Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ντένες... μπλέξαμε

Ντένες... μπλέξαμε
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 - 17:06

Έμοιαζε με χωρατό, αλλά με Σερβία και Μαυροβούνιο μπορούσε να γίνει. Η Ουγγαρία, στην προσπάθειά της να πάρει το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκίνησε με 0 στα 2 το ολυμπιακό τουρνουά πόλο Ανδρών.

Πρώτα, ήταν η συντριβή από τους Σέρβους στην πρεμιέρα, η ήττα με 14-10. Το πρωί της Τρίτης ήρθε η δεύτερη ζημιά: η ήττα από το Μαυροβούνιο με 11-10 και… Ντένες μπλέξαμε.

Αν δεν ήταν οι Ούγγροι στη θέση των… Ούγγρων, η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη. Οι Μαυροβούνιοι ήταν καλύτερη στο παιχνίδι και μόνο το διαμέτρημα της ομάδας του Ντένες Κέμενι μετέτρεψε το παιχνίδι σε ντέρμπι. Οι Μαγυάροι βρήκαν δύο γκολ στα τέλη της δεύτερης και της τρίτης περιόδου. Στην πρώτη περίπτωση με την πρώτη και μόνη φάση σήμα κατατεθέν που έβγαλαν στο ματς, με το μπάσιμο του Ντάνιελ Βάργκα στο κέντρο της άμυνας και στη δεύτερη το σουτ στον παίκτη παραπάνω.

Αυτό που επί της ουσίας πλήρωσε η ομάδα του Κέμενι, ήταν η δεύτερη κακή εμφάνιση του τερματοφύλακα Ζόλταν Σέσι. Ο Κέμενι τον εμπιστεύθηκε, αλλά ο Σέσι γέμισε με ανασφάλεια τους συμπαίκτες του. Ειδικά από τη θέση «2», του δεξιού ντεμί δηλαδή, ο Ντράσκο Μπργκούλιαν (πρώτος σκόρερ του ματς με 3 γκολ, μαζί με τον Πέταρ Μπίρος, που αρνούταν να χάσει αλλά τελικά αναγκάστηκε) βρήκε τον μήνα που θρέφει τους 11. Τα διαγώνια σουτ του δεν σταματήθηκαν από τον πορτιέρο των «χρυσών» Ολυμπιονικών. Στο τέταρτο οκτάλεπτο έβαλε τον Βίκτορ Νάγκι, αλλά οι Μαυροβούνιοι είχαν οικοδομήσει ένα προβάδισμα που ήταν αποφασισμένοι να κρατήσουν. Συν τοις άλλοις, είχαν τον δικό τους τερματοφύλακα, Μίλος Σκεπάνοβιτς, σε εξαιρετική μέρα, με χάι λάιτ τις δύο αποκρούσεις σε τετ α τετ των Μπίρος και Ντάνιελ Βάργκα στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Ούγγροι έμειναν στο ματς έως το τέλος, αν και δεν προηγήθηκαν σε αυτό ούτε μία φορά. Μετά το γκολ του Βάργκα του πρεσβύτερου στο τέλος του δεύτερου οκτάλεπτου, οι Μαυροβούνιοι μπήκαν φουριόζοι στον τρίτο οκτάλεπτο: ο Μπόρις Ζλόκοβιτς ξέφυγε από τον Τάμας Βάργκα- απλή συνεπωνυμία με τους δύο αδελφούς, άλλωστε είναι κάτι σαν το… Παπαδόπουλος αυτό το επώνυμο- για να κάνει το 7-5, ο Πρέντραγκ Γιόκιτς έκανε το 8-5 και αντί για μία ουγγρική αντίδραση εμφανίστηκε ένα ξέσπασμα των παικτών του Ράνκο Πέροβιτς. Η ομάδα του Κέμενι έφτιαξε την άμυνά της και με πείσμα μπήκε ξανά στο ματς. Μείωσε σε 8-7 στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά ποτέ δεν ισοφάρισε. Στο τέλος είχε την ευκαιρία της, σε μία επίθεση με παίκτη παραπάνω, αλλά το σουτ του Ντένες Βάργκα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Επί του πρακτέου: οι Μαυροβούνιο ρέφαραν (αν μπορεί να το πει κάποιος έτσι και αποκλείει τους παίκτες του Πέροβιτς να βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο για την ήττα) τη χασούρα της πρεμιέρας από τις ΗΠΑ, έφθασαν τους δύο βαθμούς, αλλά έχουν ακόμα το ματς με τους Σέρβους. Οι Ούγγροι θα δημιουργήσουν μποτιλιάρισμα, αφού πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι παρά τα υπαρξιακά (ηλικιακά και άλλων φύσεων) προβλήματα, θα βρουν τρόπο να νικήσουν τη Ρουμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και τις ΗΠΑ. Το ματς της 2ης Αυγούστου με τους Ρουμάνους είναι πολύ κρίσιμο για τους παίκτες του Κέμενι. Ούτως ειπείν, αυτές οι δύο πρώτες ήττες είναι ένα μπέρδεμα κυρίως για τον άλλο όμιλο. Βέβαια, αυτά είναι απλώς ειδεχθείς δημοσιογραφικοί λογαριασμοί: σημασία έχει η πρόκριση στους προημιτελικούς˙ από εκεί και ύστερα, παίρνεις μία βαθιά ανάσα και συνεχίζεις. Είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες: οι υπολογισμοί δεν έχουν θέση σε αυτούς.

Διαβάστε επίσης

Απέκτησε τον Καπότση

Απέκτησε τον Καπότση

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει ο 20χρονος περιφερειακός που πήρε την ελευθέρας του από τον Πανιώνιο.

Γυναίκες...

Γυναίκες...

Οι Ρωσίδες απέτυχαν στα τεστ χαρακτήρα, ενώ η Αυστραλία με την Κίνα έπαιξαν ένα από τα πιο συγκλονιστικά ματς του ολυμπιακού τουρνουά.

Τα 20 κεράκια

Τα 20 κεράκια

Δεληγιάννης, Γιώργος Αφρουδάκης και Χατζηθεοδώρου πετάνε μαζί εδώ και είκοσι χρόνια για την εθνική ομάδα.

O Ghost Rider στον Θρύλο

O Ghost Rider στον Θρύλο

Ένα πυρηνικό όπλο έβαλε στην... εργαλειοθήκη του το τμήμα πόλο ανδρών του Ολυμπιακού.