Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα κορίτσια απ’ τα ξένα

Τα κορίτσια απ’ τα ξένα
Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012 - 20:25

Από το Λονγκ Μπιτς και το Κόροναλ ντελ Μαρ, η επιστροφή στην Αθήνα θα είναι ευπρόσδεκτη για τον Γιώργο Μορφέση. Η Χριστίνα Κώτσια και οι Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδου θα φορέσουν, εκτός απροόπτου συγκλονιστικού, το σκουφάκι της εθνικής ομάδας Νεανίδων και θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ (1-9 Δεκεμβρίου), ενδυναμώνοντας κατά πολύ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Χριστίνα Κώτσια είναι η όγδοη πολίστρια του Ολυμπιακού που υπάρχει στο προσκλητήριο του Γιώργου Μορφέση. Το δελτίο της βρίσκεται στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας και αν υπάρχει λόγος σοβαρός οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να την «ψάξουν» για να τους βοηθήσει στα πλέι οφ, δηλαδή στους ημιτελικούς και στους τελικούς, που θα γίνουν από τα μέσα Μαΐου. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των ξανθών δίδυμων του Τρίτωνα Αμαρουσίου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε 22 πολίστριες, αλλά στην πρώτη συνάντηση, το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, στις 18:00 θα είναι οι 19 παρούσες. Τα τρία κορίτσια θα φύγουν από τις ΗΠΑ στις 21 Νοεμβρίου και θα βρίσκονται στις 22 στην Ελλάδα, just in time δηλαδή για να προπονηθούν με τις πολίστριες που δεν είναι του Ολυμπιακού ή της Βουλιαγμένης, και οι οποίες θα λάβουν μέρος στον προκριματικό όμιλο του Champions Cup με δέλεαρ την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, από τις 22 έως τις 25 του ίδιου μήνα.

Ο Μορφέσης κάλεσε τις Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Αναστασία Καλαργυρού, Μιχαέλα Καλογεράκου και Βιργινία Νιαρχάκου από τον Ολυμπιακό. Βέβαια, ένα ζητούμενο είναι η συνεννόηση στην οποία θα έρθει με τους «ερυθρόλευκους» για το καμπ και τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει τις πολίστριες της ομάδας, τις οποίες χρειάζεται ο Χάρης Παυλίδης για την προετοιμασία για τα ευρωπαϊκά ματς. Ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι η προετοιμασία της εθνικής Νεανίδων θα κρατήσει έως τις 14 Νοεμβρίου, οπότε πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τη διανομή του χρόνου που αφορά στις επτά παίκτριες του Ολυμπιακού.

Οι 22 της προεθνικής Νεανίδων: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Αναστασία Καλαργυρού, Μιχαέλα Καλογεράκου, Βιργινία Νιαρχάκου, Χριστίνα Κώτσια (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Κατερίνα Ζάντου, Μαρίνα Φλώρου, Ελευθερία Τζελέπη (Ηρακλής), Άλκηστη Μπενέκου, Ιόλη Μπενέκου, Στέλλα Κεχαγιόγλου, Στεφανία Τερεφού, Στεφανία Χαραλαμπίδη, Ιωάννα Χαραλαμπίδη (Τρίτων Αμαρουσίου), Ελένη Ξενάκη, Σταματίνα Κοντογιάννη, Ιωάννα Χυδηριώτη, Στεφανία Μουλάκη (ΝΟ Βουλιαγμένης), Ειρήνη Πάτρα (Πανιώνιος).

Διαβάστε επίσης

Η παρέα του Βάνια

Η παρέα του Βάνια

Οι Ουντόβιτσιτς, ο Φιλίπ Φιλίποβιτς και οι οκτώ πραξικοπηματίες της εθνικής Σερβίας.

Χαλκός στον Άλιμο

Χαλκός στον Άλιμο

Οι Κορασίδες χάρηκαν όταν περάστηκε το χάλκινο μετάλλιο από τον λαιμό τους. Η πέμπτη επιτυχία ήταν γεγονός.

Ακαδημαϊκές συνήθειες

Ακαδημαϊκές συνήθειες

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης και ο Βαγγέλης Πάτερος έφτιαξαν ένα γνωστικό οικοδόμημα που λέγεται ακαδημία πόλο.

Η Κόντρα

Η Κόντρα

Το Ολυμπιακός-ΝΟΒ είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι στα ελληνικά ομαδικά σπορ τη φετινή περίοδο.