Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ενημέρωση μετά ματς

Ενημέρωση μετά ματς
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 - 02:30

Η ψυχρή αλήθεια είναι ότι, αν είχαν επιλογή, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα ταξίδευαν στο Βίντετουρ για να παίξουν κόντρα στην Κρόιτσλινγκεν (21:30), για τη 10η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Αν έπαιζαν απέναντι στους Νέους Άνδρες του Δημήτρη Κραβαρίτη (οι οποίοι προετοιμάζονται για το δικό τους διάβημα στην δόξα, στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου), περισσότερη προπόνηση θα έκαναν.

Το βράδυ, ωστόσο, πέρα από την αντάμωση με την ομάδα του Σίρκο Ρελ, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό. Διότι μαζί με το δικό του ματς- από το οποίο θα απουσιάσει ο Μάριος Καπότσης, αλλά όχι ο Γιώργος Δερβίσης, τον οποίο έβαλε στην αποστολή ο Θοδωρής Βλάχος- γίνονται ταυτοχρόνως, ή σχεδόν ταυτοχρόνως, τα παιχνίδια που ολοκληρώνουν τους ομίλους του Champions League, τους πρώτους με 22 ομάδες συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης. Πράγμα που σημαίνει ότι γύρω στις 23:00, ο Ολυμπιακός θα γνωρίσει με ποιους τρεις αντίπαλους θα παίξει, ενώ δεν θα χρειαστεί παραπάνω από 15 ώρες για να μάθει τον ένα, όπως θα βγει από την κληρωτίδα της LEN στην κλήρωση της Πέμπτης, 28 Φεβρουαρίου.

Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρος τρίτος, αφού ακόμα κι αν νικήσει και χάσει ο Ερυθρός Αστέρας από τη Γιουγκ στο Ντουμπρόβνικ, κάτι που είναι και το πιθανότερο σενάριο, υστερεί στην ισοβαθμία με τη Ζβέζντα, μια και έχει χάσει με ένα γκολ περισσότερο στα μεταξύ τους ματς (9-8, 9-11). Οπότε οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να παίξουν με τους τρεις δεύτερους του α’, του γ’ και του δ’ ομίλου. Ωστόσο, δεν ξέρει κανέναν από αυτούς στα σίγουρα, τούτη τη στιγμή, και μπορεί μόνο να υποθέτει.

Η πιο σίγουρη από τις δεύτερες μοιάζει να είναι η Παρτιζάν, μια και η πρώτη Σζέγκεντ παίζει για δύο αποτελέσματα στο ματς με τη Σπαντάου στο Βερολίνο, μία αδιάφορη και αποκλεισμένη αντίπαλο, ενώ η ομάδα του Βλάντα Βουγιασίνοβιτς αντιμετωπίζει τη Γαλατάσαραϊ- από την οποία δεν απειλείται- στην Κωνσταντινούπολη.

Στον α’ όμιλο η Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ παίζει απέναντι στον ΝΟ Βουλιαγμένης (17:00) και θέλει νίκη με πάνω από 5 γκολ επί της ομάδας του Τεό Λοράντου (ο Χρήστος Αφρουδάκης ενσωματώθηκε στην αποστολή, αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα με το χέρι του και θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε πολύ ακραίο σενάριο) για να είναι πρώτη. Με απλή νίκη έρχεται δεύτερη, ενώ αν φέρει ισοπαλία και χάσει και, με τη σειρά της, νικήσει η Έγκερ τη Λίγκαμους Τμπίλισι στη Γεωργία, τότε η ουγγρική ομάδα θα είναι δεύτερη. Στον τρίτο όμιλο η κατάσταση είναι λίγο πιο σύνθετη: η Βοϊβοντίνα θέλει νίκη στο Νόβι Σαντ επί της Μπρέσια για να προκριθεί εις βάρος της Μαρσέιγ, αλλά με τέτοια περνάει την ιταλική ομάδα και είναι τρίτη, ενώ η Νουοτατόρι θα μένει τέταρτη. Από τη μεριά της, η τωρινή δεύτερη Σίντεζ Καζάν υποδέχεται την Μπαρτσελονέτα (η οποία έχει μόνο νίκες) και θέλει το τρίποντο για να κλειδώσει τη δεύτερη θέση. Σε αντίθετη περίπτωση επιθυμεί νίκη της Βοϊβοντίνα για να την πάρει, αφού με δική της μη νίκη επί των πρώτων Ισπανών και νίκη της Μπρέσια στο Νόβι Σαντ, οι Ιταλοί θα είναι δεύτεροι.

Με αυτά και με αυτά, διαιτητές της αναμέτρησης… του Ολυμπιακού θα είναι ο Ρουμάνος Βάμος και ο Βούλγαρος Ντόνεφ.

Διαβάστε επίσης

Διά χειρός Αβραμίδου

Διά χειρός Αβραμίδου

Εντυπωσιακή η περιφερειακή του Ολυμπιακού στο 2-13 επί του Νηρέα Χαλανδρίου, για την 8η αγωνιστική.

Ξεκινούν Πέμπτη

Ξεκινούν Πέμπτη

Από τις 28 Φεβρουαρίου θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα πόλο Νέων Γυναικών του Ολυμπιακού.