Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα Σπαρτάκ

Τώρα Σπαρτάκ
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 - 20:27

Σχεδόν... βαρετή ήταν η επικράτηση του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α1 πόλο Ανδρών, επί του Πανιωνίου με 12-4. Οι «ερυθρόλευκοι» έφθασαν στη νίκη και συνεχίζουν απτόητοι στην Α1, ωστόσο οι Νεοσμυρνιώτες δεν τέσταραν τους «ερυθρόλευκους», που δεν έβαλαν καν... τρίτη στο παιχνίδι. Τώρα το παιχνίδι με τη Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ την Τετάρτη, το δεύτερο για τη φάση των «16» του Champions League, είναι πραγματικά σημαντικό διότι καθορίζει την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Ο Πανιώνιος δεν μπήκε καν στον κόπο να παλέψει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον έτσι φάνηκε στο πρώτο οκτάλεπτο, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να φορτσάρουν βρήκαν τα γκολ που ήθελαν στον παίκτη παραπάνω και στην κόντρα και έφθασαν να προηγούνται 0-4. Γινόταν φανερό ότι κανέναν δεν ένοιαζε να πατήσει γκάζι για να προετοιμαστεί, μια και ό,τι προετοιμασία έχει γίνει για το ματς με τη Σπαρτάκ Βόλγκογκραντ, έχει γίνει πριν από το ματς στη Νέα Σμύρνη και ως εκ τούτου αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι, από τη στιγμή που είχε κριθεί, δεν είχε πρακτικό νόημα.

Με τον νικητή να έχει καθοριστεί, ο Ολυμπιακός πέρασε σε μία τρόπον τινά ύπνωση, κατά την οποία οι επιθέσεις του άρχισαν να γίνονται ένα κλικ πιο βαριές, όχι με τη συνήθη ταχύτητα που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στο παιχνίδι τους. Ο Πανιώνιος βρήκε δύο γκολ στο τελευταίο 1,5 λεπτό του δεύτερου οκτάλεπτου και έκανε το παιχνίδι λίγο πιο ενδιαφέρον.

Όχι πολύ, όμως. Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει. Ο Γιάννης Φουντούλης άρχισε να τον «τραβάει» επιθετικά, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στον παίκτη παραπάνω, που είχαν 6 στις 7 επιθέσεις και ούτε μία στιγμή δεν φάνηκε ότι οι «κυανέρυθροι» μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη.

Στο τέλος, ο Φουντούλης ήταν ό,τι άξιζε να βλέπεις. Πέτυχε συνολικά πέντε γκολ και έφθασε τα 66 στη φετινή Α1. Ο Χιώτης έκανε το κομμάτι του και ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα ταξιδεύει για το Βόλγκογκραντ, όπου παίζει με τη Σπαρτάκ την Τετάρτη στο πρώτο πολύ μεγάλο παιχνίδι της φετινής περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 2-1, 1-4, 1-3

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κουτσιαλής 2, Θωμάκος 1, Φωτίου 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φουντούλης 5, Ντόσκας 2, Μάζης 1, Κολόμβος 1, Μουρίκης 1, Σχίζας 1, Μάλιαρακ 1.

1ο οκτάλεπτο: 0-4

Φλώρος, Μάλιαρακ, Δελακάς, Σχίζας, Φουντούλης, Ντόσκας, Κολόμβος η επτάδα του Θρύλου. Δεν είναι στην αποστολή ο Δεληγιάννης.

0-1: Ο Τάσος Σχίζας σκοράρει σε επίθεση με παίκτη παραπάνω από το δεύτερο δοκάρι.

0-2: Με μεγαλοπρέπεια σκοράρει στην κόντρα ο Γιώργος Ντόσκας, 3'03'' για το οκτάλεπτο.

0-3: Άλλο ένα απίθανο γκολ από τον Ντόσκα, με 2'07'' να απομένουν. Επίσης στην κόντρα.

0-4: Ο Πανιώνιος έχει παραδοθεί πλήρως και οριστικά. Ο Μπλάι Μάλιαρακ κάνει σεφτέ, στην κόντρα εννοείται, με 48'' για το οκτάλεπτο.

Τέλος οκτάλεπτου.

2ο οκτάλεπτο: 2-1

1-5: Ο Πανιώνιος σημειώνει το πρώτο γκολ του στην αναμέτρηση. Με τον Αναστασιάδη. Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει με τον Κώστα Μουρίκη.

2-5: Και τώρα ο Γιάννης Θωμάκος μειώνει στην κόντρα. Μισό λεπτό για το ημίχρονο.

4ο οκτάλεπτο:0-5

4-10: Χωρίς κανένα ζόρι ο Ολυμπιακός φθάνει σε μία άνετη επικράτηση. Ο Δημήτρης Μάζης πετυχαίνει το δέκατο γκολ των «ερυθρόλευκων».

4-11: Ο Γιάννης Φουντούλης πετυχαίνει το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στην κόντρα και τέταρτο προσωπικό του, με 1'09'' για τη λήξη.

4-12: Ο Φουντούλης συνεχίζει το ντεμαράζ. Γράφει το τελικό σκορ, με επίθεση στον παίκτη παραπάνω. 6 στις 7 έχει ο Ολυμπιακός, που κάνει το 16 στα 16 στην Α1.

Διαβάστε επίσης

Έφθασε στο Βόλγκογκραντ

Έφθασε στο Βόλγκογκραντ

Μετά από ένα ταξίδι που κράτησε... 15,5 ώρες, ο Ολυμπιακός έφθασε στις 1:15 ξημερώματα Τρίτης στο Βόλγκογκραντ.

Νίκη με... rotation

Νίκη με... rotation

Μετά από ένα α' ημίχρονο στο οποίο ο ΝΟΑ εμφανίστηκε ανταγωνιστικός, ο Ολυμπιακός νίκησε με 14-4.

ΑνοΓική πορεία

ΑνοΓική πορεία

Πέρασαν 13 χρόνια από τότε που ο ΑΝΟ Γλυφάδας πήρε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών για λογαριασμό του ελληνικού πόλο Γυναικών.