Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γεννημένη το '98

Γεννημένη το '98
Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012 - 01:18

Η Βάσω Πλευρίτου βρίσκεται στο δωμάτιό της. Βλέπει τα μετάλλιά της. Τα πιάνει. Τα σηκώνει. Τα βάζει στη σειρά.

Πρώτα, το ασημένιο της ομάδας πόλο Νέων Γυναικών του Ολυμπιακού στις 25 Μαρτίου στο Μαρούσι.

Έπειτα, το ασημένιο της ομάδας πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού στις 15 Ιουνίου στον Πειραιά.

Μετά, το ασημένιο της ομάδας πόλο Νεανίδων του Ολυμπιακού στις 15 Ιουλίου στη Νέα Σμύρνη.

Τέλος, το χάλκινο της ομάδας πόλο Κορασίδων του Ολυμπιακού στις 4 Νοεμβρίου στον Άλιμο.

Η Βάσω είναι 14 ετών, γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1998. Είναι το τρίτο από τα τρία κορίτσια της οικογένειας Πλευρίτου. Η Μαργαρίτα είναι 18 ετών και κατέκτησε δύο μετάλλια, με τις Γυναίκες και με τις Νέες Γυναίκες. Η Ελευθερία είναι 15 ετών και κατέκτησε τρία μετάλλια, με τις Γυναίκες, με τις Νέες Γυναίκες και με τις Νεανίδες. Η Βάσω πήρε τέσσερα. Δεν το έχει κάνει ποτέ καμία.

Ας το πάμε πιο πέρα. Η Βάσω Πλευρίτου γεννήθηκε Δευτέρα, μία μέρα μετά την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός του Κάρλος Μόγια. Δύο μέρες πριν την εκκίνηση του Μουντιάλ του 1998. Από εκείνη τη νικήτρια ομάδα της εθνικής Γαλλίας, δεν παίζει κανείς επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όταν γεννήθηκε, κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργός ο Κώστας Σημίτης, οι άνθρωποι ετοιμάζονταν για το μιλένιουμ. Όταν γεννήθηκε, ο «Τιτανικός» δεν είχε βγει ακόμα στους κινηματογράφους, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν είχε κλείσει ακόμα στον Παναθηναϊκό, προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει το πρωτάθλημα. Όταν γεννήθηκε, ο Νίκολα Στάμενιτς δεν είχε κλείσει ακόμα στον Ολυμπιακό, ο Νικόλας Δεληγιάννης έπαιζε στη Γλυφάδα, ο Τάσος Σχίζας στα τσικό του Εθνικού, ο Ίαν Θορπ είχε μόλις γίνει 16, ο Λανς Άρμστρονγκ δεν είχε ξεκινήσει καν την κούρσα για τις 7 συνεχόμενες νίκες στον Ποδηλατικό Γύρο Γαλλίας, και ο Ολυμπιακός είχε πάρει το πρωτάθλημα στο πόλο Γυναικών, καθοδηγούμενος από τις Ευτυχία Καραγιάννη (την προπονήτρια της ομάδας Κορασίδων της Γλυφάδας που πήρε το πρωτάθλημα) και Δήμητρα Ασιλιάν. Όταν γεννήθηκε έπαιζε ακόμα πόλο η Αλεξία Καμμένου- η κόρη της οποίας έπαιξε απέναντί της στον ημιτελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος Κορασίδων- έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο ο Τάσος Μητρόπουλος και ο Άρης είχε πάρει το Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ, με τον Ιταλό Μάριο Μπόνι να βαράει τύμπανα στο Αλεξάνδρειο.

Το πιο συγκλονιστικό από όλα, όμως, είναι ότι στο παιχνίδι μεταξύ της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης παρέλασε η… αναπαραγωγική ιστορία του ελληνικού υγρού στίβου. Σοβαρά, αυτό που έγινε στον τελικό δεν έχει προηγούμενο*.

*Η κόρη του Άκη Λογοθέτη, που είναι μέλος του τμήματος πόλο του Ολυμπιακού εδώ και πάνω από 20 χρόνια, η Σίλια, έπαιξε στην ομάδα πόλο Κορασίδων και ήταν και στην ομάδα πόλο Νεανίδων. Αλλά αυτή η «ερυθρόλευκη» χρονική σχέση είναι ένα μικροκουάρκ σε σχέση με ό,τι συνέβη στο τελευταίο ματς της διοργάνωσης.

Αυτό που έγραψε ο Ευάγγελος Δουδέσης στο στάτους του στο Facebook- «Τελικός Πρωταθλήματος Κορασίδων 2012. Ονόματα: Μαυρωτάx3, Κοκκινάκη, Σελετοπούλου, Πρωτόπαππα, Λούδη, Παπαναστασίου... Πλάκα μας κάνετε; Τρελό deja vu!!!!»- είναι μόνο μία ένδειξη. Δεν είναι ο Κωδικός Ντα Βίντσι, αλλά ήθελε λίγο ψάξιμο. Οπότε, να πού φτάνει κάποιος με τα επώνυμα των πολιστριών της Βουλιαγμένης και της Γλυφάδας.

ΝΟ Βουλιαγμένης: Τρεις Μαυρωτά, άπασες ανιψιές του Γιώργου, μία κόρη του Δημήτρη, δύο κόρες του Διονύση. Σελετοπούλου, κόρη του Δημήτρη Σελετόπουλου. Πρωτοπαππά, κόρη του Διονύση Πρωτοπαππά. Άπαντες πολίστες. Αντωνιάδη, κόρη της Λιάνας Δήμα, της πρώην πολίστριας της Βουλιαγμένης, και του Κυριάκου Αντωνιάδη, παλιού κολυμβητή.

ΑΝΟ Γλυφάδας: Δύο Παπαναστασίου, κόρες του Τάσου του Γάτου, Στελίου, κόρη του παλιού κολυμβητή Νίκου Στελίου, Ζερβακάκη, κόρη του χρηματοδότη της ομάδας πόλο Γυναικών του Εθνικού, τη χρονιά 2009-10, όταν και κατέκτησε το LEN Trophy. Η πιο απίστευτη ιστορία από όλες είναι εκείνη της Ελληνιάδη. Είναι κόρη του μπασκετμπολίστα και πρώην μάνατζερ του Ολυμπιακού, Σταύρου Ελληνιάδη, είναι η κορυφαία πολίστρια της πρωταθλήτριας ομάδας του ΑΝΟΓ και έπαιξε τερματοφύλακας, ενώ δεν είναι αυτή η θέση της!

Συν τις Ευτυχία Καραγιάννη και Γεωργία Ελληνάκη, που κάθονταν στον πάγκο της Γλυφάδας, συν την Άντι Μελιδώνη, που ήταν… βοηθός προπονήτρια του Στεργιόπουλου στον πάγκο του ΝΟΒ.

Στις κερκίδες του κολυμβητηρίου του Αλίμου βρίσκονταν γονείς και θείοι. Όλοι. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Συν τοις άλλοις, είναι τέτοια η παράνοια από τις σχέσεις, που αν και φαίνονται αρκετές, ο υπογράφων πρέπει να ζητήσει συγγνώμη σε περίπτωση που υπάρχει κάτι άλλο το οποίο δεν μπήκε στα υπ’ όψιν.

Είναι όμως περίεργο. Το απόγευμα της 25ης Μαρτίου η Βάσω έκλαψε στο Μαρούσι. Το απόγευμα της 15ης Ιουλίου έκλαψε στη Νέα Σμύρνη. Το πρωί της 4ης Νοεμβρίου έκλαψε στον Άλιμο. Είναι περίεργο. Εδώ είναι μία χρονιά που τελείωσε με τέσσερα μετάλλια για την πιτσιρίκα της οικογένειας. Είναι μία χρονιά που τελείωσε έχοντας καταφέρει κάτι μοναδικό. Θα την κοστολογήσει και θα τη μυθοποιήσει έπειτα από χρόνια. Φανταστείτε το. Η μικρή Πλευρίτου έκανε προπόνηση στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και στα Βοτσαλάκια, έπαιξε στον Λαιμό, στη Γλυφάδα, στη Νίκαια, στη Νέα Σμύρνη, στο Φάληρο, στον Άλιμο, στο Μαρούσι- σίγουρα υπάρχουν και άλλα κολυμβητήρια- σε συνδυασμό με το σχολείο και την απασχόληση με την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού. Και δεν είχε κληθεί στη μικρή εθνική ομάδα, κάτι που αναμένεται να γίνει από τον επόμενο χρόνο. Αλλά έκλαψε. Έκλαψε για τις ήττες. Διότι, όπως έλεγε και ο Έντουιν Μόουζες, «είναι καταπληκτικό να είσαι ο δεύτερος καλύτερος χειρούργος του κόσμου, αλλά δεν είναι τόσο ωραίο να είσαι δεύτερος στον αθλητισμό». Φυσικά, το «ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι τίποτα» μπαίνουν στο τοπ 10 των πιο ηλίθιων φράσεων που έχουν ακουστεί ποτέ (οι άλλες εννιά ανήκουν στον Πάολο Κοέλιο).

Τέσσερις τελικοί Α1 Γυναικών, τρεις νικηφόροι ημιτελικοί, ένας νικηφόρος μικρός τελικός, τρεις χαμένοι τελικοί. Γουάου. Απίθανη ιστορία για ένα κορίτσι που μετακόμισε οικογενειακώς από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2011 και που, προφανώς, τώρα ξεκινάει την καριέρα της στο πόλο. Το δυσάρεστο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πει αν θα συνεχίσει να ασχολείται με το παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης

Πάλεψε ο Ολυμπιακός

Πάλεψε ο Ολυμπιακός

Καλή προσπάθεια για την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, παρά την ήττα με 10-7 από τη Σαμπαντέλ.

Ήττα στις λεπτομέρειες

Ήττα στις λεπτομέρειες

Σπουδαίο ματς παρά την ήττα από την οικοδέσποινα Μεντιτερανέα Ιμπέρια, με 10-9, έκανε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού.

Περήφανοι Έφηβοι

Περήφανοι Έφηβοι

Με τους πιτσιρικάδες νίκησε ο Ολυμπιακός τον ΝΟ Χανίων (3-18) για την Α1 πόλο Ανδρών, σε μία σπουδαία στιγμή.

Πάνω απ' όλα αδέλφια!

Πάνω απ' όλα αδέλφια!

O Θρύλος επικράτησε με 9-8 του Ερυθρού Αστέρα στο «Π. Καπαγέρωφ» για το Champions League του πόλο.