Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κλήρωση για Κορασίδες

Κλήρωση για Κορασίδες
Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013 - 00:00

Όταν ο Ολυμπιακός νικούσε τον ΝΟ Ρεθύμνου με 13-8 στον μικρό τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων, που έγινε στο κολυμβητήριο του Φαλήρου, η Βάσω Πλευρίτου κατακτούσε το τέταρτο μετάλλιό της μέσα στο 2012. Η μικρή πολίστρια του Ολυμπιακού τερμάτισε με τρία ασημένια (Γυναίκες, Νέες Γυναίκες, Νεανίδες) και ένα χάλκινο το έτος. Βεβαίως, εκείνο το ματς ήταν το τελευταίο της ως Κορασίδα. Η διοργάνωση που θα ξεκινήσει από τις 26 Απριλίου και θα τελειώσει στις 7 Ιουλίου, αφορά σε κορίτσια που είναι γεννημένα από το 1999 και μετά.

Τα πρωταθλήματα πόλο των μικρών ηλικιών βρίσκονται… εν κινήσει. Δεν θα υπάρξει Παρασκευοσαββατοκύριακο μέσα στον Απρίλη που να μη γίνεται διοργάνωση. Αυτήν την Παρασκευή ξεκινάει, με την προκριματική φάση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Την επόμενη, 12 του μηνός, γίνεται η πρώτη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων (με την κόντρα του Ολυμπιακού με τον ΝΟ Βουλιαγμένης να κλιμακώνεται κυρίως σε αυτήν την κατηγορία, των κοριτσιών που είναι γεννημένα από το 1997 και μετά). Από τις 19 έως τις 21 Απριλίου γίνεται η πρώτη φάση στην κατηγορία Παίδων, εκεί που αναλαμβάνει ο Σάκης Πλατανίτης, ενώ από τις 26 έως τις 28 Απριλίου γίνεται η α’ φάση στην κατηγορία των Κορασίδων.

Ο Ολυμπιακός του Γιάννη Μπενόπουλου θα παίξει στον β’ όμιλο Αττικής, με αντίπαλους τον ΝΟ Βουλιαγμένης και τον ΑΝΟ Γλυφάδας (δηλαδή τις δύο ομάδες που έπαιξαν στον περυσινό τελικό), τη ΝΕ Πατρών και τον Ιωνικό Νικαίας. Από τον α’ και από τον β’ όμιλο Αττικής προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες, ενώ από τους ομίλους της Θεσσαλονίκης και των Χανίων ο πρώτος. Οι οκτώ ομάδες που θα προχωρήσουν, θα συστήσουν την τελική φάση του πρωταθλήματος, που είναι προγραμματισμένη να γίνει από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου.

Α’ Όμιλος Αττικής: Τρίτων Αμαρουσίου, Νηρέας Χαλανδρίου, Εθνικός Πειραιά, ΝΟ Πατρών, ΝΟ Χίου, Πανιώνιος.

Β’ Όμιλος Αττικής: ΝΕ Πατρών, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΝΟ Βουλιαγμένης, ΑΝΟ Γλυφάδας, Ιωνικός Νίκαιας.

Όμιλος Θεσσαλονίκης: ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Πανσερραϊκός.

Όμιλος Χανίων: ΝΟ Χανίων, ΝΟ Ρεθύμνου, Α. Ο Πλιτς Πλατς Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης

Με άνεση το 9 στα 9

Με άνεση το 9 στα 9

Με 23-3 νίκησε τον τύποις γηπεδούχο ΝΟ Ρεθύμνου στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» ο Ολυμπιακός...

Non stop απόλαυση

Non stop απόλαυση

Και το Σάββατο... στα αίματα η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, που αντιμετωπίζει τον Ηρακλή.

Ετήσιο ημερολόγιο

Ετήσιο ημερολόγιο

Οι παράξενες παρενέργειες της κλήρωσης του Ολυμπιακού με τον ΝΟ Χίου για το Κύπελλο πόλο Ανδρών.