Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διά το τρία

Διά το τρία
Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013 - 00:15

Μετά την τελευταία ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, δηλαδή την κλήρωση και όχι τη διασταύρωση στη φάση των «16» του Champions League, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού μοιράζεται. Μέχρι και πριν από μία εβδομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούσαν ότι η Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, θα είναι η μέρα που θα έχουν το βλέμμα στραμμένο στην Ουγγαρία, για το παιχνίδι της Έγκερ με τη Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ που θα έκρινε, σε μεγάλο βαθμό, τη δεύτερη του α’ ομίλου. Ωστόσο τώρα, ο πρώτος όμιλος είναι μόνο ένας από τους τρεις που η ομάδα πόλο Ανδρών θα έχει στραμμένο το βλέμμα της. Διότι με την είδηση ότι μπορεί να κληρωθεί με τη δεύτερη του γ’ και με τη δεύτερη του δ’ ομίλου, πρέπει αναγκαστικά να στρέψει την προσοχή της σε αυτούς.

Στον α’ όμιλο η Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ έχει 21 βαθμούς, όσους και ο ΝΟ Βουλιαγμένης, ενώ η Έγκερ ακολουθεί με 18. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι ούτε σε… ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν πρόκειται να χάσει ο ΝΟΒ στον Λαιμό από το Αννόβερο (19:00), τότε το ματς στην Ουγγαρία για την 9η αγωνιστική βγάζει δεύτερο. Η Σπαρτάκ έχει δικαίωμα να χάσει μέχρι και 2 γκολ, μια και στο παιχνίδι του Βόλγκογκραντ είχε νικήσει με 10-7 την Έγκερ. Αν χάσει με τρία και πάνω, τότε οι Ούγγροι θα αποκτήσουν το προβάδισμα.

Η Σίντεζ Καζάν, που είναι δεύτερη στον γ’ όμιλο, έχει ρεπό. Έχει 10 βαθμούς, με την Μπαρτσελονέτα να έχει 15 με ένα παιχνίδι λιγότερο και να έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου της. Αυτό σημαίνει ότι είναι αδιάφορη και ως τέτοια υποδέχεται τη Βοϊβοντίνα, η οποία έχει 7 βαθμούς, μπορεί να φθάσει τη Σίντεζ στους 10 βαθμούς σε ίδια ματς (7), ενώ υπερέχει στην ισοβαθμία, μια και είχε νικήσει στο Καζάν ενώ είχε παραχωρήσει ισοπαλία στους Ρώσους στο Νόβι Σαντ. Στο άλλο ματς, η Μπρέσια, που έχει 6 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια, υποδέχεται τη Μαρσέιγ, που έχει 9 βαθμούς σε 7 παιχνίδια και που την Τετάρτη ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις τις στους ομίλους. Αν νικήσει στην Ιταλία θα είναι δεύτερη μετά το πέρας αυτής της αγωνιστικής, με 12 βαθμούς, ωστόσο την τελευταία η Βοϊβοντίνα θα υποδεχθεί την Μπρέσια, ενώ η Σίντεζ θα φιλοξενήσει την Μπαρτσελονέτα.

Στον τέταρτο όμιλο, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Η Παρτιζάν έχει 13 βαθμούς και είναι δεύτερη, η Ζέγκεντ έχει 15 και οι δύο υποδέχονται αντίπαλους που λογικά θα νικήσουν: οι Σέρβοι τη Σπαντάου, οι Ούγγροι την Οραντέα. Η Γαλατάσαραϊ, που έχει ρεπό, έχει 10, ως εκ τούτου δεν θα προλάβει με τίποτα τη δεύτερη θέση και άρα θα είναι αδιάφορη όταν υποδεχθεί την Παρτιζάν την επόμενη αγωνιστική. Από τη μεριά της, εφόσον χάσει την Τετάρτη στο Βελιγράδι, και η Σπαντάου θα είναι αδιάφορη, αφού έχει τρεις βαθμούς και ακόμα και αν νικήσει τη Ζέγκεντ στο εντός έδρας παιχνίδι της 27ης Φλεβάρη, δεν θα υπερτερεί της Οραντέα στην ισοβαθμία, καθώς την είχε νικήσει με 2 γκολ στο Βερολίνο, αλλά είχε χάσει με 4 στη Ρουμανία.

Διαβάστε επίσης

Άπλετος χρόνος

Άπλετος χρόνος

Η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών έχασε με 12-7 από την Ισπανία στον Πειραιά, αλλά βρίσκεται μόνο στην αρχή.

«Προσοχή και σοβαρότητα»

«Προσοχή και σοβαρότητα»

Μόνο τη νίκη θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μονπελιέ στο παιχνίδι που θα γίνει την Τετάρτη στον Πειραιά.

Με τηλεοπτική μετάδοση

Με τηλεοπτική μετάδοση

Από τη συνδρομητική τηλεόραση θα μεταδοθεί το ματς για την Ευρωλίγκα του πόλο κόντρα στη Μονπελιέ.