Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαίνουν στη μάχη

Μπαίνουν στη μάχη
Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013 - 02:20

Στη χθεσινοβραδινή προπόνηση που έκανε η ομάδα πόλο Νέων Γυναικών στα Βοτσαλάκια, ο Γιάννης Μπενόπουλος δεν είχε μαζί του τις Χρυσή Διαμαντοπούλου και Ελευθερία Πλευρίτου, οι οποίες, την ίδια ώρα, βρίσκονταν στο Μαρούσι για να παίξουν φιλικό με τον Τρίτωνα, με τις Γυναίκες του Ολυμπιακού.

Είναι το ίδιο κολυμβητήριο που, αν και αναμφισβήτητα προσυπογράφθηκε μία ιστορία «ερυθρόλευκου» θάρρους, αποδείχθηκε κρανίου τόπος για τις «ερυθρόλευκες». Πέρυσι, στις 25 Μαρτίου, ο Μπενόπουλος είδε τις παίκτριές του να παίζουν με θάρρος απέναντι στην, πλην της Ανθής Μυλωνάκη… ομάδα πόλο Γυναικών του Τρίτωνα και να χάνουν στην παράταση με 5-4, πληρώνοντας το ρίσκο να αφήσουν μόνη της την Αναστασία Καλαργυρού, για να αναχαιτίσουν τις Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδου και τις Άλκηστη και Ιόλη Μπενέκου. Η νυν «ερυθρόλευκη» Χιώτισσα είχε βάλει 4 γκολ στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, το τρόπαιο πήγε στα γαλάζια μαγιό και πολλά από τα ερυθρόλευκα μούσκεψαν, όχι από το νερό της πισίνας το οποίο είχε στεγνώσει από πάνω τους αλλά, από το κλάμα κατά τη διάρκεια της απονομής.

Ο χρόνος περνάει. Καμία από τις πέντε προαναφερόμενες πολίστριες του Τρίτωνα δεν συμμετέχουν στην τελική φάση. Οι Χαραλαμπίδου είναι μαθήτριες στο λύκειο του Κορόνα ντελ Μαρ- και την προηγούμενη Κυριακή πανηγύρισαν τη δική τους επιτυχία με τον τίτλο της περιφέρειάς τους- οι Μπενέκου πέρασαν το ηλικιακό όριο, το ίδιο και η Καλαργυρού. Το ίδια και η Μαργαρίτα Πλευρίτου, η οποία είχε πετύχει σε εκείνον τον τελικό το γκολ της ισοφάρισης στην κανονική διάρκεια του ματς. Το ίδιο και η Χριστίνα Κώτσια, που επίσης έχει περάσει το ηλικιακό όριο ενώ φοιτά και στο κολέγιο του Λονγκ Μπιτς.

New girls on the block. Νέα κορίτσια για να κάνουν για λογαριασμό του Ολυμπιακού ό,τι δεν έγινε πέρυσι. Ήταν η Χρυσή και η Ελευθερία, ήταν η Βάσω Πλευρίτου, ήταν η Σίλια Λογοθέτη, που έκανε ένα δυνατό ματς, ήταν η Δέσποινα Γκούζουλα, η Ξένια Πέττα, ήταν και οι άλλες μικρές κυρίες από την ακαδημία, αλλά όχι η Μαρία Σώρα, η Μίλβα Καλογεράκου (πρωταθλήτρια με τις Νεανίδες της Βουλιαγμένης πέρυσι), η Βιργινία Νιαρχάκου (που θα είναι η βασική φουνταριστή του Ολυμπιακού), η Δήμητρα Γιαννοπούλου και η δεύτερη γκολκίπερ, Ιωάννα Σταματοπούλου. Αυτές θα προσπαθήσουν να φέρουν το τρόπαιο στον Πειραιά και να δώσουν στην ακαδημία πόλο το δεύτερο πρωτάθλημά της (μετά από εκείνο των Εφήβων στις 8 Ιουλίου του 2012), αλλά το πρώτο σε επίπεδο θηλέων.

Ο Γιάννης Μπενόπουλος αρκέστηκε στο να πει ότι «έχουμε προσδοκίες και θα πηγαίνουμε ένα βήμα τη φορά», και ο Χάρης Παυλίδης σταυρώνει τα δάχτυλά του ότι η τελική φάση που ήδη ξεκίνησε στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» και θα τελειώσει την Κυριακή δεν θα έχει… Ιφιγένειες, θυσία για τον ούριο άνεμο που θέλουν οι «ερυθρόλευκες» να φυσήξει για να φέρει το πρώτο πρωτάθλημα ή, εν πάση περιπτώσει, ας βρεθεί ένας Όμηρος να την κρύψει μέχρι το επόμενο Σάββατο, 9 Μαρτίου, που θα γίνει ο πρώτος προημιτελικός του Champions Cup, με την Έγκερ.

Οι «ερυθρόλευκες» είχαν κάνει παρέλαση στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, νικώντας τέσσερις αντίπαλους με σκορ 73-14, δηλαδή 14,7 γκολ διαφορά ανά ματς. Το πρωί της Παρασκευής θα αντιμετωπίσουν στις 12:00 τον ΑΝΟ Γλυφάδας και στις 20:00 τον ΝΟ Ρεθύμνου.

Η 18άδα του Ολυμπιακού που θα λάβει μέρος στην τελική φάση: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Ρένια Κουντούρη, Βάσω Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαντώ Δουρέκα, Ηλιάνα Σιταρένιου, Δανάη Δόριζα, Μαρία Σώρα, Βιργινία Νιαρχάκου, Μίλβα Καλογεράκου, Σίλια Λογοθέτη, Δήμητρα Γιαννοπούλου, Άρτεμις Σαφέτη, Δέσποινα Γκουζούλα, Κάτια Μιχαηλίδου, Σταυρούλα Δουρέκα, Μαρίνα Δατσέρη, Μυρτώ Ταμβάκη. Προπονητής: Γιάννης Μπενόπουλος. Έφορος: Κώστας Γούρας.

Διαβάστε επίσης

Έβαλε 23 στο Φάληρο

Έβαλε 23 στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 23-2 το Παλαιό Φάληρο και έκανε το 14 στα 14 στην Α1 πόλο Ανδρών.

Έτοιμες για το πρώτο

Έτοιμες για το πρώτο

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΝΟΒ στον Πειραιά, στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νέων Γυναικών.