Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πολύ ισχυρός ο Ολυμπιακός»

«Πολύ ισχυρός ο Ολυμπιακός»
Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013 - 23:44

Παρά το χαμηλό επίπεδο στο οποίο κινείται αγωνιστικά η ομάδα πόλο της Μονπελιέ (διότι οργανωτικά είναι από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, ρωτήστε τους πολίστες του Ολυμπιακού οι οποίοι έπαθαν σοκ στην περιδιάβασή τους στην «Ολιμπίκ ντ’ Αντιγκόν) ο αμυντικός της, Ζέλικο Κόβατσιτς, έχει βρει μία ομάδα στην οποία είναι ήσυχος.

Συν τοις άλλοις, η Μονπελιέ έχει προκριθεί στους «16» του Champions League και ακόμα και αν προσδοκά ένα θαύμα, το ταξίδι της είναι μεγάλο.

Ο Κροάτης αμυντικός, που πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας σε μία αλλαγή σκήπτρων, έμεινε ξανά εντυπωσιασμένος από τον Ολυμπιακό, όπως τόνισε στο gavros.gr.

«Ξεκίνησαν λίγο άσχημα, με τις αλλαγές που είχαν στο σχήμα τους και τον άλλο τερματοφύλακα, εμείς στα τελευταία τρία οκτάλεπτα παίξαμε πολύ άσχημα. Θα νόμιζε κάποιος ότι με την επιστροφή των τριών παικτών μας (σ.σ. Αγκιλάρ, Χάινριχ, Σιποτέλ) θα παίζαμε καλύτερα, όμως χωρίς αυτούς είχαμε πολύ καλή απόδοση και στα τελευταία παιχνίδια δεν παίζουμε όπως μπορούμε», είπε ο Κόβατσιτς, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει ως τρίτος (με την ομάδα του να έχει αντιμετωπίσει τη Γιουγκ, τον Ερυθρό Αστέρα και τον Ολυμπιακό), για το επίπεδο που βρίσκονται οι «ερυθρόλευκοι». Και δεν δίστασε (παρά τα… κροατικά δαιμόνια, που προφανώς δεν ξεφορτώνεται ποτέ ένα παιδί που μεγάλωσε στο Σπλιτ τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έζησε τον εμφύλιο πόλεμο) να επιδαψιλεύσει έπαινο στη δυναμική της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου: «Αν παίξει όπως σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) ο Ολυμπιακός μπορεί να προχωρήσει. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει κάποιους πολύ έμπειρους και κάποιους νέους παίκτες. Η Γιουγκ αυτήν τη στιγμή είναι στην κορυφή, κανείς δεν μπορεί να τη φθάσει. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει επίσης πολύ καλούς παίκτες, όπως είναι ο Πρλαΐνοβιτς και κάποιοι άλλοι, αλλά ο Ολυμπιακός έχει τον Μουρίκη, τον Ντόσκα, τον Φουντούλη, οπότε είναι το ίδιο πράγμα. Σήμερα, ο τερματοφύλακας δέχθηκε μόνο δύο γκολ, σκόραραν από τα πέντε μέτρα και σε δύο επιθέσεις στην κόντρα».

Σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες της ομάδας του για πρόκριση στους «8», ο Κροάτης αμυντικός τόνισε ότι μόνο αν η Μονπελιέ κληρωθεί με τη Ζέγκεντ θα έχει κάποιες λίγες ελπίδες: «Η Μπαρτσελονέτα είναι πολύ δυνατή ομάδα για εμάς και η Βουλιαγμένη, ειδικά στην έδρα της, αν εξαιρέσεις το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, οπότε οι μόνες πιθανότητες που μπορούμε να έχουμε για κάτι καλό είναι απέναντι στη Ζέγκεντ. Είναι δυνατή ομάδα, αλλά είναι λίγο γερασμένη, οπότε μπορούμε να παίξουμε. Τους ξέρουμε και λίγο επειδή τους αντιμετωπίσαμε πέρυσι, οπότε απέναντί τους έχουμε κάποιες πιθανότητες να παίξουμε καλό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια έκπληξη».

Τέλος, ο Κόβατσιτς έδωσε το δικό του, κροατικό, μήνυμα στον ξένο του Ολυμπιακού πέρυσι, Χρβόγε Κόλιανιν, με τον οποίο είναι… μία σειρά, κάνοντας μαζί τα πρώτα βήματά τους στην ιστορική Γιάντραν Σπλιτ.

Διαβάστε επίσης

Η μακέτα μιας ζωής

Η μακέτα μιας ζωής

Τον Δεκέμβριο του 1993 η ομάδα πόλο Ανδρών έμαθε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παίζει στο δικό της κολυμβητήριο.

Όλοι στον Πειραιά

Όλοι στον Πειραιά

Ελεύθερη η είσοδος των φιλάθλων την Παρασκευή στο παιχνίδι με αντίπαλο την Ηλιούπολη στο πόλο.

Άπλετος χρόνος

Άπλετος χρόνος

Η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών έχασε με 12-7 από την Ισπανία στον Πειραιά, αλλά βρίσκεται μόνο στην αρχή.