Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα κλικ πάνω

Ένα κλικ πάνω
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 - 03:40

Τα τρία βίντεο που παρατίθενται, δηλαδή τα δύο γκολ της Άλκηστης Αβραμίδου και το ένα της Αναστασίας Καλαργυρού στο παιχνίδι με τον Εθνικό, δεν λένε καμία αλήθεια για το τι συνέβη στο παιχνίδι του «Πέτρος Καπαγέρωφ», το πειραϊκό ντέρμπι για την 5η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών.

Μία σημείωση εδώ: δεν βλάπτει να απευθυνθεί στο ρεκόρ Γκίνες ο προπονητής του ΝΟ Ρεθύμνου, Κώστας Φιτσανάκης. Στις 15:00 του Σαββάτου οι Κρητικές υποδέχθηκαν τον Ηρακλή στο κολυμβητήριο του Λαιμού και δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την Κατερίνα Ζάντου, η οποία πέτυχε 5 γκολ, και στις 12:00 της Κυριακής παίζουν στο ίδιο κολυμβητήριο ως φιλοξενούμενες του συλλόγου στον οποίο ανήκει το κολυμβητήριο, δηλαδή του ΝΟ Βουλιαγμένης. Μπορούν τουλάχιστον να ρωτήσουν ποια είναι η μικρότερη ωριαία απόσταση στην οποία ομάδα είναι γηπεδούχος και μετά από μία μέρα φιλοξενούμενη στο ίδιο κολυμβητήριο. Η απόσταση του ΝΟΡ είναι 21 ώρες και στα Γκίνες έχει σημειωθεί κάποια άλλη ομάδα, το πιθανότερο είναι ότι ανήκε (ή ακόμα ανήκει) στην Α1 πόλο Γυναικών.

Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα πειραϊκό ντέρμπι αξιόπιστο. Τα Εθνικός-Ολυμπιακός στο πόλο δεν έχουν χάσει τη λάμψη τους, απλώς σε αυτόν τον χρόνο δεν έχουν το παρόν που αξίζει στο παρελθόν τους. Το παιχνίδι της Α1 πόλο Γυναικών (και οι μάχες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης, ένα ολόκληρο άλλο ζήτημα που ανάγεται στις εποχές του ασπρόμαυρου φόντου, όταν στο κολυμβητήριο του Ζαππείου συγκεντρωνόταν η ελληνική κολύμβηση) είναι αυτό που έχει απομείνει. Αλλά το ματς του Σαββάτου δεν είχε και μεγάλη σχέση με ντέρμπι.

Για την ακρίβεια, ήταν δύο οκτάλεπτα που το έκαναν τέτοιο. Σε μία στιγμή στο δεύτερο οκτάλεπτο νόμιζες ότι γινόταν σέντρα σε ματς του NFL. Ο Εθνικός είχε επίθεση, η περιφέρειά του βρισκόταν πολύ πίσω από τη γραμμή των 5 μέτρων, οι τρεις «ερυθρόλευκες» που μάρκαραν στην ευθεία μάρκαραν τις τρεις επιτιθέμενες, ωστόσο σου δινόταν η αίσθηση ότι οι πολίστριες του Εθνικού ήταν εκείνες που κρατούσαν τις παίκτριες του Ολυμπιακού για να μη φύγουν στην κόντρα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο αυτό άλλαξε, διότι ο Χάρης Παυλίδης έβαλε στα ντεμί (δηλαδή στις θέσεις πριν τα φτερά) τις Μαρία Σώρα και Μίλβα Καλογεράκου. Αυτό άλλαξε το τέμπο του Ολυμπιακού, έκανε την ομάδα πιο ρυθμική, έδωσε ένταση και ταχύτητα, άνοιξε δρόμους και διαδρόμους. Σε αυτό το οκτάλεπτο, που οι «ερυθρόλευκες» έκαναν ένα σερί 5-0, ο Εθνικός παραδόθηκε. Ο Ολυμπιακός κέρδισε χώρο στην επίθεσή του και ο Γιώργος Κατσούλης δεν μπορούσε να κάνει ξανά τίποτα για να ανεβάσει την περιφερειακή άμυνά του.

Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία με 15 βαθμούς, έχει δεχθεί 11 γκολ σε τέσσερα ματς και 9 με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, συνεχίζει να δουλεύει, διότι είναι νεαρή ομάδα και αυτό σημαίνει εύθραυστη και άπειρη. Παιχνίδια όπως οι προημιτελικοί με την Έγκερ- που ήταν η ομάδα που ο Ολυμπιακός ήθελε να ανταμώσει στους προημιτελικούς του Champions Cup, όχι επειδή θα την περάσει αλλά, διότι είναι πιο… ελεγχόμενη σε σχέση με τον ΝΟΒ και την Κίνεφ Κίρισι- είναι σημαντικά, από εκείνα τα ματς που θεμελιώνουν και που μπορούν, αν δεν εξελιχθούν θετικά, να προκαλέσουν ρωγμές. Ούτως ή άλλως ο αρχικός σχεδιασμός δεν ενείχε ότι η ομάδα θα τα πήγαινε τόσο ανέλπιστα και επικίνδυνα καλά.

Διαβάστε επίσης

Ο Θρύλος του Πειραιά

Ο Θρύλος του Πειραιά

Με 11-2 νίκησε ο Ολυμπιακός τον γηπεδούχο Εθνικό και έκανε το 5 στα 5 στην Α1 πόλο γυναικών...

Υψηλή αντίληψη

Υψηλή αντίληψη

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη έδειξε, με τον Εθνικό, για ποιο λόγο είναι μία από τις πιο έξυπνες Ελληνίδες πολίστριες.

Η μακέτα μιας ζωής

Η μακέτα μιας ζωής

Τον Δεκέμβριο του 1993 η ομάδα πόλο Ανδρών έμαθε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παίζει στο δικό της κολυμβητήριο.