Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κλήρωση και το άνευ

Η κλήρωση και το άνευ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 - 01:20

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Παντελής Καλογεράκος και ο Μανώλης Πρέκας ήταν δύο χαρούμενα παιδιά. Τα νέα από τη Βουλή και η ψήφιση της τροποποίησης του άρθρου 38 έδωσαν το έναυσμα για τη χαρά. Οι δυο τους επέστρεψαν από το Περθ και, όπως και να το κάνεις, είχαν μία ανησυχία μετά την 5η θέση που κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το ίδιο και ο Γιώργος Δερβίσης, ο άλλος πολίστας του Ολυμπιακού που βρέθηκε στην Αυστραλία για τη διοργάνωση.

Η τροποποίηση που ψηφίστηκε την Τετάρτη σφράγισε την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ της αρεσκείας τους με άνευ. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία, με αρωγό τη βουλευτή Άννα Καραμανλή, εκτός των άλλων, πάλεψαν πολύ ώστε να τροποποιήσουν τον νέο αθλητικό νόμο, όπως και έγινε, αν και όχι εξ ολοκλήρου. Οι αθλητές που παίρνουν από 1η έως 6η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και εκείνοι που παίρνουν μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα έχουν το δικαίωμα εισαγωγής σε Ανώτατη Σχολή χωρίς εξετάσεις. Επίσης, θα δίνονται μόρια σε πανελληνιονίκες.

Προς αυτήν την πλεύση, δηλαδή του να βρουν τον τρόπο να μπει και η εθνική Εφήβων στην κατηγορία των εισαχθέντων σε ΑΕΙ με άνευ, ώστε να δοθεί κίνητρο στις επόμενες γενεές. Μετά και τις υπογραφές που έπεσαν την Τετάρτη, επωφελείται και η πολίστρια του Ολυμπιακού, Αναστασία Καλαργυρού, η οποία τον Αύγουστο του 2011 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Μαδρίτη και αυτό πιάνεται στις επιτυχίες.

Οι Καλογεράκος και Πρέκας έχουν, βέβαια, δουλειές μέχρι τότε. Καταρχάς, να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό στην πρόκριση στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Νέων Ανδρών (29-31 Μαρτίου). Την Τετάρτη έγινε η κλήρωση για τη β’ φάση, που θα γίνει από την 1η έως τις 3 Φλεβάρη και ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στον Β’ όμιλο Αττικής και θα δώσει δύσκολα παιχνίδια. Έχει για αντίπαλους τον Πανιώνιο, τον ΝΟ Ρεθύμνου, τον ΑΝΟ Γλυφάδας , το Παλαιό Φάληρο και τον ΝΟ Χανίων. Θα περάσουν οι τρεις πρώτοι στη βαθμολογία, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον Α’ όμιλο Αττικής (Παναθηναϊκός, ΝΕ Πατρών, Ιωνικός Νίκαιας, Νηρέας Γέρακα, Εθνικός Πειραιά, ΝΟ Χίου). Δύο θα περάσουν από τον όμιλο της Θεσσαλονίκης (ο Πύρρος Ιωαννίνων και ο ΑΠΣ Οξυγόνων έχουν προκριθεί σίγουρα και αναμένονται τρεις ομάδες που θα προκριθούν από όμιλο που θα γίνει από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο) και δύο από τον όμιλο του Βόλου (ΝΕ Λαμίας, Νηρέας Λαμίας, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟΒΑ, ΟΥΚ Βόλου).

Διαβάστε επίσης

Η... πρώτη σφαλιάρα!

Η... πρώτη σφαλιάρα!

Ήρθε το πρώτο χαστουκάκι στον καλό μας πελάτη για το 2013 και μάλιστα στο γήπεδό τους...