Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στα... ζεστά η Στεφανία

Στα... ζεστά η Στεφανία
Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012 - 04:23

Η μόνη πληροφορία που έχει στη Wikipedia για το Σζέντες, είτε ότι οι παππούδες της Αμερικανίδας τραγουδίστριας της ποπ, Κέσα, ήταν εμιγκρέδες εκεί. Αν η Στεφανία Ναλμπάντη γνωρίζει την Κέσα, αν την ήξερε από τα χρόνια της στον Εθνικό ή την έμαθε σε μία από τις πολλές εκδηλώσεις που έκανε η Λέιντεν- και, άρα, μπορεί να μελαγχολήσει- δεν είναι διαπιστωμένο. Το σίγουρο είναι ότι σε αντίθεση με την Κέσα, που δεν είναι πιθανό να έχει περάσει από το Σζέντες για να δει τον τόπο που σφραγίστηκε από την παρουσία των προγόνων της μέσω εκείνης, η Ναλμπάντη θα γνωρίσει για τα καλά την πόλη.

Από την Ολλανδία στην Ουγγαρία, χωρίς μία ενδιάμεση στάση για να πει «καλησπέρα» στους δικούς της. Ελλάδα φέτος δεν είχε το πρόγραμμα. Όταν, τελικά, φθάσει η ώρα να προσγειωθεί στο σπίτι, θα της μοιάζει με εξωτικό φρούτο. Από το αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν σε εκείνο της Βουδαπέστης και από εκεί στην πόλη που βρίσκεται νοτιοανατολικά της χώρας, για μία νέα σεζόν. Μία πόλη την οποία είχε επισκεφθεί πέρυσι, για να παίξει το πιο κρίσιμο ματς της ZVL στη σεζόν: δηλαδή τον δεύτερο προημιτελικό του LEN Trophy.

Η Ναλμπάντη βρήκε συμβόλαιο με τη Σζέντες επειδή ήταν πολύ καλή απέναντί της. Ειδικά στο πρώτο παιχνίδι, που ο Κουν Πλασμέιερ είχε για βοηθό στον πάγκο του την Ίφκε φαν Μπέλκουμ, η οποία τριγυρνούσε στην πισίνα της πατρίδας της, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εθνικής Ολλανδίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, κυρίως. Στις 4 Δεκεμβρίου του 2011 η Λέιντεν δεν έχασε από τη Σζέντες της «μπόμπερ» Ρίτας Κίστελι, διότι η Ναλμπάντη απέκρουσε δύο πέναλτι! Η ανταπόκριση που έστειλε στην Αθήνα η Φαν Μπέλκουμ για την Ελληνίδα τερματοφύλακα είχε πολλά θαυμαστικά, αλλά περισσότερα, μάλλον, αποτυπώθηκαν στο μυαλό των ιθυνόντων της Σζέντες και για αυτό όταν τελείωσε η περίοδος ενδιαφέρθηκαν για εκείνη και επειδή σε αυτήν την πρόταση η Στεφανία ανέγνωσε, εξίσου με τις υδατοσφαιριστικές προοπτικές της, και ακόμα μία περίπτωση για περιπέτεια σε μία πιο ζεστή πόλη από το Λέιντεν. Είναι λίγο… σουρεαλιστικό, βέβαια, να βρίσκεται στην πολύ δροσερή ολλανδική πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια του θέρους η Στεφανία, τη στιγμή που οι θάλασσες στην Ελλάδα είναι αχνιστές και οι παραλίες λευκές, και να αναφωνεί «πάω στα ζεστά!» για τη μετακόμισή της στη Σζέντες. Ωστόσο, η περιπετειώδης ύφανση του ταξιδιού και της περιπλάνησης σε χώρες που το πόλο της δίνει την ευκαιρία να πάει, η αγνή και σχεδόν ανιδιοτελής συναλλαγή των ανθρώπων και το άνοιγμα του μυαλού, που, όπως λέει και το ρητό, μοιάζει με την ομπρέλα επειδή λειτουργεί καλύτερα όταν είναι ανοικτό, είναι αρκετά ώστε και η ίδια να μπορεί να παρακάμψει την επιθυμία να γυρίσει σε μία παρτίδα που όταν τη φωτίζει ο ήλιος, είναι, στο μυαλό εκείνων που δεν βρίσκονται σε αυτή, η ωραιότερη χώρα του κόσμου.

Η Ναλμπάντη έφθασε την Πέμπτη στο Σζέντες και το απόγευμα της Παρασκευής έκανε την πρώτη προπόνησή της με την ουγγρική ομάδα. Είναι η αγωνιστική αρχή της για μία περίοδο η οποία, όπως και να έχει, θα της επιφυλάξει εκπλήξεις που, όπως αποδείχθηκε και με την εμπειρία της στο Λέιντεν, συνιστά σχεδόν πολιτισμικό σοκ: στην μετατροπή τους θα τις έχει πάντα μαζί της.

Διαβάστε επίσης

Με καφέ και κέικ

Με καφέ και κέικ

Μετά την Άντι Μελιδώνη και η Γιούλη Λαρά ανακοίνωσε ότι σταματάει το πόλο. Το ελληνικό πόλο Γυναικών έχασε ένα ιερατικό δίδυμο.

Μόνο κολύμπι ο Φουντούλης

Μόνο κολύμπι ο Φουντούλης

Ο Χιώτης περιφερειακός ελπίζει ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ξεφορτωθεί τις ενοχλήσεις που νιώθει στο δεξί γόνατο.

Έπιασαν μπάλα

Έπιασαν μπάλα

Χαλάρωσαν από το πολύ κολύμπι οι παίκτες του Ολυμπιακού στη μονή προπόνηση της Παρασκευής και περιμένουν τους διεθνείς.

Θέμα κολυμβητηρίων

Θέμα κολυμβητηρίων

Ο Ολυμπιακός κολυμπάει στη Γλυφάδα, στον Άγιο Κοσμά, αλλά όχι στον Πειραιά, που είναι η περιοχή του.