Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέντε λόγοι για βελτίωση

Πέντε λόγοι για βελτίωση
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 - 21:02

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που φαίνεται ότι αναδεικνύεται σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, είναι ότι κάθε μέρα θα γίνεται καλύτερη. Στην πραγματικότητα, το κίνητρο των παικτριών του είναι πολύ πιο ισχυρό από κάθε άλλου συνόλου στην Α1 πόλο Γυναικών, εφόσον γίνει η Α1 πόλο Γυναικών.

1.Ο Χάρης Παυλίδης καλείται να φτιάξει μία ομάδα η οποία κτίζεται από την αρχή. Έφυγαν δύο πολίστριες, η Σταυρούλα Αντωνάκου και η Ηλέκτρα Ψούνη, που ήταν στον Ολυμπιακό τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Έμειναν οι νέες ηγέτιδές του, η Άλκηστη Αβραμίδου και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, και οι δύο παλιοσειρές, η Βάσω Μαυρέλου και η Μαρία Μπαλωμενάκη, των οποίων η εμπειρία θα είναι πολύ σημαντική, μαζί με την αναπληρωματική τερματοφύλακα Γεωργία Γαραντζιώτη. Αυτό το κομμάτι έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο για να παραμείνουν στην ομάδα, στις συζητήσεις που είχε ο προπονητής με τη διοίκηση του συλλόγου. Με 11 μέρες να απομένουν για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα κινηθεί χωρίς ξένη, αν ενισχυθεί δε, θα συμβεί μετά τον Ιανουάριο.

2.Αυτές που έμειναν. Το κίνητρο για να αποδείξουν ότι μπορούν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό εκεί που πρέπει είναι πολύ σημαντικό τόσο για την Άλκηστη όσο και για τη Φιλιώ. Τις προηγούμενες σεζόν τα δύο κορίτσια δεν διαδραμάτιζαν πολύ διαφορετικό ρόλο από ό,τι είναι προορισμένες να κάνουν φέτος στην ομάδα, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης (19 Ιουλίου-3 Αυγούστου) αντίστοιχο θα έχουν και στην Εθνική. Και οι δύο, αυτό είναι βέβαιο, θέλουν να μπορούν να καθορίζουν τις εξελίξεις, θέλουν να δουλέψουν πολύ για την ομάδα τους και ξέρουν ότι μπορούν να είναι καλύτερες παίκτριες σε κάθε περίπτωση.

3.Καμία διακοπή. Άντε μία, τον Νοέμβριο, που ο Γιώργος Μορφέσης θα χρειαστεί τις πιτσιρίκες για να προετοιμαστεί με την εθνική ομάδα πόλο Νεανίδων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα αποκτήσει χημεία, εκείνη που βρήκε στιγμιαία και έχασε για πάντα… πέρυσι. Θυμάστε; Μετά το 12-5 στη Φλωρεντία ήρθαν τα… Χριστούγεννα και η προετοιμασία της Εθνικής για το Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν. Μετά το Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν ήρθε το Holiday Cup. Μετά το Holiday Cup έφθασε το προολυμπιακό τουρνουά. Και μετά από αυτό ήρθε το World League. Ο Ολυμπιακός πέρυσι ήταν μία νέα ομάδα, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι το 2012- και ειδικά μετά το ασημένιο μετάλλιο της γαλανόλευκης στο Αϊντχόφεν- χάθηκε η ηρεμία, η ψυχραιμία και η ισορροπία. Αυτό βγήκε στην εικόνα του στους τρεις από τους τέσσερις τελικούς με τον ΝΟ Βουλιαγμένης.

4.Το κίνητρο. Αυτό είναι και το σημαντικότερο. Σχεδόν όλες οι πολίστριες της ομάδας έχουν κίνητρο που προσπερνά τον Ολυμπιακό και επεκτείνεται στην Εθνική. Ισχύει για τις Αβραμίδου και Μανωλιουδάκη όσο και για τις υπόλοιπες παίκτριες του Ολυμπιακού. Τη Μαργαρίτα Πλευρίτου που έχει να «αντιμετωπίσει» τη φίλη της, Άλκηστη Μπενέκου, για μία θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, δίπλα στην Αλεξάνδρα Ασημάκη. Την Ελευθερία Πλευρίτου, που με τις εμφανίσεις της στο Ευρωπαϊκό και τη σοβαρότητά της κλείνει θέση στο Παγκόσμιο του Περθ, αλλά μπορεί να μπει από την εξωτερική ως υποψήφια για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Γυναικών. Τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, που θέλει να διατηρήσει τη θέση της ως μία από τις δύο τερματοφύλακες στην εθνική ομάδα πόλο Γυναικών και, γιατί όχι, να «κτυπήσει» τη θέση που μοιάζει κατοχυρωμένη στην Έλενα Κούβδου. Την Εύη Τετζαλίδου, η οποία είναι πολίστρια επιπέδου εθνικής ομάδας και ίσως να επιστρέψει ως… μαύρο άλογο, αν συνεχίσει να προοδεύει τη δεύτερη χρονιά της επιστροφής της στην Α1.

5. Η Ευρώπη. Για κανένα λόγο που δεν είναι εμφανής. Στην Ευρώπη οι παίκτριες μπορούν να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Βέβαια, υπάρχουν και τα αρνητικά. Όπως είναι το σχολείο, υπό την έννοια των διπλών προπονήσεων, το γεγονός ότι τα κορίτσια πρέπει να εντρυφήσουν πώς είναι ο πρωταθλητισμός, μέσα από τις φυσιολογικές αναταραχές που φέρνει η εφηβεία, και άλλα προσωπικά ζητήματα που σίγουρα θα ενσκήψουν στην πορεία. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ομάδα μοιάζει αποδυναμωμένη φέτος, οι πολίστριές της μπορούν να εγγυηθούν, ως σύνολο και η κάθε μία με το δικό της προσωπικό κίνητρο, ότι θα δουλέψουν μέχρις εσχάτων. Από εκεί και πέρα, δεν θα υπάρχουν άλλα ερωτήματα για να απαντήσουν. Ακόμα και τα αποτελέσματα δεν θα είναι ενδεικτικά, αν κάνουν ό,τι μπορούν.

Διαβάστε επίσης

Έρχεται ο δάσκαλος

Έρχεται ο δάσκαλος

Ακόμα και μία πιθανότητα να υπάρχει να βρεθεί ο Νίκολα Στάμενιτς στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου, είναι διεγερτική.

Τεχνικό πρόβλημα

Τεχνικό πρόβλημα

Δεν έγινε ποτέ η παρουσίαση για το πρώτο παιχνίδι της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού τη φετινή περίοδο.

«Χρυσή» Ελευθερία

«Χρυσή» Ελευθερία

Η Χρυσή Διαμαντοπούλου ήταν γυναίκα απέναντι σε κορίτσια και η Ελευθερία Πλευρίτου σκόραρε τετράκις στη νίκη επί της Ιταλίας.

Η έκπληξη στον Νικόλα

Η έκπληξη στον Νικόλα

Ο Δεληγιάννης σοκαρίστηκε όταν τελείωσε την προπόνηση και είδε την έκπληξη που του επιφύλαξε η Αγγελική Καραπατάκη.