Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέμα προσανατολισμού

Θέμα προσανατολισμού
Τρίτη, 16 Απριλίου 2013 - 09:05

Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει το παιχνίδι στο Μαρούσι, απέναντι στον Τρίτωνα, ενώ έχει επικρατήσει πρώτα του Εθνικού, και έπειτα επί της ΝΕ Πατρών, θα έχει κάνει κάτι εντελώς εξωφρενικό: θα είναι η πρώτη «ερυθρόλευκη» ομάδα πόλο Γυναικών που θα έχει κάνει το 14 στα 14 σε νίκες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Δεν το κατάφεραν οι Δήμητρα Ασιλιάν, Ευτυχία Καραγιάννη, Αγγελική Καραπατάκη, Εύη Μωραϊτίδου, Ίφκε Φαν Μπέλκουμ, Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιασμίν Σμιτ, Έστερ Τομασκόβιτς, Αγκνές Βαλκάι, Ηλέκτρα Ψούνη και θα το κάνουν τα πιτσιρίκια: οι γεννημένες το ’94 Μαργαρίτα Πλευρίτου και Αναστασία Καλαργυρού, οι γεννημένες το 95’ Δήμητρα Γιαννοπούλου και Χρυσή Διαμαντοπούλου, οι γεννημένες το ’96 Μαρία Σώρα και Βιργινία Νιαρχάκου, η γεννημένη το ’97 Ελευθερία Πλευρίτου και οι γεννημένες το ’98 Βάσω Πλευρίτου, Μίλβα Καλογεράκου και Ιωάννα Σταματοπούλου. Μαζί με τη Μαρία Μπαλωμενάκη και με τη Βάσω Μαυρέλου, που μοιάζουν οι ιέρειες αυτής της ομάδας και έπαιζαν σε αυτή όταν τουλάχιστον τρία από αυτά τα παιδιά που τώρα είναι συμπαίκτριές τους δεν ήταν καν στο δημοτικό. Θα το πετύχουν, επίσης, τα τρία κορίτσια που ήταν παρούσες, μαζί με τις δύο παλιοσειρές, στα πρωταθλήματα του 2009 και του 2011: η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η Άλκηστη Αβραμίδου και η Γεωργία Γαραντζιώτη.

Η ανάγνωση είναι διττή: αυτή η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δεν μπορεί, φυσικά, να συγκριθεί με την ομαδάρα του Φώντα Μουδάτσιο και του Γιώργου Κατσούλη, τον ΑΝΟ Γλυφάδας, που το έκανε το 2000 και το 2004, ούτε με τη Βουλιαγμένη πέρυσι, που το έκανε, έφθασε ένα βήμα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ίσως σε κάποια χρόνια μπορεί να συγκριθεί: τώρα αποκλείεται αυτή η κουβέντα. Η άλλη διάσταση, ωστόσο, είναι ότι η στατιστική αυτά δεν τα κοιτάζει. Να είμαστε καλά και να έχουμε πρωτάθλημα και τον επόμενο χρόνο, και ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται με αυτές τις δύο ομάδες στη λίστα. Αν όλα πάνε καλά στο Μαρούσι.

Η ελπίδα του Χάρη Παυλίδη είναι να έχουν μάθει οι πολίστριές του αυτό που θα έπρεπε να μάθουν (αλλά φυσικά δεν μπορούσαν να υποπτευθούν) από το παιχνίδι του «Πέτρος Καπαγέρωφ», όταν νίκησαν με 11-9. Οι μεγάλες νίκες φέρνουν μία ανεπαίσθητη ανισορροπία σε μία ομάδα, οι συνθήκες δεν εξυπηρετούν- στο Βελιγράδι, πριν τρία χρόνια, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ της Παρτιζάν, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, είχε τα κλειδιά από τα σπίτια των παικτών του και μπορούσε να τους επισκέπτεται όποτε ήθελε, αλλά εδώ δεν είναι Βελιγράδι- και ένα παιδί μπορεί να χάσει το μυαλό του. Ένα μυστικό: οι πιθανότητες είναι πολλές, ειδικά από τη στιγμή που οι παίκτες οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν γερά θεμέλια δεν μπορούν να αντέξουν την πολλή δημοσιότητα και φουσκώνουν σαν παγώνια μετά από μία σπουδαία εμφάνιση. Μπορεί οι δημοσιογράφοι να μην πρέπει να γράφουν επαίνους ή μύδρους απέναντι σε έναν αθλητή ή μία ομάδα, αλλά και ο αθλητής και η ομάδα υποχρεούνται να βάζουν βουλοκέρι στα αυτιά. Ακόμα και με την ευχαρίστηση, την αθλητική έκσταση και την υστεροφημία, δουλειά είναι η μία, δουλειά και η άλλη.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα σημείο εκκίνησης. Δείχνει (διότι αυτή είναι μόνο ένδειξη) ότι θα είναι ανταγωνιστικός στους τελικούς. Ο ΝΟΒ έχει προβλήματα, λες και υπάρχει μία συμφωνία που γίνεται αυτομάτως με τους Θεούς του αθλητισμού που κάνει την ομάδα η οποία έχει κάνει μία υπέροχη χρονιά την προηγούμενη σεζόν να έχει μπελάδες την επόμενη. Αλλά η απόσταση δεν έχει μειωθεί. Αν οι πολίστριες της ομάδας θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους για αυτήν την περίοδο, πρέπει να μη χάσουν τον προσανατολισμό τους, όπως ελαφρώς και χωρίς καν να το καταλάβουν έγινε μετά το πρώτο ματς με τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης

Πλεονέκτημα το γόητρο

Πλεονέκτημα το γόητρο

O πρόλογος των τελικών στον Λαιμό, Βουλιαγμένη εναντίον Ολυμπιακού για την 11η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών.

Η απάντηση του Θρύλου

Η απάντηση του Θρύλου

Διέσυρε τον ΝΟ Χίου, 4-12 ο Ολυμπιακός και παίρνει το πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Καταραμένη... τηλεόραση

Καταραμένη... τηλεόραση

Ένα ταξίδι με ΙΧ, που δεν πρόκειται να γίνει, στο κολυμβητήριο του Λαιμού για το ντέρμπι της Α1 πόλο Γυναικών.