Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αουτσάιντερ στο Έγκερ

Αουτσάιντερ στο Έγκερ
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 - 04:10

Η τέλεια χρονιά του ΝΟ Βουλιαγμένης στις Γυναίκες πέρυσι είχε μόνο ένα μελανό σημείο: εκείνο το γκολ που δέχθηκε από τη Ρίτα Ντράβουζ της Προ Ρέκο στη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου. Η Κική Λιόση είχε μειώσει σε 6-5 με 8’’ να απομένουν για την περίοδο, αλλά το μόνο αδικαιολόγητο λάθος χαλάρωσης έγινε σε εκείνο το καθοριστικό σημείο. Καμία δεν πρόσεξε την Ντράβουζ, που νίκησε την Κούβδου και όλη η προσπάθεια ανασύνταξης της Βουλιαγμένης παραπέμφθηκαν στις καλένδες.

Και όπως ο σκηνοθέτης έδειχνε τα φύλλα των ημερών να πετάγονται από το μικρό ημερολόγιο, σαν να πρόκειται για σκηνή από το Όσα παίρνει ο άνεμος της Μάργκαρετ Μίτσελ, έτσι οι καλένδες… έφθασαν. Ο τελευταίος ευρωπαϊκός τελικός στην καριέρα της απαράμιλλης (τεχνικά και σε ό,τι αφορά την προσωπικότητά της) Γιούλης Λαρά και της πελώριας Αντιόπης Μελιδώνη δεν είχε ευτυχισμένο τέλος, ωστόσο η δεύτερη, η πολίστρια με τους έξι ευρωπαϊκούς τελικούς, που πέρυσι είπε ότι θα σταματήσει το πόλο και φέτος ξεκίνησε τη διαφορά πάλι με το σκουφάκι της Βουλιαγμένης, πριν το κρεμάσει οριστικά, συνόδευσε την ομάδα στο Έγκερ με τον ίδιο τρόπο που κάθεται στον πάγκο όλων των… θηλυκών ομάδων της ακαδημίας πόλο του ΝΟΒ. Να τη βλέπουν οι πιτσιρίκες και να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Ειρήσθω εν παρόδω, αυτή η διοργάνωση είναι η μόνη που έχει ακόμα το όνομα «Κύπελλο Πρωταθλητριών», δηλαδή Champions Cup. Και οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στο Final 4 της πισίνας «Μπίτσκι Αλαντάρ» είναι οι πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών τους. Οι πιτσιρίκες του ΝΟΒ πρώτη φορά θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε μία διοργάνωση απέναντι σε μία αντίπαλο που, όπως είπε ο Κώστας Δήμου, «είναι η δυσκολότερη που θα μπορούσαμε να κληρωθούμε». Δηλαδή τη Σαμπαντέλ, την οποία η Βουλιαγμένη έκανε… σκόνη πέρυσι, αλλά ενόψει του ημιτελικού της Παρασκευής που θα γίνει στις 19:00 το απόγευμα, τα κόζια έχουν αλλάξει.

Η Σαμπαντέλ, σε αντίθεση με τον ΝΟΒ, δεν έχει απώλειες: αντιθέτως, το ακμαίο ηθικό της υπάρχουν αρκετά καλοί λόγοι για τους οποίους έχει δημιουργηθεί. Είναι σχεδόν όλη η εθνική Ισπανίας, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και η οποία πάει φορτσάτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Είναι, επίσης, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2011- όταν συνέτριψε σε ένα ματς in extremis την Οριζόντε Κατάνια στις 23 Απριλίου- και άρα έχει την απαραίτητη εμπειρία για να πάρει μέρος σε τέτοια διοργάνωση. Στο ρόστερ της Σαμπαντέλ είναι η Άννα Εσπάρ και έτσι η Έλενα Ξενάκη (κόρη μίας θρυλικής φυσιογνωμίας και πιονέρου του παιχνιδιού στην Ελλάδα, της Μαίρης Βούλγαρη) θα δει μπροστά της μία άσπονδη εχθρό, μια και η Ελλάδα με την Ισπανία έχουν τεράστια κόντρα στις μικρές εθνικές ομάδες.

Η Ξενάκη, ειρήσθω εν παρόδω, είναι του ’98, όπως και η Ιωάννα Χυδηριώτη. Το ίδιο που τους απασχολεί το μυαλό το Final 4, πάει να πει, τους ενδιαφέρει και η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων και η κόντρα με τον Ολυμπιακό της Ελευθερίας, της Βάσως Πλευρίτου, της Μίλβας Καλογεράκου και της Ιωάννας Σταματοπούλου στα τέλη Μαΐου.

Ο ΝΟΒ θα επιζητήσει από τις έμπειρες πολίστριές του, την αρχηγό Αντιγόνη Ρουμπέση, την Αγγελική Γερόλυμου, την Κική Λιόση, την Αλεξάνδρα Ασημάκη και την Χριστίνα Τσουκαλά, να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους. Όσο υπάρχουν αυτές στο ρόστερ της ομάδας, καμία Σαμπαντέλ και καμία «ασημένια» ολυμπιονίκης δεν μπορεί να σκιάξει την ελληνική ομάδα.

Και το άλλο ματσάρισμα, το παιχνίδι των 20:30 λες και είναι παλιό δελτίο ειδήσεων σε ιδιωτικό κανάλι, είναι πολύ ενδιαφέρον. Κυρίως για να φανεί αν η Κίνεφ Κίρισι, η οποία αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Έγκερ, μπορέσει να πάρει επιτέλους το τρόπαιο, αφού είναι μόνιμη ένοικος του Final 4 από το 2009 και μετά. Και, μάλιστα, ακριβώς τη χρονιά που η αρχηγός της ομάδας, η Σοφία Κονούκ, αποφάσισε να κρεμάσει το σκουφάκι της. Η Κίρισι πήρε, από τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν, την πιο μάγκικη πρόκριση, μια και νίκησε με 15-12 τη Μεντιτερανέα στην Ιμπέρια, για να καλύψει το 12-12, σκορ με το οποίο είχε λήξει το πρώτο παιχνίδι στη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης

Σάρωσαν οι Παίδες

Σάρωσαν οι Παίδες

Τρία στα τρία με υπερβολική άνεση για την ομάδα του Σάκη Πλατανίτη στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας.

Μόνο νίκες

Μόνο νίκες

Η ομάδα των Κορασίδων προκρίθηκε στην τελική φάση του πρωταθλήματός της, 2 στα 2 στη Σμύρνη για τους μικρούς του Πλατανίτη.

Σκέφτονται τα πλέι οφ

Σκέφτονται τα πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός νίκησε 11-3 στην Ηλιούπολη για την τελευταία αγωνιστική της Α1 ανδρών. Τώρα πλέι οφ...

Άνετοι οι Παίδες

Άνετοι οι Παίδες

Πήρε την πρόκριση για τη β' φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματός της η ομάδα του Σάκη Πλατανίτη.