Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα βήμα παραπάνω

Ένα βήμα παραπάνω
Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013 - 16:50

Το πόλο είναι το πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε να παίζεται επισήμως το 2013, με τη μορφή του πανελλήνιου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών: εννιά πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας στην Ελλάδα (Γυναίκες, Άνδρες, Νέες Γυναίκες, Νέοι Άνδρες, Νεανίδες, Έφηβοι, Κορασίδες, Παίδες, Μίνι Παίδες) θα ολοκληρωθούν (όπως φαίνεται) μέσα στο έτος, με πρώτο αυτό εδώ, μια και η τελική φάση του έχει προγραμματιστεί από την 1η έως τις 3 Μαρτίου. Την τρίτη μέρα του πρώτου μήνα της άνοιξης θα βγει και η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, η πρώτη από τις εννιά που αναμένεται να .

Θα είναι αυτή ο Ολυμπιακός; Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ των «ερυθρόλευκων», αλλά πάντα χρειάζεται η σχετική απόδειξη για αυτό. Διότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα κάτσουν να χάσουν και τα κορίτσια του Γιάννη Μπενόπουλου πρέπει να νικήσουν. Είναι ένα κλασικό στόρι, που από πίσω του μπορεί να κρύβεται ένας θορυβώδης γδούπος και άρα το φαβορί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό και πολύ συγκεντρωμένο, για να μην την πατήσει.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει ως ο φιναλίστ της περυσινής περιόδου στη διοργάνωση και υπάρχει η αίσθηση ότι είναι ενισχυμένος: η απουσία της Μαργαρίτας Πλευρίτου (που δεν έχει πια δικαίωμα συμμετοχής στο εγχώριο πρωτάθλημα αφού η παρουσία αφορά σε κορίτσια γεννημένα από το 1995 και μετά- ωστόσο στο Παγκόσμιο Νέων Γυναικών θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφού οι 94άρες πιάνονται κανονικά) και της Αναστασίας Καλαργυρού, μαζί με εκείνη της Χριστίνας Κώτσια δεν βοηθούν και πολύ την κατάσταση, παρ’ όλα αυτά το οπλοστάσιο του Γιάννη Μπενόπουλου είναι πιο γεμάτο από κάθε άλλη χρονιά: πλην των Χρυσής Διαμαντοπούλου, Ελευθερίας και Βάσως Πλευρίτου, ο προπονητής των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού μπορεί να στηριχθεί στις Μαρία Σώρα, Βιργινία Νιαρχάκου, Δήμητρα Γιαννοπούλου, Μίλβα Καλογεράκου, Ιωάννα Σταματοπούλου, που είναι μέλη της ομάδας των Γυναικών, μαζί με τα κορίτσια από την ακαδημία, τη Σίλια Λογοθέτη, τη Σταυρούλα Πρέκα, τη Σταυρούλα Δουρέκα, την Ξένια Πέττα που έχουν σημειώσει πρόοδο στο παιχνίδι τους. Ως εκ τούτου, ο λόγος πρέπει να γίνεται για μία ενισχυμένη ομάδα, που έχει στη σύνθεσή της δύο πρωταθλήτριες κόσμου με την εθνική Νεανίδων. Ο πρωταθλητής της διοργάνωσης Τρίτωνας Αμαρουσίου δεν μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία των περυσινών ηρωίδων του στη διοργάνωση και αυτό είναι πλήγμα. Πολύ δυνατή ομάδα έχει ο ΝΟ Βουλιαγμένης, με την Ελένη Ξενάκη και τη Νάντια Χυδηριώτη, αλλά και τους δύο αντίπαλούς του ο Ολυμπιακός μπορεί να τους συναντήσει τον Μάρτιο.

Την Παρασκευή και το Σάββατο η ομάδα του Μπενόπουλου θα παίξει τέσσερα παιχνίδια στον Α’ όμιλο Αττικής, που γίνεται στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, και ο προπονητής του Ολυμπιακού προτιμά να ξεκουράσει τόσο τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, όσο και την Ελευθερία Πλευρίτου, δηλαδή τα δύο κορίτσια που έπαιξαν στο Παγκόσμιο του Περθ με την εθνική Νεανίδων. Τη Χρυσή θα αντικαταστήσει κάτω από τα δοκάρια η Σταματοπούλου, και δευτερευόντως η Δουρέκα, την Ελευθερία η… ομαδική δουλειά. Οι «ερυθρόλευκες» ξεκινούν με δύο ματς την Παρασκευή, απέναντι στον Πανιώνιο, στις 11:30, και στον Εθνικό, στις 21:30, ενώ το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν τον Νηρέα Χαλανδρίου (10:30) και τον Ιωνικό Νικαίας (17:00). Από τους δύο ομίλους της Αττικής θα προκριθούν οι δύο πρώτες στην τελική φάση, όπως και από εκείνους της Θεσσαλονίκης και του Βόλου. Ο δύο καλύτερες τρίτες των τεσσάρων ομίλων θα παίξουν μπαράζ για μία θέση. Επίσης, θα προκριθεί και η πρώτη από τον όμιλο του Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης

Εικόνες από το «Καπαγέρωφ»

Εικόνες από το «Καπαγέρωφ»

Κάποια ενσταντανέ από την πολύ εύκολη πρόκριση του Ολυμπιακού στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών.

Αξιοπρέπεια και περηφάνια

Αξιοπρέπεια και περηφάνια

Μαγευτικό ταξίδι για την ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού το 2012, έστω κι αν άλλοι πρόλαβαν τον χάρτη του θησαυρού.

Ο άνεμος της αλλαγής

Ο άνεμος της αλλαγής

Πολύ διαφορετικός θα είναι ο Ολυμπιακός που θα παίξει απέναντι στον Νηρέα Χαλανδρίου το Σάββατο (15:00, gavros.gr).