, με τρία συνεχόμενα ματς 32 λεπτών στη Χιανγκτσού) αρχηγού Αλεξάνδρας Ασημάκη, του εξαιρετικού ταλέντου (με κορωνίδα την πολίστρια με το ανδρικό σουτ, Χριστίνα Τσουκαλά) και των πολλών ευκαιριών για την κάθε παίκτρια.

Ώστε να αποδείξουν, όποτε τους δοθεί η ευκαιρία, ότι και εκείνες βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους, όπως έκαναν όλα αυτά τα χρόνια (όχι ευχάριστα, αλλά το έκαναν) η Άλκηστη Αβραμίδου και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Διαβάστε επίσης

Δεν τέλειωσαν ακόμα!

Δεν τέλειωσαν ακόμα!

Εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο Ολυμπιακός επιστρέφει δριμύτερος στους τελικούς της Α1 πόλο Γυναικών.

Ήττα με αργό ξύπνημα

Ήττα με αργό ξύπνημα

Με 10-5 έχασε από τον ΝΟΒ ο Ολυμπιακός στον τέταρτο τελικό και έχασε και το πρωτάθλημα.

Το νερό της λήθης

Το νερό της λήθης

Ένα όριο στην απαξίωση πρέπει να βάλει ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ), διότι το παρακάνει.

Παραμένει ο Βλάχος

Παραμένει ο Βλάχος

Ο Θοδωρής Βλάχος θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, στην τεχνική ηγεσία της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού...