Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρώτος με τη βούλα

Πρώτος με τη βούλα
Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 - 23:56

Αν και όλα έδειχναν ότι θα δυσκολευτεί, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα, με 15-6, τον Εθνικό, για τη 12η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» συνεχίζουν μόνο με νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ εξασφάλισαν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η άμυνα. Αυτή δοξολόγησε τη 12η νίκη του κουρασμένου Ολυμπιακού σε ισάριθμα ματς της Α1 πόλο Γυναικών στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Η σχετικά κουρασμένη, από το φόρτωμα στην προπόνηση, ομάδα του Χάρη Παυλίδη νίκησε τον Εθνικό στο… σετ παιχνίδι. Οι «κυανόλευκες» δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν οργάνωση στην επίθεσή τους, παρά μόνο όταν ήταν πολύ αργά και ο νικητής είχε κριθεί. Και πάλι, το μικρό «κυανόλευκο» σερί 2-0 ο Ολυμπιακός το ανέτρεψε με όρεξη και πέτυχε πέντε γκολ στο τέταρτο οκτάλεπτο, δύο εκ των οποίων στην κόντρα.

Οι πολίστριες του Χάρη Παυλίδη νίκησαν το παιχνίδι αυτό… σουτάροντας. Η αμυντική προσαρμογή τους ήταν εκ των ων ουκ άνευ, αλλά, ιδιαίτερα στη δεύτερη περίοδο, είχαν εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση και κατάφεραν, με αυτόν τον τρόπο, να βρουν τα γκολ που ήθελαν και που τους απομάκρυναν από τον Εθνικό από το δεύτερο οκτάλεπτο κιόλας. Το πλάνο των φιλοξενούμενων, που ήταν να μείνουν κοντά στο σκορ, παραπέμφθηκε στις… καλένδες πολύ γρήγορα και, μετά από αρκετό καιρό, η Ελευθερία Πλευρίτου είχε μία θαυμάσια επιθετική βραδιά σουτάροντας.

Η Α1 Γυναικών διακόπτεται για δύο εβδομάδες και το επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι με τον Τρίτωνα- άλλη μία ομάδα που γυρεύει είσοδο στην τετράδα- στο Μαρούσι για τη 13η αγωνιστική, στις 8 Μαΐου.

Η live εξέλιξη από το gavros.gr

Ο Παυλίδης θα στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών της Αναστασία Καλαργυρού (αμυγδαλίτιδα). Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Παϊρακταρίδης και Σαρρής.

Εν τω μεταξύ οι Παίδες του Ολυμπιακού νίκησαν με 10-4 τον ΝΟ Χίου στο πρώτο παιχνίδι τους για την α' φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πόλο. Συμμετέχουν στον β' όμιλο Αττικής, που διεξάγεται στη Γλύφαδα. Τον οικοδεσπότη ΑΝΟΓ θα αντιμετωπίσουν στις 18:00.

Η Μίλβα Καλογεράκου βρίσκεται κανονικά στην αποστολή του Ολυμπιακού, αν και έχει πάθει κάταγμα στο δάχτυλο του δεξιού χεριού της.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-1, 2-1, 5-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 2, Ελευθερία Πλευρίτου 5, Σώρα, Μανωλιουδάκη 3, Αβραμίδου 2, Μαυρέλου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Βάσω Πλευρίτου, Μπαλωμενάκη 1, Καλογεράκου, Σταματοπούλου, Νιαρχάκου, Γιαννοπούλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Λεοντσίνη, Ζέκου, Χαραλαμπίδου 2, Μαρία Ελένη Κουγιουμτζή, Ασουμανάκη, Μπίσμπα, Νίκη Κουγιουμτζή, Κούβδου, Καραλόγου, Παντελίδου, Αντωνάκου 1, Σολανάκη 3, Σταματιάδου.

1ο οκτάλεπτο: 3-2

Η κλασική επτάδα: Διαμαντοπούλου, Μανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Τετζαλίδου, Αβραμίδου Μαυρέλου.

1-0: Η Ελευθερία Πλευρίτου με 6'59'' για το πρώτο οκτάλεπτο.

Ωραίο μπλοκ της Μανωλιουδάκη στη Σολανάκη στον παραπάνω.

1-1: Ακόμα ωραιότερο το πεντάμετρο της Σολανάκη, με 6'03'' γιοα το οκτάλεπτο.

2-1: Σουτ ακριβείας της Μανωλιουδάκη, με 4'25'' για το οκτάλεπτο.

3-1:Η Ελευθερία Πλευρίτπου σκοράρει στην κόντρα, με 1'33'' για το οκτάλεπτο. Ο Εθνικός πριν έχει σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η λόμπα της Αντωνάκου σε τετ α τετ με τη Διαμαντοπούλου, βρίσκει το δοκάρι.

3-2: Η Χαραλαμπίδου βάζει το γκολ, με 12'' να απομένουν. Ο Παυλίδης έβγαλε την Ελευθερία Πλευρίτου, αλλά την ξαναβάζει για την τελευταία επίθεση του ματς. Βάζει την Ασουμανάκη, που είναι ψηλή, για το μπλοκ ο Κατσούλης. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει σουτ.

Τελειώνει το οκτάλεπτο.

2ο οκτάλεπτο: 5-1

4-2: Γκολάρα της Τετζαλίδου με 5'46'' για το ημίχρονο.

5-2: Ξανά η «χειρούργος» Μανωλιουδάκη, με 4'36'' για τη λήξη.

6-2: Ο Ολυμπιακός αξιοποιεί ποινή την οποία άψογα κερδίζει η Βιργινία Νιαρχάκου. Η Ελευθερία Πλευρίτου βάζει το τρίτο της, με 3'13'' για το ημίχρονο.

Τάιμ άουτ ο Κατσούλης.

7-2: Ταχύτατη εκτέλεση με ακρίβεια από τη Βάσω Μαυρέλου. Ο Ολυμπιακός αποκτά σημαντικό προβάδισμα, με 2'10'' για το ημίχρονο.

Η Διαμαντοπούλου, βεβαίως, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

7-3: Ο Εθνικός παίζει καλό παραπάνω και σκοράρει με τη Χαραλαμπίδου. Μένει ακριβώς μισό λεπτό.

8-3: Με 10'' για το ημίχρονο, η Τετζαλίδου βάζει το δεύτερο προσωπικό γκολ της.

Τέλος δεύτερου οκτάλεπτου.

3ο οκτάλεπτο: 2-1

9-3: Ένα εύκολο γκολ, που δείχνει και τη δύναμη που διαθέτει, βάζει η Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Βγάζει λιγότερο ο Ολυμπιακός, δέχεται ποινή η Καραλόγου στην επίθεση του Εθνικού, τάιμ άουτ ο Παυλίδης.

10-3: Απίστευτο γκολ από τη θέση της φουνταριστής για τη Μαρία Μπαλωμενάκη. 3'30'' για τη λήξη. Η αμυντική του Ολυμπιακού έκανε υψηλ'ή ραπτική στη φάση.

10-4: Η Τόνια Σολανάκη μειώνει, αλλά η φάση είναι αμφισβητούμενη. Ο Χάρης Παυλίδης διαμαρτύρεται, μάλλον δικαίως, ότι στην κατοχή του Ολυμπιακού, η οποία κατέληξε σε κόντρα του Εθνικού, η μπάλα βγήκε κόρνερ.

Τελειώνει το οκτάλεπτο.

4ο οκτάλεπτο: 5-2

11-4: Η Άλκηστη Αβραμίδου σπάει την γκίνια με το δικό της πρώτο γκολ με καραμπόλα, 5'24'' για τη λήξη.

12-4: Τρίτο από τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη στην κόντρα. Εξαιρετική άμυνα της Ελευθερίας Πλευρίτου στην μπάλα και ασίστ. 4'57'' για τη λήξη.

12-5: Δυναμική προσπάθεια από τη Σολανάκη.

12-6: Αργά κάνει το σερί ο Εθνικός. Σκοράρει η Αντωνάκου με λόμπα, με 3'55'' να απομένουν.

13-6: Άψογη τεχνική κατάρτιση από την Ελευθερία Πλευρίτου, σκοράρει σε επίθεση σε παραπάνω με 3'19'' για τη λήξη.

14-6: Δεύτερο γκολ για την Αβραμίδου στον παραπάνω, με 2'19'' για τη λήξη.

15-6: Σήμερα η Ελευθερία Πλευρίτου έχει επιθετικό ρυθμό, βάζει το πέμπτο της, με 1'14'' για τη λήξη στον παραπάνω.

Παίκτρια αποβεβλημένη του Εθνικού μπαίνει γρηγορότερα στο νερό. Οι διαιτητές διατάζουν, μετά από συζήτηση, επανάληψη της φάσης. Το παιχνίδι τελειώνει.

Διαβάστε επίσης

Άνετοι οι Παίδες

Άνετοι οι Παίδες

Πήρε την πρόκριση για τη β' φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματός της η ομάδα του Σάκη Πλατανίτη.

Αρχίζουν οι Παίδες

Αρχίζουν οι Παίδες

Πρώτη φάση με τρία ματς για την ομάδα πόλο του Σάκη Πλατανίτη, στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας.

Η απάντηση του Θρύλου

Η απάντηση του Θρύλου

Διέσυρε τον ΝΟ Χίου, 4-12 ο Ολυμπιακός και παίρνει το πλεονέκτημα της έδρας για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.