Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ανθισμένη Μαργαρίτα

Η ανθισμένη Μαργαρίτα
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 - 00:20

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Περθ, η Μαργαρίτα Πλευρίτου ήταν ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τσέλιαμπινσκ. Στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης θα είναι άλλη παίκτρια.

Μετά την περυσινή μετακόμιση από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και την αλλαγή κλίματος (στα 17 της), η Μαργαρίτα Πλευρίτου δείχνει ακόμα περισσότερο ότι είναι φουνταριστός κλάσης: κάθε σουτ το έχει σε καλό βαθμό στο ρεπερτόριο (το γυριστό της είναι, ορισμένες φορές, υπέροχο) και αυτό που απομένει είναι να δυναμώσει στα πόδια της. Είναι το τελευταίο συστατικό. Στον Πειραιά η Μαργαρίτα δεν έχει αρχίσει απλώς να συνηθίζει, αλλά είναι και η μόνη φουνταριστή του Ολυμπιακού. «Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από τότε που ήρθε. Στην Ιμπέρια έπαιζε τέσσερα οκτάλεπτα χωρίς ανάσα», της επιδαψίλευσε έπαινο στον «ΓΑΥΡΟ» της Κυριακής η Άλκηστη Αβραμίδου.

Η Μαργαρίτα επέστρεψε με τα μάγουλά της ροζ και το χαμόγελό της αρκετό για να φωτίσει όλη τη Θεσσαλονίκη για όλη τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Αυτή η ευφορία της στην αίθουσα αφίξεων δεν είναι για εκείνη μία νέα αρχή, διότι η νέα αρχή έχει έρθει και την έφερε ο καιρός. Θα δώσει αγώνα δρόμου με την Άλκηστη Μπενέκου για να πάει ως δεύτερη φουνταριστή, πίσω από (και μαζί με) την Αλεξάνδρα Ασημάκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης (19 Ιουλίου-3 Αυγούστου 2013) ή θα αναγκάσει τον Γιώργο Μορφέση να πάρει τρεις φουνταριστές, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα, διανύοντας την πέμπτη περίοδό του ως ομοσπονδιακός τεχνικός.

Συν τοις άλλοις, η Μαργαρίτα Πλευρίτου έχει μία ηγετική διάσταση, η οποία κάποια στιγμή θα βγει από μέσα της. Το πιο σημαντικό γκολ, άλλωστε, αυτήν την απίθανη διετία της εθνικής Νεανίδων, το σημείωσε εκείνη: ήταν με τις Ιταλίδες στην παράταση στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού.

Φέτος, έχει την καλύτερη επιθετική παράσταση στους ομίλους του Champions Cup, με τα 9 γκολ που πέτυχε απέναντι στη Χαποέλ Κιριάτ Τιβόν και έχει ήδη μπει ορμητικά στην περίοδο. Όσον αφορά στο χρυσό μετάλλιο, μίλησε στο gavros.gr για την επικράτηση της εθνικής Νεανίδων στο Περθ. «Ψήνεται» να επιστρέψει ξανά στο «Ελ. Βενιζέλος» και να έχει τόσο και περισσότερο κόσμο στο αεροδρόμιο και θέλει να το κάνει σε γυναικείο επίπεδο αυτήν τη φορά. Με την προπόνηση στα αδύνατα σημεία και τα συνεχή καλά παιχνίδια, με την ανάδειξη των προσόντων της και το ομαδικό πνεύμα, θα το κάνει. Και έτσι, μαζί με εκείνη, θα επωφεληθεί ο Ολυμπιακός και η εθνική ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Χωρίς αντίπαλο

Χωρίς αντίπαλο

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν στο μυαλό τους τη Γιουγκ ως οντότητα, αλλά ως καθρέφτισμα της δικής τους ποιότητας.

Τα λουλούδια του Περθ

Τα λουλούδια του Περθ

Η εθνική Νεανίδων είναι ένα βιολογικό φαινόμενο, μαζί με αποτέλεσμα δουλειάς. Και δεν ψάχνει για δικαιολογίες.

Αμέρικα, Αμέρικα

Αμέρικα, Αμέρικα

Η εθνική Νεανίδων «εξαφάνισε» το αντίστοιχο συγκρότημα των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του Περθ.