Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πορεία στο άγνωστο

Πορεία στο άγνωστο
Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012 - 03:18

Η Ίφκε φαν Μπέλκουμ δεν έχει μάλλινα ρούχα. Για την ακρίβεια, δεν την είδε κανείς με μάλλινα ρούχα, τα τρία χρόνια που βρισκόταν στην Ελλάδα. Για τη Ρωσία, πάντως, έπρεπε να πάρει μάλλινα ρούχα. Στη Ρωσία το κρύο δεν λυπάται καθόλου τους ανθρώπους. «Και στην Ολλανδία έχει κρύο. Και εδώ χρειάστηκε να επιβιώσω στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, και νομίζω ότι τα κατάφερα», αστειεύτηκε η Φαν Μπέλκουμ, λίγες μέρες μετά τη συμφωνία της με τη Στουρμ 2002. Μία συμφωνία που ίσως να μην προκαλούσε έκπληξη, μια και η χώρα είναι ο νούμερο ένας προορισμός για να παίξει μία παίκτρια ανταγωνιστικό πόλο. «Και είναι και η χώρα που δίνει τα περισσότερα χρήματα στο πόλο Γυναικών», είχε τονίσει πέρυσι, τέτοιο καιρό, η Αλεξάνδρα Ασημάκη. Για μία Ελληνίδα το ζήτημα του να μετακομίσει σε άλλη… ήπειρο, δίπλα σε πυρηνικές κεφαλές και αρκούδες που βρίσκονται σε χειμερία νάρκη (αλλά… ποτέ δεν είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξυπνήσουν ενώ περνάς από δίπλα τους) είναι κάτι που μοιάζει σημαντικό, εκτός κι αν πάρει, για δύο χρόνια, τόσα χρήματα που θα λύσει ένα μεγάλο μέρος του βιοποριστικού προβλήματός της για αρκετό καιρό και που πάντως θα μπορεί να λέει ότι έβγαλε λεφτά παίζοντας πόλο.

Για μία πολίστρια όπως είναι η Φαν Μπέλκουμ, δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα. Η 25χρονη Ολλανδία πάει στη Στουρμ με στόχο να «χτυπήσει» η ρωσική ομάδα την Κίνεφ Κίρισι, η οποία είναι η κυρίαρχος στη Ρωσία, αλλά, πάντως, . Τώρα έχει γνωριστεί με τις συμπαίκτριές της, στην προετοιμασία, αλλά το αρχικό δέλεαρ δεν ήταν αυτό. «Και το 2008, όταν είχα αποφασίσει να πάω στον Εθνικό, δεν ήξερα καμία παίκτρια της ομάδας. Αλλά τα κορίτσια αποδείχθηκαν σπουδαία και το ίδιο αναμένω και τώρα», τόνισε η Φαν Μπέλκουμ.

Ο Ολυμπιακός μπορούσε να αποκτά, κάποτε, πολίστριες της εμβέλειας της Φαν Μπέλκουμ, άλλωστε η εκτίμηση που της τρέφει ο Χάρης Παυλίδης- σε σημείο να επαναλαμβάνει ότι «είναι η καλύτερη ξένη πολίστρια που έπαιξε ποτέ στην Ελλάδα»- δείχνει και την επιτυχία της συνεργασίας, η οποία απέφερε ένα πρωτάθλημα, το 2011, το οποίο ήρθε και με ηρωικές προσπάθειες της σπουδαίας Ολλανδέζας, σε μία θαυμάσια σειρά με τον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Διαβάστε επίσης

Έκανε την αρχή το πόλο...

Έκανε την αρχή το πόλο...

Με 11-7 νίκησε η ομάδα πόλο Ανδρών τη Μονπελιέ για τη δεύτερη αγωνιστική του β' ομίλου του Champions League.

Εύκολο ξεκίνημα

Εύκολο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 15-5 την Κρόιτσλινγκεν στον Πειραιά για την 1η αγωνιστική του Champions League.

Τεχνικό πρόβλημα

Τεχνικό πρόβλημα

Δεν έγινε ποτέ η παρουσίαση για το πρώτο παιχνίδι της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού τη φετινή περίοδο.