Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ελληνική παρωδία

Ελληνική παρωδία
Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012 - 18:11

Η ομάδα, πάντως, που μπήκε στη Water Polo Arena για να παίξει ένα ματς πρόκρισης στα προημιτελικά, φορούσε πράσινα σκουφάκια.

Η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών ήταν απαράδεκτη στο ματς που θα της έδινε την πρόκριση για τους «8» του ολυμπιακού τουρνουά. Έχασε με 13-8 και επιστρέφει στην Αθήνα με εφόδιο τα καλά λόγια των άλλων ομάδων, μέχρι χθες. Το τελευταίο ματς του Νικόλα Δεληγιάννη, του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και του Γιώργου Αφρουδάκη στην εθνική ομάδα ήταν ένα παραμύθι με λυπημένο τέλος. Όπως πριν 12 χρόνια του Γιώργου Μαυρωτά στο Σίδνεϊ.

Μία ομάδα με παίκτες που δεν έδωσαν το 100% των δυνατοτήτων τους, που δεν κατάλαβαν ποτέ σε ποιο ματς έπαιξαν. Μία ομάδα που η άμυνά της ήταν για γέλια και για κλάματα, καθώς έκανε τους Αυστραλούς περιφερειακούς να μοιάζουν με… βομβαρδιστές της εύφορης κοιλάδας. Που, εφόσον δεν τράβηξε ο Νικόλας Δεληγιάννης όπως στα προηγούμενα παιχνίδια και που δεν βρέθηκε στην κατάσταση που έπρεπε να είναι μπαίνοντας σε αυτό το παιχνίδι, εμφανίστηκαν τα κενά της και κάθισε και αποδέχθηκε το μοιραίο χωρίς να κάνει τίποτα για να αντιδράσει.

Η Εθνική έχασε τον προσανατολισμό και την πυξίδα της στο ματς και στο πάθος και τη δύναμη των Αυστραλών εκείνη παρέταξε σύγχυση, νεύρα και ένταση. Το πουλάκι πέταξε από πολύ νωρίς, από το 10-5 στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου. Τώρα οι διεθνείς, που θα επιστρέψουν στην Αθήνα ένατοι, έχοντας χάσει τα αυγά και τα πασχάλια σε ένα παιχνίδι που έπαιζε για δύο αποτελέσματα, θα πρέπει να βρεθούν υπόλογοι με τους εαυτούς τους, όχι στο τι έκαναν λάθος στο παιχνίδι αλλά, στο γεγονός ότι δεν τα έδωσαν όλα σε αυτό. Ένα παιχνίδι που έδινε την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα ενθύμιο ζωής και όνειρο για τον κάθε παίκτη, οι διεθνείς το πέταξαν στα σκουπίδια. Όχι για την ήττα, αυτή έχει τη σημασία και η κάθε ομάδα κρίνεται εκ του αποτελέσματος, αλλά για το γεγονός ότι δεν έδωσαν τα πάντα στο ματς. Αυτό είναι που πρέπει να πειράζει.

Η ομάδα έχασε επίθεση μέχρι και με δύο παίκτες παραπάνω, ήταν επιπόλαιη στις επιθέσεις της και στην άμυνά της ο ανάμεσα βγήκε σε πολύ λιγότερες περιπτώσεις από αυτές που εξέθεσε τον τερματοφύλακα. Οι Αυστραλοί άρχισαν να απομακρύνονται, σκοράροντας με μεγάλη συχνότητα για παιχνίδι που κρινόντουσαν τα πάντα. Μέχρι τα μέσα του δεύτερου οκτάλεπτου την ομάδα κρατούσε, κυρίως με την επιθετική έκκριση του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, που έβαλε τα τρία από τα τέσσερα πρώτα γκολ της, την επαφή της με το σκορ, αλλά στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου δέχθηκε άλλο ένα 2-0 επί μέρους σκορ και παραδόθηκε.

Ο Ντράγκαν Άντριτς, που πιθανό είναι ότι κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της Εθνικής, έδωσε το δικαίωμα στον Φίλιππο Καραμπέτσο να παίξει και εκείνος για 9’23’’ στο παιχνίδι. Η γεύση που μένει στο τέλος είναι πικρή, διότι η Εθνική βρέθηκε να υπερασπίζεται τις Θερμοπύλες, αλλά επιστρέφει σπίτι αβρόχοις ποσί. Την ώρα που ο Γιώργος Αφρουδάκης μιλούσε στη δημόσια τηλεόραση, ο ηλεκτρονικός πίνακας της Water Polo Arena έγραφε «have a safe journey home». Πολλή σάτιρα για να την αντέξει κάποιος…

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-5, 1-3, 2-2

Ελλάδα (Ν. Αντριτς): Φουντούλης 1, Χρ. Αφρουδάκης 1, Μυλωνάκης 1, Χατζηθεοδώρου 3, Δελακάς 1, Μιράλης 1.

Αυστραλία (Φοξ): Γουάλαν 1, Μπίντσγουορθ 2, Χάουντεν 3, Γιάνγκερ 1, Γουντς 1, Κλέλαντ 1, Μίλερ 2, Κάμπελ 2.

Διαβάστε επίσης

Χωρίς Δουνκέρκη

Χωρίς Δουνκέρκη

Το τέλος μίας εποχής και μίας ολόκληρης γενιάς χαρισματικών πολιστών γράφτηκε τη Δευτέρα, στη Water Polo Arena του Λονδίνου.

Σκέψεις για προετοιμασία

Σκέψεις για προετοιμασία

Το Καρπενήσι πέρυσι έπαιξε τον ρόλο του για την ομοιογένεια του Ολυμπιακού, αλλά φέτος ξεκινάει πιο νωρίς τα επίσημα παιχνίδια της η ομάδα.

Γυναίκες...

Γυναίκες...

Οι Ρωσίδες απέτυχαν στα τεστ χαρακτήρα, ενώ η Αυστραλία με την Κίνα έπαιξαν ένα από τα πιο συγκλονιστικά ματς του ολυμπιακού τουρνουά.

Απέκτησε τον Καπότση

Απέκτησε τον Καπότση

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει ο 20χρονος περιφερειακός που πήρε την ελευθέρας του από τον Πανιώνιο.