Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η μακέτα μιας ζωής

Η μακέτα μιας ζωής
Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013 - 21:38

Την προηγούμενη Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ακαδημίας πόλο του Ολυμπιακού που έγινε στην Ιστορική Λέσχη, δέσποζε, στο τραπέζι με τα βραβεία και τα βιβλία και μία μακέτα. Η απαθανάτισή της ήταν ένα από τα must της βραδιάς. Δεν ήταν μία τυχαία μακέτα. Ήταν το σχέδιο του κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού.

Δεν έχει κολυμβητήριο ο Ολυμπιακός, είπατε; Αυτό ακριβώς.

Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού κατέκτησε το νταμπλ το 1992, παίρνοντας τίτλο για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια και, ταυτοχρόνως, νικώντας τον Εθνικό επίσης για πρώτη φορά μετά το 1971. Το 1993 επανέλαβε την επιτυχία του προηγούμενου έτους, αλλά τον Δεκέμβριο του 1993 έχασε ξανά από τον Εθνικό.

Στις ήττες, εκείνη την εποχή, τιμωρία για τους παίκτες ήταν να πηγαίνουν βόλτα στη Λέσχη και να ακούνε τον εξάψαλμο από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, ο οποίος έπαιζε όλους τους ρόλους του πατέρα. Όταν χάνει ο Ολυμπιακός υπάρχουν άνθρωποι στον Πειραιά που κυριολεκτικά αρρωσταίνουν, το θερμόμετρο καταγράφει υψηλές θερμοκρασίες, τα νεύρα γίνονται κρόσσια. Ο Θεοδωρακάκης ήταν και παραμένει- όπως έδειξε στις παίκτριες της ομάδας βόλεϊ Γυναικών στην κοπή της πίτας των ομάδων πόλο και βόλεϊ, στις 21 Γενάρη- ένας από αυτούς.

Οι παίκτες δεν μαζεύονταν στο… σαλόνι της Λέσχης. Στον κεντρικό τοίχο υπάρχει μία πόρτα, η οποία οδηγεί σε έναν άλλο δωμάτιο το οποίο είναι πολύ απλό: ένα μεγάλο ωοειδές τραπέζι και καρέκλες γύρω γύρω. Είναι ένα δωμάτιο συσκέψεων. Εκεί οι παίκτες άκουσαν τα εξ αμάξης, αλλά εκείνη τη μέρα υπήρχε κάτι διαφορετικό σε εκείνο το χώρο. Μία μακέτα. «Στον β’ γύρο του πρωταθλήματος αυτή θα είναι η έδρα σας», είπε στον Θοδωρή Βλάχο, στον Χάρη Παυλίδη, στον Δημήτρη Κραβαρίτη, στον Σάκη Πλατανίτη, στον Κυριάκο Γιαννόπουλο και στους υπόλοιπους παίκτες που είχαν βρεθεί σε εκείνη τη συνάντηση. Ήταν σαφές πως στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είχαν όνειρα για την ομάδα. Ήταν η γλύκα της επιστροφής στην κορυφή ενός ιστορικού τμήματος. Εννιά χρόνια μετά ο Ολυμπιακός έγινε ο πρώτος πρωταθλητής Ευρώπης από καταβολής Final 4 χωρίς δικό του κολυμβητήριο.

Η μακέτα, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία- την έβγαλαν έξω άνθρωποι του Ολυμπιακού για να τη δει ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση- δεν περιέχει μόνο κολυμβητήριο αλλά και ένα γήπεδο μπάσκετ. Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε, αλλά το κολυμβητήριο δεν έχει γίνει ακόμα. Μπορεί πια να μοιάζει με φάρσα, όμως δεν έχει τελειώσει. Μαρκάρετε την τελευταία πρόταση. Μόλις η διοίκηση του Ερασιτέχνη ξεμπερδέψει από τα χρέη, θα βάλει πλώρη για το στολίδι του ναυταθλητικού Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης

Ένα κλικ πάνω

Ένα κλικ πάνω

Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν παιχνίδι υψηλού ρυθμού στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» απέναντι στον Εθνικό.

Όλοι στον Πειραιά

Όλοι στον Πειραιά

Ελεύθερη η είσοδος των φιλάθλων την Παρασκευή στο παιχνίδι με αντίπαλο την Ηλιούπολη στο πόλο.