Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με καφέ και κέικ

Με καφέ και κέικ
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 - 01:32

Άραγε, θα βρει κάποια μπάντα για να παίζει τύμπανα; Θα πάει σε τουρνουά σκάκι; Θα κάνει ταξίδι στον Αμαζόνιο; Θα βρει ποιος ήταν, τελικά, αυτός ο Κωδικός Ντα Βίντσι; Θα κάνει ταξίδι στη Βασιλεία; Θα συναντήσει Δαλάι Λάμα στο Θιβέτ; Θα παίν

Άραγε αυτό μπορεί να το παίξει στα ντραμς; Άραγε αυτό το έπαιξε στα ντραμς; Άραγε αυτό θα το παίξει στα ντραμς;

Το «This is the end», των Doors, είναι ταιριαστό, αλλά η κατάσταση δεν είναι τόσο πνιγηρή. Δεν χρειάζεται να κλάψουμε όλοι μαζί. Απλώς σταμάτησε.

Για την Άντι Μελιδώνη το φινάλε ήταν γνωστό. Το ήξεραν όλοι από τις 15 Ιουνιού, όταν ο ΝΟ Βουλιαγμένης, χωρίς πολλές αντιρρήσεις από τη μεριά του Ολυμπιακού, επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας, μετά τη νίκη με 12-6 στον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος. Αλλά η Γιούλη Λαρά δεν φαινόταν ότι θα αποχωρήσει. Από την εθνική ομάδα το είχαν ανακοινώσει και οι δύο μαζί, στις 20 Απριλίου, ανήμερα μίας από τις πιο σκληρές ήττες της εθνικής ομάδας πόλο Γυναικών στην ιστορία της, το 7-6 από την Ισπανία στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης.

Αλλά για τον ΝΟ Βουλιαγμένης έμοιαζε σίγουρο μόνο για την Άντι Μελιδώνη. Η Γιούλη Λαρά, όμως, το ανακοίνωσε επίσης, και έτσι ο Λαιμός θα είναι φτωχότερος. Διότι σαν να μην έφθανε η απουσία της μυθικής αρχηγού της ομάδας, με τους πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους, τα δύο Champions Cup, το 2009 και το 2010, τα Σούπερ Καπ τις δύο χρονιές και το LEN Trophy το 2003, η έτερη εμβληματική φυσιογνωμία της ομάδας ανακοίνωσε ότι δεν συνεχίζει. Παρ’ όλο που της αρέσει η αγγλική γλώσσα δεν είπε «enough is enough» στον Κώστα Δήμου και στη Στέλλα Τίγκα, εντούτοις θα έχει όσο χρόνο θέλει για να κάνει ό,τι θέλει. Ακόμα και να κάνει τη νέα ανάλυσή της για τα i-phone, μια και είναι φαν της τεχνολογίας.

Αν και φίλες, οι Μελιδώνη και Λαρά- μέλη της εθνικής ομάδας πόλο Γυναικών που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, της μόνης ομάδας που τα έχει καταφέρει, αλλά και το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 στη Σανγκάη- είναι διαφορετικά κορίτσια. Για την ακρίβεια, είναι διαφορετικοί ρόλο. Η Γιούλη δεν είναι το «state of mind» του συλλόγου, αλλά, παρά τη σοβαρότητα και την κριτική σκέψη της, η παρουσία της και μόνο ήταν η χαρούμενη πλευρά του ΝΟΒ. Ας πούμε κάτι σαν παράπλευρο ενός σύγχρονου κλασικού έργου. Το πιο ποιοτικό e-book, μία νουβέλα η οποία είναι κλασική και ο συγγραφέας της αποφάσισε να τη διανείμει στο ίντερνετ, μία κινηματογραφική ταινία που οι κριτικοί δυσκολεύονται να αφήσουν αν θα είναι από τις κορυφαίες στο πέρασμα του χρόνου ή όχι, ο Ντόναλντ Σάντερλαντ, ένας εμβληματικός ηθοποιός σε β’ ρόλους. Μία κοπέλα που σχεδόν αθόρυβα διήνυσε 18 χρόνια με το ίδιο σκουφάκι και το καταδιασκέδασε, βγαίνοντας από τα σπλάχνα του συλλόγου να ανιχνεύοντας, βήμα στο βήμα, τη Βουλιαγμένη, κάνοντάς τη να μοιάζει, ακόμα περισσότερο απ’ ό,τι ήδη ήταν με παραδοσιακή περιοχή, αλλά και το κολυμβητήριο του Λαιμού ένα ωραίο σπίτι, ξύλινο απ’ έξω, με ζεστό καφέ και κέικ, με λιχουδιές διάσπαρτες παντού, αλλά τακτοποιημένες, και με τις υπέροχες οικοδέσποινες να πιάνουν ιστορίες, να μιλάνε με σοβαρότητα για τα σύγχρονα ζητήματα, αλλά να μην απαρνούνται τα κουτσομπολιά.

Η Μελιδώνη, βέβαια, είναι για το κολυμβητήριο του Λαιμού ό,τι οι εικόνες των παλιών προέδρων στον Λευκό Οίκο. Κάποιος πάντα θα βρίσκεται, όπως ήταν η σύζυγος του Ρόναλντ Ρίγκαν, που θα ξεκρεμάει το πορτρέτο του Αβραάμ Λίνκολν και του Τζορτζ Γουάσινγκτον, για να κρεμάσει κορνίζες του παππού και του πατέρα της, εντούτοις πρόκειται για ιστορικές φυσιογνωμίες των ΗΠΑ, όπως είναι και η Μελιδώνη για τον ΝΟΒ. Σε μία εικοσαετία, η «Μέλι» έγινε ένα από τα πιο εμβληματικά περιγράμματα του κολυμβητηρίου του Λαιμού, ίσως ισοϋψές με την πρώην προπονήτριά της, συμπαίκτριά της και φιλενάδα της, Αλεξία Καμμένου. «Το ξέρω ότι δεν ήμουν μία πολίστρια με ταλέντο. Αλλά έγινα η καλύτερη πολίστρια που μπορούσα».

Η Μελιδώνη βλέπει εκ του συνεγγέστερου την πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική της οικογένειας. Η Λαρά παρατηρεί από το μικροσκόπιο τα άστρα. Και ξέρει, το νιώθει, ότι έχει πάρα πολλά πράγματα ακόμα να κάνει, εκτός από το να στρίβει στα δεξιά της αμυντικού για να πάρει το πέναλτι.

Εξάλλου, όταν αποφάσισε να τελειώσει ένιωσε αυτό το μείγμα της βαθιάς θλίψης και της απελευθερωμένης ανακούφισης, αυτό το μπέρδεμα ότι τελικά τα βρήκε με τον εαυτό της οριστικά, αλλά η πισίνα ήταν πάντα μία λύση, οι τούρτες στο κυλικείο και τα δάκρυα για την κατάκτηση ενός τίτλου.

Στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» παίχθηκε η τελευταία σκηνή της ταινίας για ένα από τα πιο ιερατικά ντουέτα του ελληνικού πόλο Γυναικών. Όλο το καλοκαίρι η οθόνη έδειχνε τους τίτλους τέλους. Και τη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, το dvd βγήκε από τη βάση του.

Διαβάστε επίσης

Μόνο κολύμπι ο Φουντούλης

Μόνο κολύμπι ο Φουντούλης

Ο Χιώτης περιφερειακός ελπίζει ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ξεφορτωθεί τις ενοχλήσεις που νιώθει στο δεξί γόνατο.

Κακή βραδιά

Κακή βραδιά

Η ήττα από την Ιταλία συνοδεύτηκε από μία άτυχη στιγμή για την Ελευθερία Πλευρίτου, που στενοχωρήθηκε.

Στα... ζεστά η Στεφανία

Στα... ζεστά η Στεφανία

Η Ναλμπάντη μετακόμισε στο Σζέντες, όπου και έκανε την πρώτη προπόνησή της με τη νέα ομάδα της.

Έπιασαν μπάλα

Έπιασαν μπάλα

Χαλάρωσαν από το πολύ κολύμπι οι παίκτες του Ολυμπιακού στη μονή προπόνηση της Παρασκευής και περιμένουν τους διεθνείς.